שאלה חשובה, עזרתכן

שאלה חשובה, עזרתכן

שלום בנות יקרות,
אנחנו מזה שנה מנסים להרות באופן טבעי, בחצי שנה האחרונה עם מעקב ביוץ אצל רופא לפריון. יש לציין כי יש לנו בבית ברוך השם ילד מתוק בן 1.9 שהגיע באופן טבעי.
ערכנו את כל הבדיקות (מאחר ועברתי קיסרי עשיתי גם צילום רחם שיצא ב"ה תקין), שיצאו תקינות. אך עדיין לא מצליחה להכנס להריון. מיותר לציין כי בכל חודש הייאוש גובר ומתסכל יותר.
אני שומרת טהרת המשפחה ומחשש שהביוץ "נופל" על הנקיים לקחתי כדור אסטרופם לדחייתו. הרופא הציע שמאחר ואני בלחץ אפשר להתחיל הזרעה טבעית. אשמח מאוד לשמוע את דעתכן בעניין. מאוד חוששת ומדוכאת מהתהליך.
תודה יקירות!

acka

New member
אפשרויות

קודם כל הייתי מבררת על היסטרוסקופיה אבחנתית, לדעתי היא יכולה לתת תמונה יותר טובה של מצב הרחם.
מה מצב הזרע?
בעניין הטהרה - אם אתם במעקב ביוץ אז אתם אמורים לדעת האם אכן הביוץ נופל בימים הבעייתיים או לא.
&nbsp

בהמשך לשאלה

מצב הזרע תקין. ההמורפולוגיה יצאה 3% אומנם אך יתר הבדיקה תקינה ומלבד זאת הרופא ביצע בדיקת PCT שיצאה תקינה. במעקב ביוץ יצא ביום ה 11 זקיק 20/22 כך שהיה חשש שייתכן שיש חודשים שאני מפספסת. מה זה אומר היסטרוקופיה אבחניתית? למה הרופא לא הפנה?

acka

New member
ומה עם בדיקות דם?

ואיך התנועתיות של הזרע?
פשוט כרגע לא נשמע שהזרעה תשפר את סיכוייכם וכלל לא בטוח מתי הביו שלך נופל.
&nbsp

בהמשך

עשיתי את כל הבדיקות כולל פרופיל הורמונלי. יצא תקין.
בדיקת הזרע תקינה לפי הרופא וגם ה PCT יצא טוב. המורפולוגיה 3% זה הדבר היחידי, אבל הרופא אמר שמבחינתו זה תקין ובמיוחד שPCT יצא טוב.
אז מה מוצע אם כך אם לא הזרעה? חשבתי לא להתחיל אסטרופם החודש ולנסות לראות שוב מתי הביוץ מגיע ללא דחייה.
אני כבר ממש מיואשת!! אשמח להכוונה :(

קניתי גם בסופרפארם בדיקות ביוץ.

זיהיתי שיש ביוץ,קיימנו יחסים,וההריון לא נקלט:((

אולי כדאי לעקוב צמוד יותר?

מה זאת אומרת יש חשש שאת מבייצת מוקדם?
אפשר לעקוב עם בדיקות דם ומעקב זקיקים ולראות כמעט בדיוק מתי הביוץ
לא אהבתי את עניין-בגלל שאת בלחץ-מה קשור לחץ? את אולי מפספסת בגלל שאת שומרת - ולכן כדאי לבדוק את זה.
אני חושבת (וזו כמובן דעתי) שכדאי לעקוב צמוד יותר כדי להבין היכן הקושי, ממש חבל שאת (אולי סתם) צוברת תסכול

עוקבים...

מיונואר אני עושה מעקב זקיקים. אני לוקחת אסטרופם לדחיית הביוץ כי היו חודשים שהזקיק היה גדול (22) ביום ה 12 למחזור ועדיין לא טבלתי... אז הרופא אמר שאפשר לדחות את הביוץ בכמה ימים וככה אנחנו עושים. בחודש האחרון למשל כשעשיתי מעקב באחד הימים היה זקיק 16 (הוא לא שולח לבדיקות דם, מעריך לפי גודל הזקיק) ואז אמר לקיים כמה ימים אחריי... לא הגעתי שוב למעקב. ממש מיואשת. אתמול הייתי אצלו ואמר שאפשר לעלות שלב להזרעה עם אוביטרל. מאוד מלחיץ שאני בסיפור הזה בכלל...מתלבטת אם להתחיל הזרעה או להמשיך לנסות.
תודה למי שקראה :)

הייתי פונה לרב

יקירה, מאוד חבל לקחת אסטרופם ללא צורך אמיתי ורק בגלל שאת רוצה לדחות את הביוץ כדי לשמור 7 נקיים.
רבנים רבים כבר הבינו שבמקרים מסוימים צריך לוותר על ספירת השבעה הנקיים, אם זה אומר שמפספסים ביוץ.
היתי במקומך הולכת לרב ומסבירה את המצב, אני בטוחה שאם הוא רב רציני הוא יתן לך היתר לוותר על השבעה הנקיים ולהסתפק בשלושה או ארבעה.
במקומך היתי הולכת על אסטרופם רק כמוצא אחרון וממשיכה במעקב זקיקים.
בהצלחה!
&nbsp

Rמחכה7

New member
זה לא עובד ככה...

זה לא שאם הרב רציני אז הוא מסתפק בפחות משבעה נקיים ואם הוא לא מבין עניין אז הוא מקפיד...
טהרת המשפחה - זה מצווה עם גדרים וכללים מאוד ברורים
וזה לא הולך 'תוכנית כבקשתך'
כמובן שגם בהלכה יש 'מרחב תמרון' ובשביל זה צריך רבנים, אבל יש דברים שאי אפשר לזוז מהם אם רוצים לשמור את ההלכה.. אחד מהם זה שבעה נקיים...
&nbsp
ולפותחת השרשור, ראשית
האם עשית מעקב עם ב. דם וא.ס. מסודר שעל פיו נקבע שהביוץ מוקדם? עד כמה מוקדם?
האם את טובלת אחרי היום ה-12?
המחזור סדיר?
&nbsp
אסטרופם לדחיית ביוץ זה טיפול מקובל ולא מסובך, חשוב רק שהמעקבים יהיו גם עם ב. דם שיתנו אינדיקציה טובה יותר
כמה פעמים ניסיתם סבב של אסטרופם? כי גם בטיפול זה לא הצלחה של 100% כל חודש
(אחרת הפורום היה ריק מזמן... עובדה שאני עדיין פה לצערי הרב)
&nbsp
בהצלחה רבה

זה לא לגמרי נכון...

בודאי שספירת השבעה הנקיים היא לא עניין של בחירה (גם על זה אפשר להתווכח אבל עזבי, זה לא העניין).
מה שכן - כבר הכרתי לא מעט נשים שקיבלו אישור רב לא לשמור שבעה נקיים בגלל שהביוץ נופל להן באמצע.
שמירת השבעה הנקיים היא החמרה של ימינו, זה לא היה ככה בעבר ובכתובים יש הוראה לשמירה רק של ימי הנידה, לא לימים הנקיים שאחריה. על כן, רב שאינו הולך ע"פ "החוק היבש" אלא גם רואה כל מקרה לגופו, בהחלט יכול לאשר ויתור כזה. אני על כל פנים מאמינה שלפני שדוחפים לגוף הורמונים, כדאי למצוא אלטרנטיבות חכמות יותר.

השאלה היא ...

האם לעשות החודש הזרעה עם אוביטרל או לא.בדימה קשה. התייעצתי גם עם מכון פועה שאמרו לתת עוד 3 חודשים נסיון טבעי אבל.... אנחנו כבר שנה מנסים :|(

גם אני בדיוק במצבך

מה זה הזרעה טבעית??אני ממש מיואשת כבר....
הכל תקין,הורמונלי,וצילום רחם ואולטראסאונד והכל,,,,,ואין הריון:((נשאר לנו רק להתפלל לבורא עולם...

למעלה