כדורים ועזרים אחרים
אני עדיין מתלבט אם לקחת כדור הרגעה לפני המבחן או לא. לא ריטלין, אלא סתם כדור הרגעה. אין לי בעיות ריכוז אבל בשניות הראשונות עד הדקה הראשונה של המבחן הגוף פשוט נכנס למצב משבר ואתה מאבד שליטה עצמית. אני כולי מאדים ואני רועד מהלחץ בשניות הארוכות האלה שבין החלוקה של המבחן, האיפוס של הסטופר ועד שאתה מתחיל את השאלות הראשונות. מצד אחד, אני רוצה לקחת את הכדור כדי להקל עם עצמי - גם אם ההשפעות הכימיקליות שלו קטנות למעשה. עצם העובדה שלקחת כדור, פסיכולוגית אתה כבר עוזר לעצמך (תופעת פליסבו) אבל מנגד, המחשבה שאני צריך כדור, פשוט מחלחלת אותי. אני יודע שזה טבעי לגמרי להיכנס ללחץ הזה עם התופעות הנלוות אליו. וזה חלק מהאישיות שלי - ויש בכך סוג של זיוף של היכולת האמיתית שלי - הרי חלק מהמבחן הוא בעצם ההתמודדות עם מצב הלחץ. חשבתי על דרך נוספת להתמודד עם הבעיה - לפני שאני מתחיל סימולציה, לעשות שכיבות שמיכה ואפילו לרוץ במקום. בצורה כזאת שאתה מעלה את הדופק גבוה גבוה. אז אתה מתחיל את הסימולציה במצב הדומה לזה של המבחן מבחינה פיזית. יש לציין שקשה מאוד לעבוד על הגוף, וסימולציה בבית, לא משנה מה אתה עושה - נעשית באוירה סטרילית ועמוק בפנים גם אם אתה מתנשף, אתה עדיין רגוע. לעומת זאת במבחן לא משנה מה, אתה במצב האמיתי - והגוף ננעל כי הוא יודע שאתה בשעת המבחן. אם אשיג את הציון הרצוי שלי בלי כדור, זה ממש יתן לי ספוק רב - ותהיה לי הוכחה ניצחת שאני לעולם לא צריך אותו. הערה נוספת, בכל חיי לקחתי רק פעם אחת כדור הרגעה... או במילים אחרות אני לא נרקומן כדורים בסתר

אשמח לתגובות.