שאלה חשובה מאוד

קוברה 1

New member
שאלה חשובה מאוד

ובכן זה התחיל כך נקבע שעלי להתגייס לקרבי סרבתי והוזמנתי לקבן,אמרתי שיש לי פחדים וחרדות ואני לא חושב שאני מתאים לקרבי,והורד לי פרופיל נפשי 64 דבר שגרם לכך שאקבל קורסים עלובים ביותר ,אני יוצא מגמת טכם מחשבים ויש לי 15 יחידות בגרות במחשבים ,סהכ עשיתי 34 יחידות בגרות,הקבא שנקבע לי 49 ,כלומר פסלו אותי מכל הבחינות היכולות שלי הרבה יותר גבוהות ,ובמקום זאת נתנו לי מתחזק תחנות דלק,משהו שנותנים לאחד שלא גמר 12 שנות לימוד,טוב בליל ברירה עברתי את הקורס בטכני ונקבע לי חיל האויר ,סיימתי את הקורס והוחלט לאלך לאחראי על הבינוי כשהיגעתי לבסיס שנקבע לי ,הוחלט שלבינוי אין צורך וקיבלתי עוזר למתקין מזגנים ,אני מתוסכל וחושב בעצם למה עלי לעשות צבא אני מרגיש שהענישו אותי,אני מדוכא ולא יודע מה לעשות ,איך אפשר לעלות את הפרופיל הנפשי והקבא בסהכ אני בריא בגופי ובנפשי והצבא פסל אותי והועיד אותי לדברים עלובים ביותר.אנא עיזרו לי,כי אני לא רואה את עצמי מסיים את הצבא. ליאור

אז קודם כל אתה לא לבד...

הרבה חיילים בצבא לא מנוצלים ע"פ היכולות שלהם, וזו עובדה. גם תשקח מהעובדה שמה שרק דפק לך זה הסעיף הנפשי. פרט אולי לכמה תפקידים במודיעין ובקשר שאר הצבא בעיקרון אמור להיות פתוח בפניך (חבר שלי עכשיו סיים קורס מפעילי מחשב ויש לו סעיף נשפי לדוגמא, חבר שני שלי במודיעין חיל אוויר ויש לו 64 נפשי) גם כאלה בלי סעיף נפשי נופלים על מחזורי גיוס גרועים , ועם אתה מתגייס לכלל צהלי (הוקדם לך למשל תאריך הגיוס, כמו שלי קרה ולא היה לך זמן למלא שאלון העדפות לדוגמא) אין הרבה סיכוי שתגיע רחוק. אז מה עושים? קודם כל תתמקד בעתיד. דבר ראשון - עברת קורס = יש לך מיקצוע. תתחיל קודם בפסילת המיקצוע שלך. (מתחזק תחנות דלק או משהוא כזה - תנסה לעבוד על אלרגיות וכאלה דברים) לאחר מכן תתחיל להפגיז את הבקום בטפסי 55 (זה לא עוזר במיוחד, אבל זה מטפח אשליות שמחזיקות מעמד איזה חודש, ככה שבחשבון קל תשלח 36 טפסים במהלך השרות שלך ותרגיש מעולה
ומה אתה באמת יכול לעשות? תסתכל בבסיס שלך מה אתה יכול לתרום בתחום המיחשוב או משהוא אחר שאתה יכול לעשות. כנס לדלת פתוחה אצל המב"ס ותנסה לשכנע אותו שאתה יכול להועיל לבסיס. עוד דרך כמובן היא לנסות לחזור לבקום ושם קצת יותר קל להגיע למקום מעניין.. מקווה שהבנת את הכיוון. GOOD LUCK

קוויקי

New member
ליאור

ליאור, במקרה עצוב כמו שלך הייתי ממליצה בכלל לצאת מהצבא. ז"א, נסה דרכים "כשרות", כמו אלה שהוצעו לך, ואם כל זה לא עוזר, פשוט פנה לקב"ן וצא מהצבא לגמרי. אם היית בת זה עוד היה נסבל- שנה ו-9 של סבל זה לא מי יודע מה חמור. אבל שלוש שנים שלמות? פאק, הפוטנציאל המבוזבז! איך צה"ל אף פעם לא רואה מה יש לו בידיים? שמע, אם אתה מתמחה במחשבים, אתה לא צריך את הצבא בשביל להצליח בחיים. עזוב הכל ולך ללמוד, תוציא תארים ודיפלומות, ותרכוש ניסיון. זה הכי חשוב, זה מה שתופס באזרחות. בסופו של דבר, יש אנשים שיכולים להצליח אפילו בלי תעודת בגרות, אז הצבא זה באמת עסק שולי. אני איתך. בהצלחה איך שלא יהיה.

fireman

New member
לצאת מהצבא?!?!

שאני שומע את המשפט הזה אני מתפחלץ! למי שלא מכיר אותי אני ערן אייל מנהל פורום מתגייסים ואני בד"כ לא כותב כאן אבל במקרה נקלטה ההודעה הזאת אצלי.... חמודה...מה זה לצאת מהצבא? מה השטויות האלה? תראה ידידי....אתה לא היחיד שלא ממצה את עצמו בצבא...תראה לי גם יש כרגע פרופיל 64 רפואי, בעברי הייתי בחי"ר מ"כ בשמשון, נפצעתי נתנו לי פרופיל 64 והיום אני נהג בחיל האויר בגלל שהיה לי רשיון למשאית כבר לפני הצבא (רשיון שהוצאתי על חשבוני) לי יש קב"א 56 בגרות מלאה ומשופעת ביחידות והנה מה לעשות גם אני מרגיש שקיבלתי עונש על זה שנפצעתי... אז מה עושים? אם אתה כבר ג´ובניק תעשה לעצמך בית זונות...(אם ג´ובניק אז עד הסוף) כנס לקב"ן שוב....תנסה לסדר לעצמך קל"ב יעבירו אותך לבסיס ליד הבית תסדר את עצמך בקטע של יציאות (למרות שאני חושב שמת"דים עושים שבוע שבוע) ואז אתה בכלל חצי שירות בבית ותנסה לראות את הפלוסים... לי היה קשה מאוד למצוא את הפלוסים כשאני הנהג היחידי בגף שיודע מה יש מעבר ל9 שנות לימוד.... לברוח זה לא הפתרון...אני חושב שאם אתה עיקש בדעתך תפנה באמת לדלת פתוחה אצל המב"ס, ספר לו את כל ההיסטוריה שלך ותגיד לו 1000 פעם שאתה יכול ורוצה לתרום יותר...תאמין לי שזה עובד ושאל"מ או תא"ל שומע את זה הוא מתלהב ומניף את מטה הקסם שלו.... אבל אחי....שום לצאת מהצבא....אל תחשוב על זה אפילו המון בהצלחה...ד"א באיזה בסיס אתה משרת?

דוד2002

New member
כמעט כמוני

הסיפור שלך די דומה לשלי, אז תדע שזה קורה להרבה, אבל הגישה שלי היא דווקא שונה: פשוט תעשה כמה שפחות בצבא ותנצל את הזמן הפנוי כדי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כך שבסוף השירות יהיה לך גם תואר ראשון, וגם את הזכויות של משוחרר צבא.

הסיפור שלי דומה לשלך

גם אני 64 נפשי ושובצתי בתום הטירונות לחיל האויר. הגעתי לטכני למיונים של ממ"סניקים והתנגדתי נחרצות (גם אני יוצא מגמה מדעית ויש לי מעל 30 יחידות בגרות, קב"א 54) כולל טופס 55 (שלא עזר, מן הסתם) ושיחות עם המפקדים שהיו ממונים עליי. בין השאר גם זומנתי לשיחה אצל רס"ן והסברתי לו שיש לי פוטנציאל לדברים הרבה יותר ברמה. הוא אמנם אמר שהוא כנראה לא יוכל לעזור לי, אך בסופו של שבוע המיונים הועברתי לקורס אחר בטכני (בוחני תחמושת). סיימתי את הקורס וכעת אני משרת בבסיס בדרום. גם אני לא כ"כ מרוצה מהתפקיד הזה, אך עם הזמן אני לומד להשלים איתו. גם אני כמוך הייתי מעוניין לעבור לתפקיד עם מחשבים\ מודיעיני או משהו בסגנון. שמעתי שיש גף מחשבים (תמ"מ) בבסיס שלי וכמה שהיו בוחני תחמושת כמוני הצליחו לעבור לשם. על כן, עצתי לך היא שתמשיך ללחוץ על כל מי שאפשר על מנת שתוכל לממש את הפוטנציאל שלך בתפקיד מכובד יותר.

למעלה