שאלה חשובה מאוד!

שאלה חשובה מאוד!

ונא לא לנגוס את ראשי אם היה דיון על הנושא בעבר: אז קודם כל, קראתי היום את הטיוטה הראשונה של התסריט של Star Wars משנת 74. משהו מגוחך למדי. אין כמעט קשר בין התסריט הזה ובין התוצאה הסופית, וטוב שכך, כי הסיפור שם היה פשוט מסורבל בטירוף: R2D2 יכול לדבר, האן סולו הוא יצור ירוק בלי אף, לוק סקייווקר הוא בן 60 והוא המאסטר של אניקין סטארקילר, שהוא בן 14... בקיצור, בלגן שלם. למזלנו, לוקאס עמל על עוד שלוש טיוטות עד שיצא לו כמו שצריך, אחרת לא נראה לי שהיינו מדברים פה היום. בכל אופן, יש משהו ב A New Hope שתמיד הטריד אותי. שורה אחת שאף פעם לא הבנתי למה הכניסו אותה בכלל. כשC3PO ו R2D2 בורחים בLifepod אל כוכב טאטואין בהתחלה של הסרט, 3PO מסתכל בחזרה אל החללית של המורדים (שבעצם נמצאת במעגן של החללית של האימפריה) ואומר That's funny, the damage" doesn't look as bad from out here." לא ברור לי מה המשמעות של המשפט הזה בכלל או למה היה חיוני בכלל שהוא יגיד אותו, ואז, כשקראתי את התסריט המקורי, ראיתי שזה אחד מהמשפטים היחידים ששרדו מהטיוטה הראשונה, אז חייבת להיות לזה איזושהי חשיבות, לא? תיאוריות יתקבלו בשמחה.

Mr wonka

New member
*נוגס לך ת'ראש*

עא? אראר עכשיו כשאני חושב על זה.. חח בעע.. לרגע חשבתי שאנחנו ב1193

MajorWinters

New member
ואני לרגע חשבתי על 503.

שמונה!!! (אין לי הפתרונים בשבילך, בקרוב יבואו החבר'ה הטובים ויענו לך.... אני מקווה)

funkey monkey

New member
השערה די הגיונית...

הם כרגע יצאו מקרב על חללית. מן הסתם החללית נהרסה כולה מבפנים (לייזר לא עושה טוב לריפוד), אז סתם C3PO מציין כי הנזק מבחוץ לא נראה כל כך נורא. (גם בהתחלה האימפריה התקיפה את החללית מבחוץ)

אוקיי, אז...

א) למה זה חשוב, בעצם? ב) איך זה שהנזק לא נראה כל כך נורא מבחוץ, בעצם?

the sith

New member
אבל מה הקטע זה סתם משפט שהוא אמר

חחח לא חייב להיות לו חשיבות גדולה..הוא סתם ציין את זה כמו שאנשים לפעמים מדברים לעצמם חחח

Da Fish Snake

New member
אהמ!!! בתסריט...

אין דבר כזה "סתם".. לכל מילה או פסיק יש משמעות ויש סאבטקסט...

Obi Dan Kenobi

New member
לדעתי..

א) צריך להבין, של-C-3PO אין תמיד את המשפטים הכי חשובים. הם בדרך כלל משפטים ציניים או מלאי פסימיות. במקרה הזה, הוא מעלה נקודה הומוריסטית. ב) אם שמים לב, מבפנים, C-3PO עובר מקצה אחד לשני של החללית, תוך כדי התחמקות לא-כל-כך-נורמלית מהיריות. בעוד שמבפנים זה נראה שדה קרב, מבחוץ הכל נראה רגוע.

נכון, אם כי

א) המשפט הזה... מצחיק אותך? רק אני לא הבנתי את הבדיחה? את כל שאר היציאות של C-3PO במהלך הסרט הבנתי, ורק this one eludes me. ב) זה נכון, אבל כפי שנאמר קודם, גם ירו על החללית מבחוץ. אז למה היא לא נראית כאילו ירו עליה? אם אחר כך היו רואים שני קצינים אימפריאליסטיים אומרים "ראית איך היריות החדשות שלנו גורמות לזה שרובוטים מעצבנים לא מבחינים בנזק מרחוק?" או משהו כזה, ואז הייתה לזה איזושהי השפעה על העלילה, אז הייתה לזה הצדקה, אבל אין את זה. בסה"כ, בטרילוגיה המקורית, לדיאלוגים יש משמעות וחשיבות. אף אחד לא אומר שום דבר סתם (כמו בטרילוגיה החדשה, בעצם).

Obi Dan Kenobi

New member
C-3PO לא ראה את היריות מבחוץ.

הוא התכוון על הקרב שמתחולל בתוך ה-טאנטיב IV, ואיך שהוא לא נראה מבחוץ. לא צריך לייחס למשפט הזה חשיבות-יתר. אם נתחיל להתייחס לכל משפט שיוצא מ-C-3PO או צ'ובאקה (למרות שיהיה קשה לפענח), נצטרך להכנס לפרטי פרטים. אפשר לסכם את כל העניין בדיעה אישית של C-3PO, על איך שנראית החללית מבחוץ, בעוד שמבפנים חיילי האימפריה משתלטים על הטאנטיב IV והורסים אותה.

אוקיי, קיבלתי

כלומר, מה שאתה אומר הגיוני בערך, למרות שעדיין אני חושב ששאר המשפטים של 3PO הם בסה"כ כן הגיוניים, גם אם הם רק בגדר הומור.

Lu Tze

New member
בדיוק כמו שאמרת,

הסרט השתנה כל כך, שכמעט הכל שונה. כנראה שפשוט לא היה צורך לשנות את המשפט הזה (אולי בדיוק *בגלל* שאין לו משמעות מיוחדת) אז הוא הושאר. אגב, בכמה גירסאות קיימת השורה "IT'S AS IF A HUNDRED VOICES CRIED OUT..." (משהו כזה. נו, כשבן מרגיש שפוצצו את אלדרן)? ועוד אגב, הטיוטא שקראת, הייתה באינטרנט? אם כן, אפשר לינק?

אפשר לינק

אין שם את בן קנובי בכלל, אז לא נראה לי. ממה שראיתי (קראתי רק חצי בערך ואז רפרפתי) המשפטים היחידים שכן שרדו הם אלה של C-3PO, כאשר חלק מהם באים בכלל מR2D2 המדבר. May the force of others be with you.

למעלה