שאלה חשובה מאוד

rivi4

New member
שאלה חשובה מאוד

שלום רב אני תלמידת יב לומדת חמש יחידות ביולוגיה ומסיימת בהצטיינות הממוצע שלי הוא 98 וגם חמש יחידות מתמטיקה והממוצא שלי הוא 95 וחמש יחידות אנגלית . הציעו לי דרך הצבע להיות בפרויקט עתידים כלומר ללמוד משהו באוניברסיטה על חשובנם ואז לעסוק בזה אני מאוד רוצה להיות בפרויקט זה אבל הבעיה היא שאני לא יודעת מה ללמוד אני יודעת בוודאות שאני חולה על ביולוגיה זהו מקצוע מעניין ומושך במיוחד .. האם אחרי תואר ראשון בביולוגיה אפשר ללמוד תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה? אם כן כמה זמן יקח לי ללמוד את שני התארים האלו ? האם יש לאדם שסיים את שני התארים בהצלחה סייכוי להתקבל לשוק העבודה הישראלי בנושא ? אם כן מה הטווח של המשכורת בערך? אני מקווה שתעזרו לי להחליט ותענו לי בהקדם

ביולוגיה

האם אחרי תואר ראשון בביולוגיה אפשר ללמוד תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה? ניתן, אבל אם ברצונך להיות מהנדסת ביוטכנולוגיה עדיף ללמוד ישירות תחום זה לתואר ראשון. אם כן כמה זמן יקח לי ללמוד את שני התארים האלו ? תואר ראשון ביולוגיה- 3 שנים. תואר שני הנדסה- 2-3 שנים. האם יש לאדם שסיים את שני התארים בהצלחה סייכוי להתקבל לשוק העבודה הישראלי בנושא ? כן בהחלט. אם כן מה הטווח של המשכורת בערך? מהנדסים מתחילים שכרם נע סביב 8000-10000 ש"ח.

vit20Openu

New member
לריבי4 ../images/Emo140.gif

אהלן, קודם כול בקשר לעתודה יש בה יתרונות אך גם חסרונות. היתרונות הם: שאת לומדת על חשבון הצבא שזה דבר מצוין,בנוסף את יכולה לצבור ניסיון של 6 שנים בצבא. החסרונות הם:תקועה בצבא למשך 6 שנים(דבר שצריך להביא בחשבון)כשבזמן זה את יכולה ללמוד לתארים מתקדמים בתחום לחלופין לצבור ניסיון בעבודה בתחום אותו למדת,עוד חיסרון והוא דיי גדול לדעתי שהצבא לא מבטיח לך כלום כולמר את תלמדי 3 -4 שנים מקצוע מסוים במיקרה זה ביולוגיה ולכשתסיימי לצבא לא יהיה צורך בכך ואז יתקעו אותך בתפקיד שבכלל לא קשור למקצוע ואם תוסיפי לזה 6 שנים אז תפסידי המוןןן. אני אישית נגד עתודה לא בגלל שיש לי פטור מצה"ל אלה מבחינת אי - הוודאות לגביי שיבוץ עתידי. ידידה שלי שעשתה עתודה גם בפרויקט "עתידים" סיימה את לימודיה בפיזיקה בטכניון לפני חצי שנה כעת היא משרתת בצהל,ונחשי מה קרה לה היא לא! שובצה לפי מקצוע אותו למדה וכעת היא תקועה באיזשהו משרד למשך 6 שנים!!! ורק מתלוננת על כך אך לא ניתן לעשות דבר בנדון. לא יודע אייך להגיד זאת בצורה יפה אך, "הבחורה פשוט אכלה אותה"
. לגביי ביולוגיה אני חושב בכיוון לימודי ביולוגיה אך לאחרונה עולות בי ספקות בקשר למקצוע. אני ממש אוהב ביולוגיה אך עם תואר ראשון לא ניתן לעסוק בכלום כיום אפילו מקצוע כמו מדעי - המעבדה הרפואית יותר פרקטי אם כי לא מרתק כמו ביולוגיה לדעתי. ולכן אני חושב כעת בכיוון הנדסת ביוטכנולוגיה שאם תלך אצלי יפה אוכל החל משנה שלישית לעשות תואר נוסף בביולוגיה(לפי כללי הטכניון) שימשך חצי שנה עד שנה שכן תוכניות אלה דיי חופפות - חוץ מכמה קורסים: באנטומיה,פיזיולוגיית בע"ח,התא מבנה ופעילות,וכו' שערכם מגיע ל 30 נ"ז כלומר תוך חצי שנה אפשר להשלים אותם. נחזור לביוטכנולוגיה,אוקיי, אז כפי שאמרתי מקצוע זה יותר פרקטי למרות שלא ראיתי אף מודעות דרושים בעיתונים אך בעתיד שזה עוד 4 עד 5 שנים צופים כי מקצוע זה יהיה שימושי מאוד, יחד אם זאת, אם מדינתנו לא תשכיל לנצל את הפוטינציאל העצום הזה תמיד יש חו"ל לצערי. אגב אני חושב בכיוון תואר כפול בהנדסת ביוטכנולוגיה - וביולוגיה כפי שהבנת שלדעתי מאוד פרקטי,מעניין,ושימושי - דבר שיאפשר גם לימוד ויטרנריה כמקצוע משני
. בכול אופן אני ממליץ לך בחום ללכת על הנדסת ביוטכנולוגיה:שכוללת הנדסה גנטית,מיקרוביולוגיה,עיבוד ויצור חלבונים לשימושים רפואים,ועוד מלא דברים מעניינים שקשורים לביולוגיה
שיהיה בהצלחה

ginni

New member
היי ../images/Emo13.gif

בקשר לעתודה.. אני ממליצה לך בחום לקפוץ לפורום עתודה, יש שם מאמרים מעולים על עתידים. לומר לך את האמת, אם את כבר בי"ב ההרשמה לעתודה כבר אבודה מבחינתך... היא הסתיימה וכבר עברו מספר שלבי מיון. אבל בכל מקרה,אני ממליצה לך לבוא לפורום, לקרוא, לשאול שאלות.. אחד המנהלים שלנו הוא עתודאי לביולוגיה ואני בטוחה שהוא ישמח לענות לך על שאלות בנושא

למעלה