שאלה חשובה מאוד

life22

New member
שאלה חשובה מאוד

יש לי חיפושית שנת 72 אספנות... כל כמה זמן היא לא מתניעה לי אפילו שהיא בשימוש קבוע יומיומי. היא לא מתניעה בגלל איזה שהוא הצפה של דלק במנוע , אני מרגיש זאת בגלל הריח החריף של הדלק אשר קיים כשאני מנסה להתניע. אחרי מספר ניסיונות רב ושימוש בכבלי התנעה מרכב אחר, אני מצליח להתניע אבל היא לא מצליחה להגיע לטורים גבוהים וליסוע כמו שצריך, כלומר היא מעלה טורים ומפסיקה כמה שניות לאחר מכן, וזה חוזר חלילה. עוד מידע זה שהיא חיפושית חצי אוטומטית גרמנית. לפי התאור מישהו יכול להגיד לי מה הבעיה ואפילו יותר חשוב, איכן אני יכול לתקן (באיזה מוסך, שיעלה לי סביר אבל שיהיה טוב) אני גר ברחובות, אבל אפשר מוסכים בסביבה. בתודה רבה מראש

liorbach

New member
תבדוק את המצבר

יכול להיות שיש לך בעיה במערכת ההצתה בגלל מצבר גמור

ofir_y

New member
תגובה

זה שעזרו לך עם המצבר זה לא אומר בהכרח שהבעיה היא במערכת החשמל, אולי המנוע מוצף ופשוט אחרי כמה ניסיונות הוא עובד. אפשר לבדוק פלאגים, מערכת הצתה (פלטינות , כבלים, קבל, מגעים), אולי שסתומים, וכמובן קרבורטור ומשאבת תאוצה.

vq55205

New member
קרבורטור

בכניסה הצפונית לרמלה יש תחנת דלק של סונול . יש שם קרבורטוריסט שנקרא גזית קרבורטורים , אדם ישר ומקצועי . אם הבעיה אינה קרבורטור הוא יגיד לך אם כן תעשה אצלו מה שצריך.

EranR

New member
חיפושית שלא מניעה:

שלום Life22 כפי שכבר ראית מהתשובות של האחרים - ניתן לייחס לבעיה שלך כמה וכמה גורמים וסיבות. קצת קשה ללא מידע נוסף לכוון אותך לבעיה. אני מאמין שבבדיקות חכמות וסבלנות תוכל תמיד לחסוך בהוצאות - מכיוון שבמוסכים תמיד נוטים לבזבז את הזמן והכסף שלנו (מזה הם מתפרנסים). בקיצור - נסה ללכת איתנו כאן בפורום, אנחנו ננסה להסביר לך בשלבים מה לבדוק, נסה להחזיר תשובות מסודרות - וכך נצמצם את האפשרויות ובסוף ננסה לומר לך אם אפשר לטפל בבעיה לבד או איפה מתקנים וכמה יעלה (פחות או יותר). איך זה בתור הקדמה? * דגש מיוחד (עם חיוך אמיתי) לרם. ערן.

EranR

New member
היי life 22

יאללה - בוא נתחיל: דבר ראשון בוא ננסה לאבחן מאיפה בדיוק הבעיה - מצבר, סטרטר, הצתה, דלק וכ"ו למרכיב התנעת המנוע יש כמה שלבים ומכלולים - בכל אחד מהם עלולה להיוצר בעיה שתיאורה כפי שצינת. יש לעבור שלב אחר שלב בהתנעה, בצורה מסודרת, ולשלול גורמים עד למציאת הבעיה (בסבירות טובה). במידה ויש תשובה חיובית לאחת או יותר מהשאלות - כנראה ונמצאה הבעיה העיקרית... א. בעיית מצבר - 1. האם כשאתה מנסה להתניע האור בלוח השעונים נחלש? 2. האם לאחר מס´ נסיונות לא מוצלחים ההתנעה נחלשת בצורה ברורה? ב. בעיית סטרטר - 1. האם קורה שאתה מסובב את המפתח ואין רעש של התנעה? 2. האם יש "קליק" בזמן סיבוב המפתח? 3. האם יש רעשים יוצאי דופן אחרים? ג. בעיות הצתה - 1. בזמן עבודת המנוע - נתק את חוטי ההצתה אחד אחרי השני והאזן למנוע - אמורה להיות "נפילה" בטורים (סיבובי המנוע) שניתן להבחין בה. הנפילה אמורה להיות פחות או יותר שווה ב- 4 חוטי ההצתה. 2. בזמן התנעה גם ניתן לוודא שיש ניצוץ ביציאה מהכוייל - בנסיון לבדוק את הכוייל שהוא אפשרות סבירה למקור הבעיה. זהירות - מתח גבוה! ד. בדיקת אספקת דלק - 1. מתי החלפת פילטר דלק לאחרונה? 2. האם כשאתה מנסה ולא מצליח להתניע - אתה "מפמפם" הרבה בדוושת הדלק? 3. לאחר שאתה מצליח להתניע (התנעה "קשה") - מה בדיוק מאפיין הבעיה בפעולת המנוע? 4. לאחר התנעה "קשה" האם המנוע כבה כשאתה עוזב את דוושת הדלק? 5. מה קורה לאחר התנעה קשה כשאתה לוחץ על דוושת הדלק עד הסוף לאט, לאט? 6. מה קורה כשאתה לוחץ במהירות ועד הסוף על דוושת הדלק? טוב... נראה לי שיש לך עם מה להתחיל. עדכן, ובהצלחה. ערן.

למעלה