שאלה חשובה מאוד

שאלה חשובה מאוד

הבנתי שישנם אנשים שאסור להם לעשות מדיטציה מכיוון שהתוצאה יכולה להיות החמרה של מצבם.מדובר באנשים שסובלים מהפרעות חרדה והמדיטציה יכולה להעצים את רגשות אלה מכיון שבמדיטציה האדם מתחבר עם האני הפנימי שלו.רציתי לדעת מה דעתכם בנושא

hary_i

New member
לא ידוע לי על דבר כזה

בכל מקרה אני מדבר על טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית ישנן טכניקות אחרות שהן קשות מאד ללימוד כמו הויפאסנה כפי שמלמד גואנקה ששם, נדמה לי שידוע שזה לא מתאים לכל אחד. נכון שבמדיטציה אדם מתחבר עם האני הפנימי שלו, והאני הפנימי הוא תמיד טהור ולכן אין מניעה עקרונית, המניעה היא רק בטכניקות מדיטציה שדורשות מאמץ מנטלי.

שששלום

New member
תירגול מ´ מעמת אותנו עם מה

שאנו חושבים שהוא אנחנו. אשליות. שיש עודף רגישות בנושא עדיף קודם להרגע ואח"כ לתרגל. פרדוקס - נכון. שכגוברים עליו התירגול ממשי ומפתח אחרת יתכנו צרות.

dharmax

New member
אתה צודק בהחלט.

וע"פ נסיוני והבנתי גם הארי צודק באופן עקרוני, לגבי זה שיש הבדל בין הטכניקות השונות, בהתיחס למה שאמרת. לדעתי הסיבה, לעומת זאת, היא לא בגלל "ההתחברות לאני הפנימי" וכו´. אנסה להסביר, בצורה כללית ושימושית. הסיבה היא, שהרבה לפני אותו "אני פנימי", יש את ההכרה ויש בכלל את המכלול הפסיכופיסי. על ההכרה (והמכלול הפסיכופיסי, היינו גם הגוף, ברמה העיצבית וההורמונאלית) להיות יציבה וחזקה מספיק. ומדוע? הרשה לי להשתמש באנלוגיה שאני מקווה שתבהיר את הדברים, ואלך צעד צעד: א. תרגול של מדיטציה אינטרוספקטיבית, כמו ויפאסנה באמת, היא שקולה, פחות או יותר, לניתוח שאדם מבצע על עצמו. ב. הכלי בו הוא משתמש (וכן - זה גם הסובייקט, פחות או יותר) הוא ההכרה עצמה. היא משולה לידי המנתח, לצורך ההסבר. ג. לא היית רוצה שמנתח עם ידיים רועדות יתעסק לך ברקמות המוח, נכון?
לכן, ישנם אבל כל אדם, וביחוד לאדם שסובל מהפרעות מיוחדות, תרגולים (כולל אורח חיים וכו´) שתפקידם להשיג את אותה יציבות בסיסית ואת אותו חוסן בסיסי. שים לב, שהיוגה מדברת על *שמונה* "איברים"/שלבים, ורק השישי והשביעי הם ממש מדיטציה!! ברכות ואהבה אום

למעלה