שאלה חשובה לרותי

שאלה חשובה לרותי

רותי יקרה, רציתי לשאול האם אכילת בשר או דגים גורמת לנו לנקודות שליליות בקארמה או נסיגה קארמתית כלשהי עקב כך שכל בעל חיים שאנו אוכלים בעצם נשחט על מנת שנאכל אותו. אני אוכל בעיקר דגים וגם קצת בשר והדבר מאוד מטריד אותי. אני יודע שלבעלי חיים אין נשמה אבל צריך להיות בתוכם ניצוץ אלוהי כלשהו. הרי מי שהורג אדם מקבל המון שנים בכלא וגם פוגע בקארמה של עצמו בצורה איומה, אז האם באמת כששוחטים בעלי חיים זה לא לרעת הקארמה שלנו אם אנחנו אוכלים אותם? אני אדם שמנסה לעבוד חזק על הקארמה שלו ומפחיד אותי שאולד אקלקל את הקארמה בזה שאני אוכל דג מידי יום או שניצל מידי פעם. אודה לך על תשובה מקיפה בנושא.

רותי 11

New member
יוסי היקר

ראשית אתה יכול להירגע זה לא יפגע לך בשום קארמה או יגרום לנסיגה קארמתית. לבעלי חיים כן יש נשמה אמנם לא מפותחת כמו שלנו אבל גם להם יש נשמה, חלק מבעלי החיים "התנדבו" לשמש לנו מזון, נכון שלא בצוטרה שזה נעשה היום שאנחנו מגדלים אותם רק לצורך אכילה ואביסה, זה נועד לאכילה להשביע אותנו בבלד. בכל אופן בעתיד אנחנו לא נזדקק יותר לאכילת בשר, אנחנו לאט לאט פחות נזקקים לזה, עם ההתפתחות הרוחנית שלנו אנחנו משנים את התדר שלנו והוא הופך להיות עדין/מהיר יותר לכן יהיה לנו קשה לעכל בשר.

למעלה