שאלה חשובה למד"ר

Shpak21

New member
שאלה חשובה למד"ר

עד לשנה השעברה למדתי בטכני בחיפה וסיימתי בתור הנדסאי אלקטרוניקה הטכני מקום טוב מאוד ויזכרו לי חוויות נעימות משם אני רוצה לדעת דבר אחד... למה אחרי הגיוס הטכני כבר לא דואג לנו? למה אני אמור להיות חודש הקרוב 21 ורק עם חצי שנה פז"מ? כשעוד חצי שנה אני תרמתי לקד"צ (וגם הוא בלי תנאים של קד"צ)? זה נראה לך הגיוני? אתה אולי בתור רס"ן/סא"ל (תלוי לאיזה שלוחה אתה שייך) נראה לך הגיוני, אבל אותי זה ממש מעצבן ודי משפיל, אני לא מבקש פז"מ של 3 שנים, אלא לפחות לקזז טיפה שגם הקורס עצמו יהיה חלק ממנו. חוץ מזה, בבסיס איתי משרת עוד שוחר שלפני כ 4 חודשים הוא נכנס לקבע (במקום 10 חודש כמו שאר ההנדסאים) ובנוסף לכל כאשר שוחר נכנס לקבע, יש סכום מסויים שיורד ממנו עקב היותו שוחר? זה מוצדקת מבחינתך? אז בא נראה, גם פז"מ הפסדתי, גם זמן בקבע אני מפסיד ובנוסף כשאני אכנס לקבע (3 שנים ר' שחתמתי בגיל 14) גם מורידים לי סכום מסויים, האא כן ועוד דבר חשוב, כשכל המלש"בים יש להם 11 חודש פז"מ לי יש 6 חודש בקושי וכמו שאומרים "שומר בשעות של צעירים" קחו את עצמכם בידיים אם אתם רוצים עוד שוחרים, כי אם זה היה תלוי בי, אני לא הייתי ממליץ על הטכני לא לטווח הקצר ולא לטווח הארוך זה פשוט לא משתלם!

תשובה

שלום הטכני דואג לתלמידיו גם לאחר הגיוס בניגוד לכל בית ספר אזרחי. אתה טועה בחלק מהדברים ובחלק אתה צודק בכל מיקרה מתוכננים מהלכים עתידייים כדי להשוות את התנאים. אין סכום שיורד מהמשכורת עקב היותך שוחר , התמריץ שונה בכניסה לקבע בגל הר'.(כמו כל ר').

romanb1

New member
למד"ר שלום..., כמה שאלות....

תוכל בבקשה לפרט במה הוא טועה ובמה הוא צודק.... ומהם ההבדלים בגיוס ובשירות של שוחרים, לעומת אנשים שלא למדו בטכני?

הבדלים בקבע

ההבדל שאולי יכול להפריע הוא באחוזי תמריץ. ר' מקבל כ-8% תמריץ. וחייל ללא התחייבות מקבל כ-15% תמריץ. למיטב זכרוני אלו ההבדלים. ולא נראה לי שהם ממש מהותייים. אבל אתה יכול לבדוק מול מת"ש ולקבל תשובה מוסמכת יותר.

romanb1

New member
אוקיי תודה, עוד כמה שאלות....

מה זה בדיוק תמריץ? ולמי קל יותר להכנס לקבע?, לשוחר שמתגייס או לכל אדם אחר שאינו שוחר? (כמובן בתנאי שהנתונים של שניהם שווים). ומהם הקורסים שנפתחים בפני שוחר (עם תעודת בגרות מלאה)? יש קורסים מסויימים שהם רק לשוחרים? בעצם מהם ההיתרונות של שוחר בזמן השירות ולאחריו...?

romanb1

New member
../images/Emo195.gifתודה על ההזמנה, אבל...

אני בטוח שהשאלות שנשאלו יוכלו לעזור לשוחרים רבים...... אודה לך מאוד אם בכול זאת תוכל לענות לשאלות שנשאלו...
כי לא נראה לי שאם חבריי ישאלו אותי לגבי התשובות אני יוכל לענות להם במדויק...

תשובות 2

השאלות ששאלת תלויות בהרבה גורמים והתשובות אליהן אינן חד משמעיות. ועדיין בשיחה יש דברים מעבר למה שעולה כל הדף.

spider001

New member
Shpak21 , ה"ר" הנ"ל לא תקף מבחינה

משפטית ועם הליך משפטי פשוט אפשר להתיר אותו. לגבי "הפעלת " ה-"ר" , אם לא תיפול ביחידה של מניאקים (ויש בודדות בחייל) אם לא תרצה לא תוחתם.

spider001

New member
כמו כן , רק כי היית שוחר נידפקת

בהמון דברים (נק' למחשבה): בהיותך מועמד לשירות בצה"ל בתור שוחר חלות עלייך העובדות\תנאים הבאים: - חסום מיונים למודיעין ושאר תפקידים איכותיים הפתוחים לכלל המלשבי"ם. - מיון למקצועות טכניים בחה"א ע"פ פרצופים ולא ע"פ נתונים אישיים כמקובל בזרועות איכותיות בצה"ל. (שוחרים בעליי קב"א 56 טוחנים תתחת בטייסת ולא ממצים את היכולות המתאימות להם). - חודשי קורס קד"צ שלא חוזרים אלייך בהחזר פז"מ בניגוד לחוק. - "ר" שהחתימו אותך\הוריך בלא ידיעתך המלאה, מבחינת החוק נושא חלקלק למדיי - תקופת "ר" של 3 שנים. - משכורת בקורס: 88 ש"ח במקום 1200 לקדצניקים אחרים. - אפליה בין שוחרים לבין חיילים\קדצניקים מבחינת אפשרות בחירת קורס. - קשיים נוספים בפסילת מקצוע או שינוי שיבוץ. ועוד... . אני רוצה לראות מפקד בטכני שהוא בחור אמין שיציין את זה בדף תנאי הקבלה לבי"ס הטכני או!! ישנה התנאים כיאה לזרוע שקשורה איכשהו לצה"ל ולא ממעופפת ב- אויר ....

תהייה על איש העכביש ותשובה לרומן

שלום כניסתי לפורום היא לא לשם התנצחויות או התעסקות עם אנשים כמו איש העכביש. אנני יודע מאיין כל הארס (כנראה מהיותך עכביש ) אבל אם קצת היית מעריך ומבין את מה שקיבלת בבית ספר כמו הטכני אולי היית מתמקד בעיקר ולא בהשמצות. הרי ברור לכל אחד שלאחר שחיל האוויר השקיע בו שלוש שנים לפחות (כן ,השקיע) הרי אף חיל לא היה נותן לאנשיו ללכת ולשרת בחיילות אחרים (כמו חיל המודיעין). התנדבות ליחידות ההתנדבויות מאושרת גם ע"י גורמי המטה. מיון למקצועות הטכניים מבוצע לפי נתונים אישיים ולפי הערכת מפקד הקורס ו/ או הממ"ח ולא לפי "הפנים". שוחר איכותי מקודם ואפילו יותר מהר מחבריו לטייסת (ןאם דיברת על קצונת מנהלה ,זה לא ממש מיצוי יכולות). אתה מבצע קורס ספציפי ולא קורס קד"צ ,הקורס הוא חלק מההסכם וחובותיך לחיל האוויר. אנו גמישים עם שוחרינו בכל הנוגע לשיבוץ (כמעט 85% שיבוץ להעדפה ראשונה) וממהרים לעזור בכל בעייה. וכמו שאמרתי כל אחד רשאי לעיין בחוזה לפני שהוא והוריו חותמים עליו,אין אנו מסתירים מאומה. אני אישית לא מכיר אף מקרה של בעיית אמינות מול שוחרינו. חג שמח |

Pikachuu

New member
בעייתי במידה רבה

אתה טוען ש85 אחוזים מהשוחרים מקבלים בחירה ראשונה. בו נסתכל על זה ונפתח את הנושא,אני אביא לדוגמא את סיום ההנדסאים שנה שעברה כשהנדסאי חשמל ומכונות בהולץ קיבלו רק קורס אחד לבחור , הם לא יכלו לבחור משהו אחר. האחוזים הגבוהים לא אומרים שהשוחרים מקבלים את הקורסים שהם באמת רוצים. הקורסים שמרבית השוחרים רוצים בכלל לא נפתחים לנו. אני לדוגמא הייתי מאוד רוצה להיות בצריפין , בדרג ד , אשר בו אני אוכל לממש את הפוטנציאל שלי קצת יותר מאשר העבודה הפיסית השחורה שיש בטייסת או בדרג ב. כל מה שחיילים כמוני עושים זה תורנויות של שמירה מטבחים ליווים או עבודות רסר, והתפקיד שרוב השוחרים עושים יכול לעשות כל בן אדם בלי שום חינוך או לימוד מיוחד. ולא הציעו לי את הקורסים האלה , למרות שאני יודע שקורסים כאלה נפתחו אבל רק לא לשוחרים. הטענה שלי בעצם היא שבתי הספר האלה קיימים בישביל להבטיח שלחיל האוויר יהיו את העובדים השחורים האלה שיעשו את העבודות שרוב האנשים האחרים לא רוצים כלל לעשות. וכשחברי העכביש אומר "פנים" הוא מתכוון יותר לבן אדם שיש לו חבר או שניים בקריה לעומת אחד שאין לו. אני מסכים איתך לגמריי שחיל האוויר לא אמור להביא לשוחרים ללכת למודיעין, אבל למה לא מציעים לנו את התפקידים ה"שווים" יותר.. אני מסכים איתך שהשוחרים הם חומר אנושי יותר טוב , אבל אני חושב שאנשים עם נתונים כמו קב"א 56 לא צריכים להיות "מבוזבזים" בטייסת , אלה אולי ללכת לפיתוח בחיל האוויר (כמובן שמהנדסים ברובם הולכים לשם) , אבל למה לא לשלוח לפיתוח במקום מלשב"ים ,שוחרים , כי שוחרים הם החומר האנשוי הטוב , לא?

יהללל

New member
אם לא שמת לב,

זו המכללה הטכנולוגית של חיל האויר, למדת בה כדי לשרת במערך הטכני של חיל האויר. לא בטוח בכלל שטייסת זה בזבוז. לכל מקום צריך אנשים טובים. את העבודה הקשה ביותר, שהיא גם האחראית ביותר, צפוי שיבצעו האנשים שעליהם חיל האויר הכי "סומך" ומי מתאים לזה יותר משוחרים? השוחר שעבר כבר את כל ההסתגלות למערכת ואת כל המשחקים במסגרת הצבאית מסוגל לבצע את זה הכי טוב. כמובן שישנם אנשים שיכלו לתרום יותר במקומות אחרים אבל תמיד זה יהיה ככה. אי אפשר לתת לכולם את מה שהם הכי טובים בו למרות שזה המצב האידיאלי. לדעתי, העיקר בטכני הוא לא לימוד המגמות, (זה דבר שאפשר לעשות בכל בית ספר אחר) אלא לימוד המסגרת הצבאית.

Pikachuu

New member
לא הבנתי

בעצם הטענה שהינך מעלה היא שטכנולוגית = לא דרג ד ולא פיתוח?

spider001

New member
שלום מד"ר נכבד,

בהמשך להודעתי בפורום שמחתי לקרוא כי התייחסת באופן מסויים לתגובתי, בזרוע האוויר נוהגים בד"כ לטאטא הבעיות מתחת לשטיח. אין לי אישית שום טענה כנגד חה"א - אני אישית נימצא בשיבוץ מצויין שרוב חיילי חה"א ו\או השוחרים היו רוצים מאוד להגיע אליו. אך, האם נושא זה ממצא את כישוריי? לא. קיימים קורסים מסויימים בחה"א דוגמת : אבנט כחול, קורסי צ"מ למיניהם , תכנות, ל"א וכו.. הדורשים רובם רמת קב"א מוסיימת ונתונים איכותיים לרבות סיווג בטחוני ברמת שו"ס המרמז על רמת איכות ורגישות תפקיד גבוהה. מדוע מעולם לא נפתחו קורסים אלו לשוחרים? מדוע שומעים עליהם שוחרים משמועות או ממחזורים לפני 10 שנים ? מיון השוחרים בקורסים נעשה לפי חתך בחירה כטענתך , מתוך מחזור של 120 שוחרים לדוגמא כמה מהם זכו לקורסים איכותיים הדורשים למשל רף קב"א של52? , אולי אחוז בודד. חבריי וקרוביי, קצינים בחה"א לא התביישו לטעון כי עצם ההכשרה מייעדת השוחר להיות "פועל תיאלנדי" בשירות צה"ל אף ללא ריפרוף בתיקו האישי בנושא רמת הקב"א , איכותו והתאמתו לתפקידים מיוחדים. אישית אשיג את מטרותי בעקבות נתונים גבוהים ורמת מוטיבציה שבאופן מוזר לא ירדה (בניגוד מוחלט לרוב השוחרים) , אך שוחר אשר רמת איכותו גבוהה ונשלח לטייסת לדרג א' רק רוצה לצאת מצה"ל ולרוב נשארים ממורמרים רוב השירות הצבאי. צרכי צה"ל הם גם שיכלול של רצונות המלש"ב (כיאה וכמצויי ברוב זרועות האיכות בצה"ל) , עצם נתינת 85% ואפילו 100 %בחירה בין קורסי דרג א' שונים לא מהווה שום הוכחה כי ניתנה בחירה, ניתן אילוץ ושירות בטייסת ורק המיקום לעיתים אטרקטיבי למרות שהיציאות הן אחת לשבועיים. לגביי קידום, שלבי הסמכה אינם קידום ועצם היותך קצין טכני בכיר לא נתנה לך הזכות לזלזל בקצונת מנהלה או "ניירת" להפך. לשם הדגשה- רק בעקבות נתונים איכותיים ו- "קומבינות" במטה הצלחתי לצאת ל"קידום". חבל שרוב השוחרים לא יזכו לראות עצמם כקצינים טכניים בחה"א עקב רמת מטיבציה נמוכה מאוד ופז"מ מינימאלי גבוהה ליציאה לק.טכנית. DemonDog , אתה מוזמן לחייג לאיתור חמ"ן ולהפריח טענותייך באופו מיידי רק מעצם ציון צירוף המילים : "אני שוחר". ההערות הנ"ל לא למטרות "ערס" או נזק ומטרתן לעורר מהסרט את מי שנמצא בו מזמן, שינוי מדיניות (למרות שהיא אפסית) מעולם לא נגדה את ערכיי צה"ל , להפך. המשך יום טוב!

maxlvo

New member
85% שיבוץ

כן כן.. גם אני נפלתי ברשת הזאת.. הייתי מצטיין כיתתי בביסט ב"ש (כנפיים מזהב :), הייתי מצטיין הקורס (עם הציון הכי גבוה שאי פעם היה בקורס הזה), בחרתי בעדיפות הראשונה את הבסיס חצרים. אף אחד אחר לא בחר את חצרים כעדיפות ראשונה. 3 אנשים הגיעו לחצרים, ונחשו מה? אני לא אחד מהם. מסקנה: בפעם הבאה, ששוחרים ישאלו אותי "תגיד, כדאי ללמוד בקורס עצמו? שמעתי שמצטיין הקורס מקבל את ההצבה שהוא רוצה?" אני אדע לענות לו...

DemonDog

New member
מה זה " תקופת ר' " ?

בהתייחס לנושא: 1. למרות שאני מרוצה מהבצפר (הולץ)- באמת הועלו פה שאלות די קשות. לדעתי זה קצת בעייתי להחתים ילדים בני 14 על חוזה שיקבע את המשכורת שהם יקבלו בקבע . 2. הטכני באמת צריך לעשות איפהשהו בדק-בית בעניין הקורסים: לא ייתכן שהטכני ישקיע בשוחרים כל כך הרבה בתקופת השוחרות ובסוף "יפנה להם את הגב" התקופת הקורסים- לבחור קורס אחד מתוך מבחר הקורסים והמקצועותהקיימים בחיל האוויר זה די מוגזם ובסופו של דבר זה לא משרת את האינטרס של הטכני- להפך. 3. לשוחרים דווקא כן יש אפשרות להתמיין למודיעין- ואת זה אני יודע ממקור ראשון. כל הנדרש זה נתונים מתאימים (קב"א, דפ"ר וכו').

למעלה