שאלה חשובה ללאון...

• פותח הנושא Zig
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

Zig

New member
שאלה חשובה ללאון...

שאלה חשובה ללאון...

אני יודה לך מאוד אם תמצא זמן לענות על השאלה הבאה כל למודי המפולות למיניהם טוענים שאחרי שהבורסה(נאסדק) תגיע לקו המינימום ממנו היא לא תרד, היא תכנס לשלב ארוך ומייגע של דשדוש באותם רמות מאוד נמוכות האם לפי דעתך הנאסדק יעבור את אותו שלב או שיכול להיות שהוא פשוט ידהר קדימה ויוותר על השלב הזה ??? - תודה מראש.

ל.ס

New member
השוק לאחר המפולת

השוק לאחר המפולת

שאלה חשובה ללאון... אני יודה לך מאוד אם תמצא זמן לענות על השאלה הבאה כל למודי המפולות למיניהם טוענים שאחרי שהבורסה(נאסדק) תגיע לקו המינימום ממנו היא לא תרד, היא תכנס לשלב ארוך ומייגע של דשדוש באותם רמות מאוד נמוכות האם לפי דעתך הנאסדק יעבור את אותו שלב או שיכול להיות שהוא פשוט ידהר קדימה ויוותר על השלב הזה ??? - תודה מראש.
שוק הנמצא במפולת מבטא לחץ גדול של מוכרים אשר הולכת ונגמרת להם הסבלנות עם כל ירידה נוספת. בשלב הראשוני של הירידות עוד נראה כאילו זו הזדמנות קנייה נוספת ( כמו בכל הפעמים הקודמות ) גם ירידות נוספות אשר משחילות בכל פעם את הקונים הנוספים לא מדאיגות אף אחד שכן כמו שאומר שלמה גרינברג - מה שהיה זול ב 70 עוד יותר זול עכשיו ב 50 . וכך מגיעים עוד כוחות של קונים אופטימיים אשר תמיד חושבים שהנה הנה מתחיל מהלך נוסף של עלייה שאסור לפספס. כל שבירה של תמיכה מבטאת עוד קונים שהפסידו ואת זה יש להוסיף להמונים אשר בוודאי נכנסו בשיא ( כרגיל ... ). השלב הבא מגיע כאשר מתחיל השוק לעלות וכל אחד כבר חושב לעצמו הנה סוף סוף השוק עולה ומה שקניתי בנמוך ( מיצוע מחיר קנייה ) עכשיו כבר מורווח יפה ומגיע שלב של כמעט breakeven .כמובן שכאן מגיעה השאלה הגדולה - למכור ולצאת כמעט בלי נזק או להישאר כי הנה השוק חוזר לעלות ( אף אחד עוד לא חושב שזו מפולת ) ואז השוק יורד ומקבל זפטה כזאת שהקונים פשוט בוכים איך לא יצאו כשהייתה ההזדמנות. והשוק יורד כי הקונים האלו מתחילים להישבר ולהבין שרווח כבר לא יהיה להם וצריך למזער את ההפסד. בשלב הבא לאחר שהשוק כבר ירד כל כך חזק וכל יום של עלייה היה רק הזדמנות של מכירה , מגיע שלב שנקרא ``מכירות יתר``. השוק ירד כל כך חזק ובפראות שכולם כבר הבינו שזו מפולת וצריך למכור. כאן יוצא השוק למהלך תיקון אלים למדיי שאני דווקא מאד אוהב אותו ( ולדעתי הוא גם קרוב ) ונותן את ההזדמנות האחרונה באמת לתקופה די ארוכה לצאת מהניירות החבוטים. גם לאחר העלייה ישנן רבים שמופסדים אחוזים ניכרים שרק רואים בעלייה הזו כהחזר קטן של ההפסד. החכמים יוצאים וסוגרים את הנזק והאחרים נלכדים עם הניירות לקראת תקופה ארוכה של דשדוש ובדיקת התחתית פעם נוספת. השוק דועך, המיתון מגיע וכולם מבינים שבעצם השוק ירד כציפייה למיתון..... באיזה שלב אנחנו? לדעתי לפני התיקון האלים שיהווה את הזדמנות המכירה האחרונה לעונה הזו... החכמים ישכילו גם לנצל את התיקון לקנייה בטרם יתחיל וגם לנצל אותו למכירה. אך על כך - בעתיד. בהצלחה לכולם... נ.ב. אני כבר לא מנהל כאן את הפורום לשואלים ... אך אני נהנה להיכנס לכאן ולקרוא את מה שנכתב כאן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה