שאלה חשובה לכולם!!!!!!

שאפיק

New member
שאלה חשובה לכולם!!!!!!

לכל החברות והחברים בפורום כולנו גדלנו על הסיפורים המינהגים והשפה העיראקית כולנו יודעים שהיתה שם קהילה מפוארת מכל הבחינות יהודי עיראק סבלו מאוד כשבאו לארץ וכל מי שאני שואל למה עליתם ארצה עונה לי את אותו המישפט "בגלל הפצצות,החיים כבר לא היו חיים" וכשאני ממשיך ושואל מי זרק את הפצצות אז גם התשובה זהה "הגמעיה"(החבר'ה היהודים) השאלה שלי מופנת לכולם מה דעתכם?ומה אומרים אנשים שהיו בעיראק בתקופה ההיא מי זה היה לדעתם אני שואל את השאלה הזו כי זה כתם שחור גדול מאוד שמאפיל על סיפור העליה הכי גדולה של הקהילה הכי מפוארת ראוי לציין שהיתה ועדת חקירה שהגיעה למסקנה שאין שחר להאשמות כלפי המחתרת היהודית אבל עמדת העולים חד משמעית

היה פעם שירשור שפתחנו בנושא הזה

אני חושב שהעליה שהיתה ב 50 היתה מטעמים של אהבת ציון. זאת דעתי. דרך אגב, אני רוצה להדגיש, שהובא לידיעתי, שוב כאן בפורום, שהיתה בעיראק תנועה יהודית אנטי ציונית, בחלק מההפגנות שלהם נהרג יהודי וחלק זרקו לכאלא בגלל שהיו מקורבים לתנועה הקומוניסטית בעיראק. בכל אופן, בשנות השבעים כשאני עליתי ארצה, החלטנו לבוא לישראל, בגלל שחשבנו, שסופינו כולנו לעלות לישראל בסופו של דבר, וישראל זה המקום המתאים ביותר לנו כיהודים. אני לא מאמין שהעליה היתה בגלל שני הפיצוצים. באותם ימים הרבה יהודים נהרגו בעיראק סתם כך וגם הרבה היו בכאלא. לא מזמן ראיתי את ההצגה "הסוחר מונציה" של שקספיר. ממש רואים בבירור את האווירה האנטישמית, וזה היה בשנת 1600 בערך. כך שאין פלא שהיתה שואה, ואין פלא שהתעללו ביהודים בכל העולם. ב 1939 , אבא שלי כתב במכתב לרב בניו יורק על מהומת בעיראק ועמארה וכרכוך שקוראים מוות ליהודים............. לדעתי הסיבה לעליה הגדולה ב 1950, זה פשוט הקמתה של מדינת ישראל. כשיצאנו מהבית בעיראק הקפדנו להסתיר את זהותינו היהודית, והקפדנו לדבר בלהג מוסלמי ולא יהודי כדי שלא יזהו אותנו. ב 1950 , ירקה הקהיליה דם, סבלה קשה מאוד, והושפלה........ עלינו לבוא בטענות ובהאשמות כלפי השלטון באותה תקופה, אבל העליה, היתה חלום אהוב וכמוס משלנו. עלינו בגלל שרצינו בזה וחלמנו על זה, בגלל שהתפללנו לזה כל שנה מחדש. זה היה כמו נס, ואנשים רצו חתיכה מהנס. כל התפילות, היו מסביב לירושליים. באהבה ממני,

שאפיק

New member
לאחי הסייח

אין שום ספק בקשר לאהבת ציון שהיתה ליהודים שם אני חושב שזו הקהילה היחידה שעלתה רובה ככולה ורק ממניעים ציוניים ואהבת הארץ למרות שהקהילה היתה חזקה בעיראק בקשר לקומוניסטים,התנועה הזו קמה בעיקבות העליה של המפלגה הנאצית בעיראק (למי שלא יודע היתה כזו מפלגה)והקומוניסטים ניסו להתנגד לה בעזרת הרעיון הקומוניסטי והתקרבות לברית המועצות(צחוק הגורל הוא ששמונה או משהו כזה מהם היו הראשונים ששלמה הילל הצליח להעלות חוקית לארץ והם אלו שפתחו את שערי העליה הציונית)אני שואל את השאלה הזו מיכוון שאין עוד עליה כזו בעולם מבחינת אחוזים מעל ל95% זה לא יאמן... חוץ מזה סייח יקר אני מתחיל לצלם סרט לא ארוך שבו אני מראיין כמה מהעולים יש אחד שטוען שהערבים הם אלו שהטילו את הפצצות יש אחד אחר שהיה הגזבר של בית ספר שמש ביעראק שאביו היה אחד שמקורב חזק לשלטון שם וגולת הכותרת של הסרט תהיה אישה מבוגרת אשת שגריר לשעבר שלעת זיקנה לספר את סיפור היותה במחתרת ומהדברים שלה אין ספק לגביי מעורבות המחתרת בבלגן שהיה אני עושה את זה למען ילדי שלא ישכחו מאיפה באנו ויהיו גאים בעליה הזו (למרות שאישתי אמריקאית אני משתדל ללמד אותם קצת על התרבות העיראקית) טוב אחי מצטער אם עייפתי אותך בדברים האלו אבל טוב שיש עם מי לדבר על זה ולהזכר בכל מיני דברים שיהיה לך אחלה יום ורבי מאיר בעל הנס יניג'יק אללה ולעזייר ולנביית יצ'פעו לק

למעלה