שאלה חשובה לי

orenmiki

New member
שאלה חשובה לי

יש לי כלבה גולדנית מדהימה.... האם יש כדור שמעכב או דוחה ייחום(מחזור)? תודה לכל העונים...

יש זריקות

שידועות כמסרטנות. למה לא לעקר? והיא מהממת
!| אנחנו דורשים עוד תמונות

orenmiki

New member
כמה זמן זה ניתוח עיקור?

כמה זה עולה? האם צריך השגחה אחרי? אם כן כמה זמן? סליחה על מבול השאלות , פשוט אנחנו קרובים לנסיעה ולא הייתי רוצה להשאיר אותה והיא תקבל מחזור....

לילה טוב

עיקור דורש התואששות של יום יומיים ואחרי 7-10 ימים מוציאים את התפרים. כלבות מתאוששות מאד מהר - יש כאלה שכבר למחרת מתנהגות רגיל לגמרי ויש כאלה שלוקחות את זה קצת יותר קשה ולוקח להן יומיים שלושה לחזור לעצמן. אם מעקרים בבוקר אז מספיקה ההשגחה אחר הצהרים והערב אחרי העיקור ולמחרת בדרך כלל לא צריך לשמור על הכלבה. יום יומיים אחרי העיקור הכלבה צריכה לאכול אוכל קל עיכול = קוטג',עוף מבושל עם אורז וכ"ד. על מנת למנוע הסרת התפרים ע"י הכלבה יש שתי אופציות: צאוורון אליזבטני - מומלץ בחום. או לבקש מראש מהוטרינר לעשות לכלבה תפרי עור נסתרים וככה אין לכלבה ולוטרינר להוציא אחרי שבוע כי הם נספגים לבד (יש לקחת בחשבון שתפר "נסתר" הוא למעשה תפר אחד ארוך מתמשך ולכן אם הוא נפתח כל החתך בעור נפתח בניגוד לתפרים ש"רואים" שם כל תפר הוא יחיד ולכן תפירה ב"בודד" היא למעשה יותר אמינה. לא צריך לדאוג כי תופרים גם את התת עור וגם את השרירים ככה שגם אם תפרי העור נפתחים יש עוד כמה תפרים ב2 שכבות עד לחלל הבטן) לכלבה אסור לעשות פעילות גופנית מאומצת לפחות שבועים אחרי העיקור - אפילו שיש כאלה שהעיקור "לא מזיז להן" כדאי מאד להקפיד על זה. בתכלס זה מאד פשוט. בהצלחה

year of the cat

New member
../images/Emo45.gif במבצע הזה עיקור עולה רק 250 ש"ח

אומנם צריך ללכת רק לוטרינרים שנמצאים ברשימה,אבל יש ביניהם וטרינר מעולים מאוד מומלץ

זה בסביבות 450 שח

תלוי בוט' שלכם. בת כמה היא? ההתאוששות היא מהירה, בוא נאמר יומים שלושה. זה מאד מומלץ, ומאד בריא בשבילה.

לגבי זמן ועלות

הניתוח עצמו די מהיר - חצי שעה עד שעה. עלות היא בהתאם לגודל - כלבה גדולה אם אני זוכרת נכון זה 750 ש"ח. אל תשכחו שעלות הניתוח מתקזזת לכם מהרשיון. רשיון של כלבה מעוקרת הוא 42 ש"ח ושל לא מעוקרת הוא 124 ש"ח כלומר שליש. בחשבון פשוט אתם חוסכים בסביבות 80 ש"ח כל שנה כפול לפחות 13 שנות חיים...כיסיתם לגמרי את עלות העיקור. בהצלחה.

למעלה