שאלה חשובה(לי)

תלמדת

New member
שאלה חשובה(לי)

האם המסלול של כימיה תרופתית בבר אילן זהה לזה שבאוניברסיטה העיברית? ושאלה נוספת-האם מבחינת תעסוקה עדיף ללמוד כימיה תרופתית על פני ביולוגיה.ביטכנולוגיה? פשוט עוד לא החלטתי סופית למה אני רוצה ללכת. השאיפה זה רוקחות אבל אם אני לא אתקבל אז אני לא יודעת מה ללמוד,כי כל שאר המקצועות המדעיים לא נותנים מקצוע ממשי ואפשר להיות גם דוקטור בביולוגיה ולהיות מובטל. אז השאלה מה כדאי אם בכלל? או לבזבז שנה בתיקון הפסיכומטרי(בתקקוה לשיפור) או ללכת למשהו אחר.איזה מקצוע מדעי כן הולך בשוק(אני יודעת שעם תואר ראשון אפשר לשטוף מבחנות וכו' אבל אין עבודה רצינית)?| בכלך אופן מאד אודה אם תוכלו להביע את דעתכם בנושא. זה מאד חשוב לי. תודה מראש.תודה|

רוקחות

אם המטרה היא להיות רוקחת כדאי לנסות להתקבל בשני המוסדות המלמדים את התחום- בן-גוריון והאוניברסיטה העברית. אם אינך עומדת בדרישות הקבלה החלופה המועדפת צריכה להיות כימיה תרופתית. באוניברסיטה העברית ישנם לימודי הסבה לרוקחות לבעלי תואר ראשון. יש בקוש ,יחסית,גם לכימאים בעלי תואר שני לפחות, וגם לביולוגים בעלי תואר שני ושלישי.

rotem50

New member
כימיה תרופתית

בבר אילן התואר שניתן הוא Bsc (תקנו אותי אם אני טועה) ואילו לא הצלחתי לברר מה התואר הניתן באוניברסיטה העברית. השאלה שלי היא איזה תואר ניתן באוניברסיטה העברית, ומה ההבדל בין Bsc ל BA בתחום הכימיה ?

כימיה תרופתית

גם BSC =BACHELOR OF SCIENCE BA= BACHELOR OF ARTS. תואר BA ניתן בטכניון למי שלמד במסלול תלת-שנתי בעוד תואר BSC ניתן למי שלמד במסלול 4 שנתי (מסלולי ההנדסה).

rotem50

New member
כימיה תרופתית

איזה תואר ניתן בירושלים? וכל השוני בין שני התארים הוא מספר שנות הלימוד? איך זה בא לידי ביטוי בסוגי העבודות השונות בתחום הכימיה?

ארהממ...

הבדל זניח-ממילא רובם יידרשו לתואר שני,לרוב בשביל עבודה שהיא טיפה מעבר לטכנאות מעבדה...שנות ליטמוד?..מניח שגם בי-ם זה 3 אבל בכ"א,בבר אילן זה 3... אה,ולאחרונה הרבה אנשים פה שואלים זאת,אז באופן כללי,תנו לי להגיד לכם שכל זה לא משנה- תואר ראשון בכימיה תרופתית לא יהפוך אתכם למוצאי תרופות ופתרונות רפואיים וישר תרוויחו מיליארדים...אה,וחשוב מזה,גם עם תואר ראשון בכימיה "רגילה" אפשר להגיע לתחום התרופתי,"אפילו" ללא השלמות[או כמות מזערית].. סורי על הנימה ה"תוקפנית" פשוט נראה שהרבה אנשים שומעים "תרופתית" וזה ישר עושה הרבה "רעש וצלצולים"...אז רק רציתי להוציא את אותם אנשים מהאשלייה,זה הכל

כימיה תרופתית

התואר בי-ם הוא BSC. ההבדל הוא לא רק בשנות הלימודים, אלא בהיקף הקורסים הנלמד. בפועל, צודק סטיב, כדי לעסוק במחקר ופיתוח תרופתי ידרש תואר שני לפחות, וניתן להגיע מתחומי לימוד שונים. בטכניון- בו יש מסלול 4 שנתי בצד מסלול תלת שנתי, הממשיך לתואר שני ממסלול תלת-שנתי מחויב בהשלמות. בעבודה תמצאי באותן משרות בוגרי מסלולים שונים, כיון שזהו רק שיקול אחד מתוך רבים שהמעסיק לוקח בחשבון בבואו לבחור את עובדיו.

לא מדוייק-

אם מדובר על כימיה-יש שם רק תואר ראשוםן בכימיה,לא תרופתית[שוב,א שזה משנה..] הנפרס באופן רגיל על פני 3 שנים. בכ"א,הוא שווה ערך ל תלת שנתי של אוני' אחרות "למרות" שהוא BA...

בזה-

"הממשיך לתואר שני ממסלול תלת-שנתי מחויב בהשלמות" לא מדוייק....לא תמיד בכ"א,ולרוב,אם ממשיכים מכימיה לכימיה, לא סביר שיהיו השלמות..[אולי קורס שניים]

מידיעון הטכניון

"מועמד שסיים תואר ראשון תלת-שנתי, ומעוניין להמשיך לימודיו לתואר שני לא יוכל להתקבל כסטודנט מן המניין, אלא לאחר שילמד מספר מקצועות מקדמיים/השלמה בהיקף השקול לשנת לימודים אחת. התוכנית ותנאי הלימוד יקבעו על ידי הוועדה" סוף ציטוט.

H20

New member
מה שציטטת לגבי ההשלמות מתייחס

לתואר שני בפקולטות שמציעות גם תואר ראשון תלת-שנתי וגם תואר ראשון ארבע-שנתי: פיזיקה, מתמטיקה, מדעי-המחשב. הפקולטה לכימיה מציעה תכנית תלת- שנתית בלבד.

למעלה