שאלה חשובה לי

1סימה

New member
שאלה חשובה לי

רק לתזכורת בני בן 1.5 עם איחור התפתחותי (עדיין בלי אבחון חד משמעי) בתצפיות רבות שאני עושה (מסכן הנסיך) שמתי לב שהוא מאוד נמשך לכתב על כל סוגיו וגדליו (הוא יהיה עיתונאי או סופר...
או אולי מבקר איכות) ואני אתן מס דוגמאות, הוא תמיד ינסה לגעת בלוגו של הבגד אם הוא יעלה על מתקן גימבורי עם תוית היצרן הוא יגש אליה הוא מתעניין בספרים ועיתון הוא בוחן את קופסאות המעדנים כשנתקל בעטיפות כתובות בוחן את הכתוב כשקבל דובי חדש מיד ניגש לתוית היצרן הכתובה. מה זה אומר לדעתכם? נתקלתם בזה?

סימה ערב טוב

אני לא יודעת מה זה אומר אבל האיתי מציעה לך לפתח את זה לרכב על הקטע שהוא נימשך אל האותיות כלומר לצייר לו אותיות בדף שיצבע אותם בגיל שלו שיקשקש על זה האיתי מפתחת את המוטריקה עם זה מה שמושך לו את העין תחפשי כל מיני משחקים שיש בהם אותיות יש מגנטים עם אותיות, פזלים לריצפה ופזלים מעץ עם אותיות יש כל מיני משחקים כל דבר שאת יכולה לשפר את המוטוריקה

אלי ו.

New member
נתקלתי בזה

אצל הבן שלי. בזמנו חשבנו שזו תופעה מאוד חמודה שמראה על אינטילגנציה. (באמת לפני גיל שנתיים הוא כבר זיהה את רוב אותיות ה ABC על מקלדת המחשב) אני לא יודע אם או איך זה קשור לאוטיזם. הבן שלי מאובחן כ PDD. אם זה משנה, אצלנו גם היה איחור ניכר בדיבור.

דורי 7

New member
היי סימה

גם אני נתקלתי בזה אצל הבן שלי שהוא כידוע PDD. הוא היה נמשך לאותיות ,אבל גולת הכותרת היתה מספרים אותם כבר זהה לגמרי בגיל שנתיים. אבל כמובן קשה לי להאמין שכל ילד כזה הוא PDD פוטנציאלי אני בטוחה שיש גם ילדים אחרים שמתעניינים.

גלסטאר

New member
מדובר על תופעה שנקראת היפרלקסיה

יש ספר מצויין בנושא המתאר שיטות עבודה עם ילדים היפרלקסים. הספר נקרא "קריאה בגיל צעיר מדי" בהוצאת אח.

1סימה

New member
ממש תודה על התשובות

אבל אחרי שקראתי את הדברים אני מבינה שממש לא הסברתי נכון צריך להתייחס כאן לשני דברים שונים א. הוא אוהב מאוד ספרים ועיתונים שזה ברור וטבעי. ב. הוא נמשך לתויות גם אם הם ציור כלומר הוא תמיד יגש לדמות מתוך הרקע לדוגמא (כבר הרבה זמן לא ראיתי חולצה כזו...) התנין של לקוסט או הפרח הקטן על החולצה של אחותו או הסיכה שחברתי ענדה מה שאני מנסה להגיד שהוא נמשך לפרטים הקטנים מתוך השלם כנראה ע"פ עקרון הבולטות (בין הייתר זה יכול להיות כתב...) וכאן השאלה.... האים מישהו נתקל בכך...???

LeonardoDV

New member
נתקלתי בתופעה

אצל שני בני האחד אספרגר והקטן "רגיל" כך, שאני לא משוכנע שזה קשור למשהו מעבר לסקרנות טבעית. לגבי אבחנה בפרטים, אז נכון לבני הגדול יש יכולת אבחנה על אנושית ממש, הוא יכול לדוגמה להבחין בין שני חפצים שנראים לנו זהים או לשים לב לשינויים מאוד מינוריים.

ננה f

New member
לא יודעת אם זה יעזור אבל..

כשבני (היום בן 13 , אסםפרגר משולב חטיבה רגילה)היה קטן. היתה לו לכל הדעות הצפה חושית, וכתוצאה ממנה גם ריגשית. ההצפה החושית, התקהתה עם הזמן. הריגשית פחות.ועכשיו למה זה קשור? זה קשור כי כשהילד מוצף בחוויות חושיות הוא מחפש את הסדר, הארגון, משהו שיראה לו את השלב הבא, ולא להיות מופתע כל הזמן בדברים חדשים ושונים.. את הבטחון (אותו ואליו כל הילדים שואפים) הוא מקבל מחזרתיות יתר על תנועות, מאקולליה, מטקסים למיניהם, מכתב (שלי למד לקרוא לבד, גילינו זאת בגיל 3 וחצי..),מהסדר הקיים באותיות ובמילים, וכמו שציינת כמובן , גם מפרטים , ועוד פרטים. הוא איננו רואה את העיקר, את התמונה הגדולה אלא את הפרטים, כאילו רק חלק מהתמונה , ושאר התמונה מוסתר לו. זה מפריע לשיפוט מצבים. מה שאני מצאתי לנכון זה לעבוד משני כיוונים. מצד אחד שום אופן לא לבטל או לזלזל , להביע הערכה שקטה, אבל בשום אופן לא להתחיל עם " מי גאון של אמא?.." ומצד שני להשתמש בקריאה ובתשומת הלב לפרטים על מנת להשיג השגים של ריכוז וקשב או לחילופין להשיג תקשורת ועוד תקשורת ועוד תקשורת. יש המון דוגמאות כרגע קצרה היריעה מלפרט. מה שחשוב זה להבין שזה הכרחי לילד להרגיש בטחון, ע"י הדברים המוכרים, והשיגרה (עד מידה מסויימת) תורמת להרגשה של מוצלחות והישגיות, וכך לבטחון העצמי שלו..ואת הפרטים והאותיות לרתום לצדדים היותר חלשים שלו..

אמא של 56

New member
משיכה לתויות

כשבתי היתה קטנה, היתה נמשכת באופן קבוע לתויות. בסביבות גיל שנה, שנה וקצת, תויות היתה מבחינתה הדבר המרכזי להתייחס אליו בצעצוע. היום, בדיעבד, אני מבינה שזה לא היה רק "טעם שונה". אני לא יודעת בדיוק למה זה מתקשר: חוסר הבחנה בין עיקר וטפל? התמקדות בפרטים ולא במכלול? התייחסות בלתי תכליתית לצעצועים? בכל מקרה, מוכר לי. ילדתי היתה נמשכת גם לנמלים, ועד היום מאוד מעניין אותה להסתכל עליהן.

אמא נ

New member
כן

בני בן החמש מאובחן כPDD NOS שם לב לפרטים אבל ובעיקר מספרים וכתובות אינטרנט הוא מבקש שנקריא לו את כל המספרים והכתובות בפירסומות אם זה מהטלויזיה או בשלטי חוצות הוא יודע להצביע על המספרים הנכונים עד 10

השאלה לא עם נתקלנו עם זה

אלה מה את עושה עם זה אמרת שיש לו פיגור בהתפתחות תעבדי איתו דרך הדברים שהוא נימשך הליהם הפרט בתוך הכלל את יכולה לפתח את המוטוריקה שלו את הדיבור דרך המשיכה שלו לפרטים הקטנים כל דבר שקשור להתפתחות להכניס לו הכל דרך הדברים האלו אתן לך דוגמה שההסבר שלי היה יותר ברור עם הוא נימשך לסמל על חולצה אז דברי איתו על זה על הצורה של הסמל הצבע של הסמל רק כאן את עובדת על שתי דברים צבעים וצורות למשל אומנם הוא עוד קטן אך זה השאר לו בראש באיזה מקום עם כל הזמן תתמידי לדבר איתו עם זה אותיות תגידי לו איזה אות זאת בגיל הזה המגע עם הידים או ההכנסה לפה אומרת להם הרבה יותר בגלל זה הוא נוגע בזה ממשש את הפרח או האותיות מקוה שעזרתי אדית

השאלה לא עם נתקלנו עם זה

אלה מה את עושה עם זה אמרת שיש לו פיגור בהתפתחות תעבדי איתו דרך הדברים שהוא נימשך הליהם הפרט בתוך הכלל את יכולה לפתח את המוטוריקה שלו את הדיבור דרך המשיכה שלו לפרטים הקטנים כל דבר שקשור להתפתחות להכניס לו הכל דרך הדברים האלו אתן לך דוגמה שההסבר שלי היה יותר ברור עם הוא נימשך לסמל על חולצה אז דברי איתו על זה על הצורה של הסמל הצבע של הסמל רק כאן את עובדת על שתי דברים צבעים וצורות למשל אומנם הוא עוד קטן אך זה השאר לו בראש באיזה מקום עם כל הזמן תתמידי לדבר איתו עם זה אותיות תגידי לו איזה אות זאת בגיל הזה המגע עם הידים או ההכנסה לפה אומרת להם הרבה יותר בגלל זה הוא נוגע בזה ממשש את הפרח או האותיות מקוה שעזרתי אדית

conceptim

New member
מספר רעיונות...

בתור מעצב גרפי אני מאוד מבין לליבו של בנך...אולי את יכולה להמשיך ולגרות את עיניו באמצעים שונים מתחומים שונים. לדוג': עם כתב ברייל שסימנת את קווי המיתאר שלהם, מנדלות (www.mandala.com) אותיות משפות שונות, או בעצם לחקור איתו ביחד מה מדליק אותו.

למעלה