שאלה חשובה (לי)

aldryk

New member
שאלה חשובה (לי)

האם אוכל בעקרון להגיש טפסים במסלול הקוויבקי עבורי כרווק ורק לאחר שאקבל תשובה חיובית לגבי התהליך, להגיש מסמכים המעידים שמאותו רגע, חברה שלי היא בת דוגי כחוק (כלומר spouse de facto)? האם לא יעשו עם זה בעיות? הבעייה טמונה בכך שאנו נתחיל משק בית משוטף רק עוד שנה ולכן, נוכל להתייחס לבת זוגי כ spouse רק בעוד שנתיים. אנו רוצים להתחיל את התהליך בעוד כשנה ולהכין עד אז, את כל המסמכים הדרושים. הבעייה היא שאני לא אוכל להגיש את הטפסים ולרשום שיש לי בת זוג כ- spouse de facto כאשר בפועל, אנו עוד לא מנהלים אפילו משק בית משותף. מה דעתכם?

Esther4

New member
תשובה לשאלה חשובה

דעתי שאתה מסבך את הענינים לעצמך. אם אתה רוצה להביא את בת זוגך לקנדה עליך להוכיח שאתם גרים ביחד שיש לכם חשבון בנק משותף וכו'.... אותם לא מענין את כל הקומבינות שאתה מספר עליהם.כדאי לך לחכות עד שתגורו ביחד תקופה מסויימת ואז תגיש את הבקשה. לא משנה לאיזה מסלול.

aldryk

New member
לא לא לא.....

אין פה שום כוונה לקמבן את המערכת או משהו כזה... תראי, הרעיון הוא שאנו עוד לא יכולים להקרא "זוג" מבחינת ההגירה, לפיכך, עד שכן נוכל להקרא זוג, יעברו עוד שנתיים. כלומר, רק אז אוכל להגיש את הבקשה עבור שנינו. העניין הוא ש- א. חבל לנו על הזמן. ב. עוד שנתיים אני אהיה כבר אחרי תואר שני ומרגע הגשת הבקשה אנו נצטרך לחכות עוד פרק זמן מסויים ושוב, חבל על פרק הזמן הזה. אם נוכל להגיש את הבקשה עוד שנה, אזי עוד שנתיים, מיד לאחר התואר השני, נוכל כבר לעבור לקנדה... זאת החשיבה, אולי מסובכת קצת, אבל ממש לא קומבינטורית... (אני מחפש כלים חוקיים לחלוטין לכל הדברים, אחרת לא הייתי טורח לשאול בכלל..)

Esther4

New member
תשובה ל- aldryk

כדי לקצר את הענין שלך מציעה לך קודם כל להגיש בקשה לעצמך ברגע שתקבל כבר את ויזת ההגירה שזה עלול לקחת די הרבה זמן אז תגיש ספונסרשיפ לחברה שלך ברגע שתגיש את הבקשה לחברה עליך להוכיח להם שאתם גרים יחד ויש לכם חשבון משותף. הענין הוא שכדי לעשות ספונסרשיפ עליך לחתום עבורה שאתה מתחייב כלפיה לתמוך בה כלכלית במשך 3-10 שנים. במידה וקורה משהו ביניכם ואתם נפרדים אזי תהיה כאן בעיה. Length of Time You Must Support a Sponsored Relative or Family Member When you sponsor a relative or family member to become a permanent resident of Canada, you must promise to support that person and their accompanying family members for a period of three to 10 years, depending on their age and relationship to you. This unconditional promise of support comes in the form of an Undertaking with the Minister of Citizenship and Immigration. You must also sign a Sponsorship Agreement with the person you are sponsoring and all accompanying family members that outlines your commitment to support them and their commitment to make every effort to be self-supporting. Dependent children under the age of 22 do not have to sign the Sponsorship Agreement. Length of Time for Support You must provide financial support for the relatives or family members you are sponsoring depending on their age and relationship to you. If you are sponsoring: your spouse, common-law partner or conjugal partner, you must provide financial support for three years from the date that person became a permanent resident; your, or your spouse's, common-law or conjugal partner's dependent child who is less than 22 years of age, you must provide financial support for 10 years from the date that person became a permanent resident or until the child turns 25 years of age, whichever comes first; your, or your spouse's, common-law or conjugal partner's dependent child who is 22 years of age or older, you must provide financial support for three years from the date that person became a permanent resident; or any other person not mentioned above, you must provide financial support for 10 years from the date that person became a permanent resident.

libimom

New member
למה להסתבך../images/Emo35.gif

תגיש את הבקשה (כמובן אם יש לך מספיק נקודות)תקבל את הניירות וכו' ואז שאתה בקנדה תבקש מעמד של sponser עבור בת זוגך. אין שום בעיה עם זה, כמובן שאתה צריך להוכיח כי אתה מסוגל לפרנס אותה ואת עצמך.

aldryk

New member
ואיך בדיוק

אני אמור להוכיח כי אני מפרנס אותה ואותי, כאשר אני מגיע לקנדה, בלי דירה מוכנה ובלי עבודה מוכנה?
ומה היא תעשה בזמן שאני מחפש עבודה ועד שאמצא משהו שיכול להחשב למקור פרנסה מספק עבור שנינו?
תודה על ההמלצה, זה נשמע לא רע בכלל, פרט לכך שאנו רוצים להגר ביחד... מה דרוש להוכחה שאני יכול לפרנס את שנינו ביחד?

libimom

New member
הפתרון הוא

להגיע לקנדה למצוא מגורים ועבודה ואחר להביא את החברה.יש באתר מספר קישורים בקשר לספונסר שיפ. הנקודה היא שהקנדים משנים את החוקים כל שני וחמישי, אז רצוי לבקש או לחפש אינפורמציה, הכי קרוב לתאריך ההגירה.

aldryk

New member
אהה, ועוד משהו,

האם לשם ספונסרשיפ, אני צריך להוכיח שהיא בת זוגי? (אנו לא נשואים וגם לא מנהלים משק בית משותף) לפחות, לא בשלב זה של חיינו... (אולי עד שנהגר ננהל משק בית כשנה... זה הכל).

למעלה