שאלה חשובה לי אליכם!

זה נשמע שיש לך משו אישי נגדו(אלוהים

אבל לפי שיטתך איך את מסבירה את בריאה העולם? אנשים נשים וטף? חיות ובהמות?כל בעלי הכנף?קצת מסובך לומר שכל זה ניהיה מפיצוץ!וגם מאיפה/וממה נוצר הפיצוץ?

uty76

New member
יותר טוב שתשב להכין שיעורי בית

בסוף אלוהים נמצא איפה שאתה מוצא אותו. לא איפה שאתה מבקש ממנו להיות.

uty76

New member
התכוונתי

שאלוהים הוא מושג רחב. איך שתגדיר אותו יתבגר איתך, ישתנה איתך ויזדקן איתך. יותר חשוב שתחליט מה לעשות עם החיים שלך , ותתחיל להגשים אותם צעד אחר צעד.

עדיין לא הבנתי!

דהיינו שת`צודק בזה שאלוהים(אם הוא קיים!)גודל איתי אבל! צריך שורשים בישביל שיגדל עץ! דהיינו מה הקטע בזה שאני יעשה למשל ``עברות``אם יש אלוהים?או לקיים מצוות!כי הכל מתחיל מההתחלה!

uty76

New member
מותק - אין תשובות

מי שיש לו תשובות, אז תדע שאין לו תשובות. חכם בודהיסטי אמר פעם בתכנית רדיו ב-BBC, "הפולחן שאני מקיים הוא רק האצבע שמסמנת לי את הכיוון שאני חושב ששם האלוהים". ואם כך, ואם אתה מוכן לקבל את התשובה האמיצה הזאת. אז חשוב יותר שתתווה את הדרך שלך בעולם מאשר שתחפש תשובה אובייקטיבית שלמעשה אינה קיימת. קיימים 6 מליארד אנשים בעולם עם 6 מליארד דרכי חיים נפלאות. תמצא את הדרך המיוחדת שלך ותחיה בעולם יפייפה. תאהב אותם והם יאהבו אותך. פחות חשוב איזו דרך תבחר, העיקר שתרגיש בה "בבית".

קראתי..קצת הבנתי..ו..אנסה להבין עוד

שהרי לדעתי אם אלוהים קיים אז (ככה ניראה לי!)אז אמורים לקיים ת`מצוות לא?תקן אותי אם טעיתי,.,

תקלוט!

אף אחד לא יוכל לדעת לעולם אם אלוהים קיים או לא אם יהיה ``מעמד הר סיני`` נדע לפני כן לא! ברור? אם אלוהים היה רוצה שנדע ממנו הוא היה מראה לנו שהוא קיים אין הבדל אם הוא קיים או לא אם אין סיבה להאמין בקיומו! תעביר כבר נושא פה זה לא פורום אתאיזם אתה רוצה להיות פילוסוף תהיה! אבל בפורום המתאים!! נמאס כבר לדבר על הנושא המפגר שנקרא אלוהים! דייי!

boten d

New member
כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים

לא טוב לך לענות? אל תענה! אתה יודע מה? אף אחד לא ישאל "למה 'יוצא-בשאלה-1' לא הגיב??" נכון שלא דנים בפורום זה כל כך על אלוהים, אך להזכירך זהו נושא שרובנו היוצאים עברנו, התעמקנו, דשנו בו עד אין קץ ועינינו את נפשותינו בחשש שאנחנו טועים ועוד נשלם על זה. אין כל סיבה, לטעמי, לציטוטים כמו שלך. אז אולי פורום אתאיסטים מתאים יותר, אך מנסיון שם אין על מה לדבר, הפורום ההוא רקוב מהיסוד. אף אחד לא בא להקשיב שם. כל אחד צורח את דעתו בכל הכוח וזהו.

uri80

New member
נמאס לך? אל תדבר על זה.

אף אחד לא מכריח אותך, אבל תן לאחרים לדבר על מה שבא להם. הפורום נועד ליוצאים בשאלה. מן הסתם אלוהים כן קשור קצת לנושא. נ.ב. אפשר לוותר על שניים, שלושה או חמישים סימני קריאה. זה שהם בחינם לא אומר שחייבים להשתמש בכולם.

uty76

New member
אצלי אלוהים זה ודאי

אין לי שום ספק בקיומו. היהדות היא דרך חיים. אחת מיני רבות. גם הנצרות היא דרך, ואפילו אטאיזם הוא דרך.מפתיע לגלות אבל גם לא לבחור - זאת דרך. אני לא יכול להגיד לך מי צודק או מה היא האמת. אני דוחה את הקביעה שאם יש אלוהים אז יש מצוות. אין רק דרך אחת. ואין עם אחד. ואין תורה אחת. ואין צודק. ואין טועה. ואין כופר. ואין חילוני. איך אתה רוצה לחיות? במה אתה מאמין? במקום לשפוך עליך הרבה מילים אני רק מבקש, תחשוב מי אתה ומה אתה. מה עולם האמונות שלך ומה עולם הספקות שלך. תהיה מודע לגודל שלך. לעוצמה שלך. אתה לא חייב להתנדב להקטין את עצמך רק בגלל שמישהו מבקש.

admor

New member
יש אלוהים

אני חוזר בתשובה, הנה הוכחה הכי הגיונית לאמיתות התורה!!!! http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=8688&forum=relg&omm=0 <אדמור מגלה לכולם למה הוא פרש>

כמו שכבר אמרתי

(לך אישית) אלוהים הגיע ממוחו הקודח של הבנאדם. בעקבות ההרגשה ההיא שכבר סיפרתי לך, בעקבות הרצון להניע אנשים (לטוב או לרע) מבלי שישאלו שאלות מיותרות (הכנס כאן את הציטוט על נפוליאון) וכמובן בעקבות שאלות כמו - למה צריך לקום כל כך מוקדם? למה אי אפשר להגיע לשמים? למה היום יורד גשם? למה מתים? אבל כל זה ממש לא רלוונטי. זה לא שלאנשים אין תשובות - לאנשים יש תשובות שמתאימות להם, ואתה מקווה שאחד מהם יגיד את התשובה שמתאימה לך, שזה נוח. למעשה, זה מה שאתה רגיל - שאומרים לך את התשובות, אבל (וזה בטח לא יפתיע אותך) בעולם האמיתי (זה שבו אתה צריך לטפל בעצמך, לחיות את חייך בכוחות עצמך ולדעת מה אתה רוצה) אתה לא יכול ללכת בעקבות תשובותיהם של אנשים אחרים, עכשיו הגיע הזמן לגלות את התשובות שלך (ממילא רק הן יתאימו לך) שיכולות להגיע אליך מכל טריגר, אך למעשה נמצאות כבר בפנים, אתה פשוט צריך להיות כן עם עצמך (וזה הכי קשה) לנקות את ערמות האבק (זה שטויות, אחרי שמתרגלים לחריקות הן נעלמות כליל), את שטיפות המוח (גם זה לא בעייה אחרי (אימונים) שלומדים לזהות אותן), ואת כל החרטה הרגשית עם עשרות גלילי מאסקיןטייפ על הלב (זה דביק ודוחה)... ולי - יש לי אלוהים (לא, לא באמת) אלא שאתה לא יודע למה אני מתכוונת כשאני משתמשת במושג אלוהים, ואני ממליצה לך לברר קודם מה ההגדרה שלך לאלוהים. כי אם הוא בורא עולם (למשל) - זה לא אומר בהכרח שאתה צריך לקבל את הפרשנות של באי כוחו ולקיים את דברם. בקיצור - רוב העבודה לפניך, וכל העניין הוא להנות מתהליך החקירה, זה עניין של שנים (בהם [במבט לאחור] תשנה את דעתך יותר מפעם אחת). >ספל חמאה (שוב) ברצינות<

? _ ?

קראתי את תגובתך..ובעיקרון רוב הדברים את צודקת! אבל כמו שכתבת שיש תשובות לאנשים אז למה ה``אנשים`` האלו לא אומרים אותם.ב.את הזכרת עוד שאלות שנגיד שאלוהים לא קיים אז איך יורד גשם בחורף למה מתים וכו`

למה אנשים לא אומרים ת'תשובות שלהם

אנלודת, אניכולה לספר לך למה אני לא מפרטת את התשובות שלי: עבדתי עליהם הרבה מאוד זמן, בעבודה עצמית קשה וכואבת, ואני יודעת בוודאות (ממש כמו במתימטיקה) שהדרך היא מה שחשוב ולא התשובה. דבר נוסף, ועקרוני אף יותר - אין לי ספק שגם אם אגיד לך את תשובותי (המקסימות), אתה לא תעריך, תבין או תדע מה לעשות איתן. ולא בגלל שאתה טיפש או משהו, אלא מכיוון שאתה עדיין שקוע בקונספציות ילדות, טרם הצלחת לשבור את מעגל הקסמים שחונכתך עליו (אתה עדין תינוק שנשבה). מטפורה: לקחתי אבודקו, אכלתי, את הגלעין הנבטתי, אחר כך העברתי לתינוקיה עד שיהפוך לשתיל, אחר כך שתלתי, השקתי, דישנתי, נתתי לו לגדול, גזמתי וטיפלתי. עכשיו, אחרי שנים יש לי עץ אבוקדו לתפארת, ואני מחלקת אבוקדואים לשכני, למכרי, לאהובי וגם לאנשים זרים, אבל הם עושים מה שכולם עושים - אוכלים את האבוקדו (בלי הקליפה, עמובלי תוספות) וזורקים את הגלעין. מבחינתם בצדק. אבל אתה לא צריך אבוקדו, אתה צריך עץ. אנשים כאן, מגישים לך כאן פירות וירקות על ימין ועל שמאל, אלא שאתה לא מצליח לשים לב לגלעינים, ובכלל לא עולה בדעתך שאותם צריך... כאמור: תקרא (הרבה!) תצליח (בטוח תלמד משו על איך יורד גשם בלי שום קשר לאלוהים) >ספל חמאה מצרפת לינק אסוצייטיבית<

תשובה חדה וברורה

היקום מוכיח שיש בורא אין מצב שבריאה כ``כ מורכבת נעשתה לבד תא אחד של בן אדם מורכב ומסובך יותר מהמכונה הכי משוכללת בעולם לדעתי מי שטוען שהעולם נברא לבד צריך אישפוז כפוי ולשאלתך מי ברא את הבורא התשובה פשוטה הרי ברור שמי שברא כזאת בריאה מורכבת אין מציאותו נתפסת בעינינו לא צורתו לא אורך חייו ולא הגדרת חייו ולכן גם לא מציאות היוצרותו כדוגמא פשוטה יצור שרואה דו מימדי לעולם לא יבין מציאות של תלת מימדי

היקום מוכיח????????

וואלה איך פיספסתי את ההוכחה הזו , שלח לי אותה מהר. אחרת עוד יאשפזו אותי, בכפיה. איייייייייייייייי

למעלה