שאלה חשובה לי אליכם

xflil

New member
שאלה חשובה לי אליכם

במכוניות הפרארי והלמבורגיני.... ההנעה היא אחורית או קדמית? לי היה נשמע יותר הגיוני שאחורית... גם בגלל שהגלגלים הרבה יותר רחבים (מאחורה כמובן) וגם בגלל שהמנוע הוא מאחורה וחבל לבזבז כוח בהעברת הכוח הזה לגלגלים הקדמיים.... אבל מה שגרם בי לפקפק בזה... היא המכונית דודג´ וייפר... אולי שם ההנעה היא גם אחורית? או קדמית והגלגלים יותר רחבים מאחורה בשביל אחיזת הכביש? תודה מתן

twingo

New member
אחורית בכולם, פשוט משום שזוהי...

שיטת ההנעה (וההנאה) העדיפה. בחלק מדגמי למבורגיני דיאבלו, הוצעה גם הנעה לכל ארבעת הגלגלים, בגלל צורך בשיפור האחיזה והבטיחות האקטיבית.

xflil

New member
אבל היום במכוניות מודרניות

כמעט ואי אפשר להרגיש בין ההבדלים...לא? אה.....והאם זה נכון שהנעה אחורית היא גם ההנעה שמאיצה יותר מהר?

twingo

New member
כן, ולא..

כן- אפשר להרגיש את ההבדלים. לא, הנעה אחורית איננה מהירה יותר רק בגלל סוג ההנעה.

kitt

New member
אין קשר בין מהירויות האצה להנעה,

הבעיה בהנעה קדמית שמהספק מסויים ההגה הופך לאבן לחלוטין בגלל כוחות פיזיקליים שגורמים לגלגלים להתנגד להפניה הצידה.

הנאה והנעה...

אין ספק כי הנעה אחורית היא המהנה ביותר, אך למיטב ידיעתי, לפחות ברמת הפיזיקה הפשוטה, הנעה קדמית עדיפה ( מה יותר קל? לדחוף או למשוך??). ברוב מכוניות הספורט ( להבדיל מספורטיביות) מדובר במנוע אחורי או אפילו מרכזי עם הנעה אחורית או כפולה (כמו בדיאבלו או ב-911). בעבר, לפני כניסת הטכנולוגיה המפותחת בת ימינו, קשה היה לשלוט בכח הרב שיצא בהנעה האחורית ולכן מכוניות כמו ה-911 הפחידה לא מעט נהגים. כיום עם מערכות בקרת האחיזה החיים הרבה יותר פשוטים, למרות שגם כיום, כדי ללא למנוע מהשרוטים שבבני האדם את ההנעה, ברכבי ספורט לא מעטים, כפתור יחיד וחמוד יבטל את מהערכות השונות ויאפשר הנאה עם ההנעה. לא זוכר איפה קראתי, ניראה לי שב"אוטו" ,יש כתבה ממש מעניינת על מערכות בקרת האחיזה ודומותיהן, שווה הצצה.

© DrorZi

New member
ועכשיו תורי ../images/Emo13.gif

קודם כל סדר, יתרון ההנעה האחורית הוא בהפרדת כוחות, היגוי וגלגלים מניעים לא על אותו ציר ואין "מריבות" כוח בין הרצונות. שנית, הפרדה בין מיקום מנוע להנעה, אין שום קשר והכל העדפה של יצרן, רוב המכוניות שהזכרתם הן מנוע מרכזי (חוץ מ 911) מנוע מרכזי הוא מנוע שיושב לפני הסרן האחורי (רוב הפרארים לדוגמה או ה MGF או הבוקסטר) יתרון: המשקל מרוכז באמצא האוטו. הגלגלים האחורים שמנים יותר בגלל שההנעה אחורית ולא להפך, לא קונים חליפה כי יש עניבה אלה מתאימים עניבה לחליפה
הנעה אחורית או הנעה קדמית זה כבר ויכוח אחר לגמרי ויכול להעשות בהודעה חדשה שתקח עמוד שלם, אני מבטיח לכם.
דרור זי, עשה את כל הדרך לאילת וחזרה עם הנע(א)ה אחורית ומנוע קדמי (BMW)

be_roo

New member
קומבינטוריקה

מנוע: א. קדמי ב. מרכזי ג. אחורי הנעה: א. קדמית ב. אחורית ג. כפולה (קבועה/לא קבועה עפ"י דרישה) תיאורתית ניתן לשלב בין כל זוג, כמובן שחלק מהזיווגים לא יפיקו תוצאות מוטוריות סבירות. ובקשר להנאה, אני אומנם חובבת הנעה אחורית (למרות שיש רכבים עם הנעה קדמית שמפיקים תגובות והנאות דומות, כגון הוולקן זורקת הזנב), אבל לקבוע שהאחורית מהנה יותר לכל זה מגוחך, טעם וריח..... שיר, אם כבר אחורית, אז שתהיה הנעה
(מנוע קטן, אוטו ג-ד-ו-ל)

חוזר בי...

אכן טעם וריח... וולקן- זה כבר סיפור אחר... לא זוכה לכבוד המגיע לה בארץ!! אייל- שאוהב להיות פוליטקלי קורקט...

red cars

New member
אם אני לא טועה בכל ההדיאבלו 4*4

יש לי סרטון של הbbc קטע מתוכנית מאוד ישנה שבה נהג ניסוי של פרארי מפוצץ את המנוע פשוטו כמשמעו אחרי שקרע אותה ב2 סיבובים צורת הכביש 180 מעלות הוא טס לפניה בולם חזק ממשיך על הגז מצמיד את הרכב לריפצה פניה ארוכה מתיישר ממשיך קצת בולם כמעט נעצר נותן פול גז הגלגלים האחוריים של הפרארי 456 מעלים הרבה עשן הוא מסובב אותו על המקום 180 מעלות חוזר לפרסה מסיים אותה בולם אז מתפוצץ המנוע תמונות יפות ועצובות ג´רמי קלרקסון שואל איך לעזאזל הוא השיג עבודה כזאת כל היום הוא נוהג בפרארי עד להרס המכונית

למעלה