שאלה חשובה לדיון :-()

Padfoot

New member
שאלה חשובה לדיון :-()

בפעם הראשונה בישראל יצא ביום שישי באתר www.ibooks.co.il ספר של רם אורן במהודרה אלקטרונית בלבד. יענו, במקום ספר בדפוס שאותו אפשר לקנות בחנויות, ניתן יהיה תמורת 15 שקלים נדמה לי, לקרוא את הספר על גבי מסך המחשב. בכלל, יש הטוענים שבקרוב מאוד ספרים אלקטרוניים (e-books) יחלפו לתמיד את הספרים הרגילים בעלי הכריכה הקשה. בהתאם לכך רציתי להעלות לדיון את השאלה הבאה בפורום... מה תהיה דעתכם אם ג`יי קיי תחליט לעשות דבר דומה, ותפרסם את אחד מספרי הארי פוטר החדשים באינטרנט בלבד. האם זה רעיון טוב או בלתי מתקבל על הדעת? נמקו והסבירו אני מצפה להמון תשובות בסופו של דבר אגלה לכם את דעתי Padfoot

HELLSPAWN

New member
.........................

i`m afraid that if that happened , i`d be forced to cancel my isp , and never go near a computer ever again.....

js42

New member
עדיף שלא...

בצעירותי (לא כ``כ מזמן...) היו ספרים בסגנון ``אתה והרובוט שלך`` - ``ספרם אינטראקטיביים`` נוסח עידן הטרום-מחשוב. הספרים היו מורכבים מפרקים קצרים מאוד, ובסוף כל פרק היה על הקורא (שבדר``כ גם היה גיבור הסיפור) לבחור אחת מבין האפשרויות שהוצגו לו, ועל פי בחירתו הופנה לעמוד שהמשיך את הסיפור מאותה נקודה. דבר כזה, לדעתי, יכול להיות נחמד מאוד בגרסה אלקטרונית, גם - ואולי בעיקר - בסיפורי הארי פוטר. אבל לא בסדרה עצמה, בסיפור העיקרי השוטף. נימוקים עיקריים: 1) שמתם לב שבעולם הקוסמים משתמשים בנרות למאור, בקלף לכתיבה ובקולמוס-נוצה, ולא חלילה באיזה ``יוניבול``? כמו כן, ספרים תופסים מקום נכבד בעולמם של הקוסמים הצעירים והספריה היא מוסד חיוני ומקור מידע. המשחקים הם משחקי קלפים, שח ומשחקי-חצר. טלוויזיה, פלייסטיישן וכדו` מוזכרים רק בעולם ``שלנו``, וגם אז לרוב בהקשרים שליליים. חלק מהקסם של עולמו של הארי פוטר הוא זיקתו ל``עולם הישן``. זהו קסם שלדעתי יאבד אם ההזדהות עם דמויות ``פרימיטיביות`` כאלה תהיה דרך המחשב. 2)כיוון שהסדרה כבר החלה כסדרה מודפסת, שינוי בהמשך עלול ``לשבור את הרצף`` וליצור פער בין החלק ה``מסורתי`` של הסדרה לחלק ה``מתקדם`` שלה. 3)תפוצה - האוכלוסיה בעלת נגישות לספרים גדולה יותר מזו שיש לה מחשב בהישג יד. הזמן שיחלוף עד להפצה מאסיבית של הארי פוטר כEBOOK ארוך מזה שתדרוש הפצתו של ספר שהתשתיות לו כבר מוכנות. ולמרבה המבוכה - ישנם מבוגרים רבים, שלמרות שהצליחו להתאהב ב``ספר הילדים`` הזה, טרם הצליחו להבין כיצד מתפעלים ספר אלקטרוני. 4)אחידות - בספר אלקטרוני יש אופציות של שינויים על-ידי המשתמש, החל מצורה, חלוקה פנימית, פונטים וכו` וכלה בתוכן. לדעתי, זה עלול לפגוע באפקט החברתי שנוצר. וכמובן, לכל חסרון יש גם צד חיובי, כך שסביר להניח שזה פשוט מפני שהתרגלתי לספרים ואני ``תולעת`` מובהקת...אגב, להתכרבל בפוך עם לפטופ וכוס שוקו ולבלות ככה לילה, לא נשמע לי כרעיון חביב במיוחד... קריאה נעימה js42

N2k

New member
היית רוצה...

סיפרי הארי פוטר הם גרועים? לא נראה לי... חוץ מזה-מה אתה עושה פה אם הספרים האלה גרועים?...

טל16

New member
לא נראה לי!

איך אפשר לקרוא ספר באינטרנט???? זה פשוט מכתיב לך לשבת מול המחשב ולקרוא... אני לא יכולה לקרוא ככה! וגם אני לא יכולה לקרוא ספר בלי כריכה- זה פשוט לא ספר (זה חיבור!)... ודבר אחרון לדעתי אין הרבה סיכויים שה-e-books יחליפו את הספרים כי אני יודעת שאני לא היחידה שחושבת ככה. טל

יפעת28

New member
למה להיות תלויים בחיבור לחשמל?

או בסוללות? ספר הוא משהו כל כך אינטימי, אפשר להיכנס איתו למיטה ולהרדם איתו, מי שרוצה יכול לקרוא אותו בעוד כמה חדרים בבית... אפשר לקחת אותו לחופשה ולקרוא, אפשר לקרוא אותו בטיסה (במטוס הרי אסור להפעיל מכשירים אלקטרוניים...) אפשר לקרוא אותו כשיש עיכוב בטיסה... ועוד לא הזכרנו את הריח הנפלא של ספר חדש שזה עתה יצא ממכבש הדפוס... שום אי-בוק לא ישווה לזה, למרות שהאי-בוק יתקיים לצד הספרים הרגילים. אבל זה בדיוק העניין: זה יהיה ``לצד`` ולא ``במקום``.

Panther

New member
גרסה אלקטרונית של הארי פוטר

מי שכתב שזה לא נוח לקרוא ספר כזה על מסך המחשב צודק, ובאמת זה מעייף את העיניים והכל, ויש לזה חסרון לעומת הספר המודפס שאפשר לקחת אותו לשירותים (אני יודע שזאת דוגמא נדושה להרבה דברים).... אבל, שמעתי פעם על דף אלקטרוני. זה מסך גמיש ודק מאוד, שצופים שבעתיד הוא יחליף את הספרים, העיתונים ושלטי הפרסומת. נגיד מחברים את זה למחשב, ואז מעלים אליו את הטקסט שרוצים לקרוא, מגלגלים את הדף האלקטרוני ומכניסים לכיס. אח``כ, כשרוצים לא לשבת מול המחשב, אלא במיטה, בשירותים או בכל מקום אחר, פותחים את הדף, קוראים, וכשרוצים להעביר עמוד יש כפתורים קטנים שמעבירים עמוד. אולי זה יאפשר גם הכנסת יותר תמונות ואפילו אנימציות לתוך ``הארי פוטר``. אפשרות כזאת תהיה זולה יותר בהרבה, ואולי גם נוחה יותר (מה דעתכם להכניס את כל ארון\מדף הספרים שבביתכם לתוך ההארד דיסק של המחשב, וכשתרצו לקרוא אחד תעבירו אותו לתוך הדף האלקטרוני?), זה יחסוך מקום ויהיה נייד יותר. בינתיים, כשזה עדיין לא נפוץ כל כך (אבל קיים), האפשרות שישנה היא להדפיס את הספר מדפים ביתיים, ולקרוא. אבל אז, לא עשינו כלום חוץ מאולי לחסוך קצת כסף (בטח ההוצאה מוכרים את הדפים שלהם יותר ביוקר...). לסיכום, אני חושב שהאפשרויות שמוצעות כיום לא נוחות לקריאת ספר, אבל בעתיד זה יהיה יותר נוח.

לא...אני מעדיף דווקא את השיטה הישנה

עד שמישהו גאון כמו הסופרת גיי קיי רולינג החזירה מיליוני ילדים לקרוא ספרים אתה מציע להפוף את זה לדף אלקטרוני שנראה לי מה זה גרוע. ואני בכל מקרה אוהב לקרוא בספר מאשר באינטרנט ועוד ספר כמו הארי פוטר...והרעיון של הדף האלקטרוני לא נשמע לי כ``כ מלהיב.

N2k

New member
לא רעיון טוב!!!

אין מה להשוות בין כל היתרונות של ספר לאומת קריאה של צג המחשב...מהסיבה הזאת עדיף את הארי בספרים וגם בגלל שזה יצא די מוזר שאחרי 4 ספרים פתאום יוצאת מהדורה אלקטרונית... אבל אין מה לחשוש כי במילא אין סיכוי שהדבר יקרה אי פעם...

vampire

New member
לא נראה לי כי...

אין כמו ספר... להרגיש את הדפים, להריח אותם וכד`... כמובן שאפשר להדפיס אבל בכל זאת... חוצמזה הסופר סטפן קינג (למי שמכיר) עשה אותו דבר, אבל לא היה חייב לשלם... אלא רק אם רוצים... מה שמוזר זה ש70% כן שילמו... כנראה שלא היו שם ישראלים... (U KNOW) VAMPIRE

רחלי!

New member
לדעתי

אני חושבת שזה לא טוב, מכמה סיבות: -קודם כל, קוראי הארי פוטר שאין להם אינטרנט (ויש הרבה כאלה) לא יוכלו לקרוא את אותו ספר ובכך יפסידו את רצף כל העלילה -גם למי שיש אינטרנט יקח המון זמן לראות את כל הספר,וזה יבזבז לו המון שעות אינטרנט (לקרוא ספר של הארי פוטר לא לוקח שעה...) -באמת, מה קרה להתכרבלות במיטה עם ספר טוב? חוץ מזה ג`יי קיי רולינג תפסיד מזה המון כסף (15 שקל ספר) ולא נראה לי שהיא תסכים...

הקוסם

New member
תגובה+שאלה ,בבקשה תענו

אני לא חושב שהאינטרנט יכול להחליף את הדבר ``האמיתי`` אין דבר יותר טוב מהספר כאשר הוא אצלך,ובמיוחד לא את הספר של הארי פוטר(כמעריץ מושבע של הסידרה), את המחשב אי אפשר לקחת לכל מקום(כמו ספר) חוץ מזה לא נראה לי שיחליפו ספרים בשביל אינטרנט מפני שלא לכולם יש גישה לאינטרנט. נ.ב. מישהו יודע משהו על הסרט של הארי פוטר? ומישהו יודע מתי הספר הרביעי בסידרה של הארי פוטר יצא בגירסא העיברית?

שי 2K

New member
1 לאפריל 2001

ב-1 לאפריל 2001 סוף סוף יצא הספר הרביעי בעיברית.

למעלה