שאלה חשובה לגבי vf

zobra

New member
שאלה חשובה לגבי vf

יש האומרים ואלה המנוסים ביותר כי בצבי vf גם אם כוחות ההצלה באותה השניה של ההתקף יבצעו החייאה ולא תיגרם בעיה של חוסר חימצון האדם לרוב יישאר אם פגיעה מוחית קשה ביותר וישנם מקרים שלא כך הדבר ההיתי רוצה תגובה??

mitmit286

New member
שאלתך לא מובנת

V.F הינו אחד מהפרעות הקצב הנפוצות ביותר בקרב האנשים הלוקים מדום לב מחוץ לכותלי ביה"ח. יש חשיבות עצומה לעובדה באם הוחלה החייאת לב ראות בתזמון קרוב לארוע דום הלב. ישנה גם חשיבות עצומה לעובדה אם הייתה דפיברילציה מוקדמת ככל שניתן. עם כל זאת ישנם דברים שאינם בשליטתינו ואני מדבר על רמת הפגיעה הלבבית וכו דברים שיכולים להוביל לנזקים מוחיים כאלה ואחרים אך עם כל זאת אני יכול להגיד על מספר פעמים לא מבוטל של החייאות ממצבי V.F שהחולים יצאו ללא כל נזק מוחי!!! אתה מסכים איתי שזה שווה הכל..! מקווה שעזרתי..! עמית רגב פאראמדיק מד"א אילת

תשובה: ../images/Emo26.gif

הפגיעה המוחית לא נגרמת ישירות מהפרעות הקצב - היא נגרמת מכך שלא מגיע חמצן למוח. מהעובדה הזו נגזרת גם התשובה לשאלה שלך: אם התחילו מיד בהחייאה וצוות רפואי הצליח להחזיר לחולה דופק תוך זמן מספיק קצר - אין סיבה שתהיה פגיעה מוחית. הרי יכול להיות מצב שתוך כדי הטיפול, לאחר שחובר מוניטור וראו שהקצב תקין - החולה נכנס ל-VF וקיבל דפיברילציה תוך שניות... אם חוזר לו גם הדופק - הרי הוא היה בדום-לב שניות ספורות - ככה שאני לא מבין איך יכול להגרם נזק מוחי...

mitmit286

New member
זה לא תמיד נכון...

הבעיה במקרים המהירים האלו של פרפור חדרים שהופך מהר לקצב סדיר היא כל נושא התסחיפים. תסחיפים זה משהו שיכול להיווצר במהלך הפרפור ו"לעוף" אל כלי הדם הראשיים המספקים דם למוח ולחסום אותם .... התוצאה מובנת! עמית

zobra

New member
כן אני סכים איתכם אבל

כשיצא לי לדבר על הנושא עם פאראמדיק וותיק מאוד בתחנה שלנו הוא אמר לי שלפי הניסיון שלו זה מה שהוא חושב אני לא שאלתי אלא רציתי לדעת אם גם אתם חושבים כך

paradan

New member
לא נכון

תשמע אם יש לך חולה שמחובר למוניטור ועושה VF שמטופל במיידי ולא נזקק אחרי המכה להחייאה אין שום סיבה שיווצר נזק מוחי. ויש לא מעט דוגמאות לכך אפילו בתחנתנו הקטנה והשקטה. כאשר הוא לא מגיב לטיפול מיידית ונזקק להחייאה מלאה (עוד מכות חשמל אינטובציה עיסויים ותרופות) אז הסיכויים שיצא מכך הם לא ממש גדולים ובטח שלא ללא נזק מוחי. מה שכן סיכויי מי שהתחילו עליו החייאה במיידי הם הרבה יותר גדולים מאשר אחד שחיכה בנט"ן יגיע אליו הביתה...

paradan

New member
התסחיפים זה בA. Fib

סכנת התסחיפים קיימת בפרפור עליות לא חדרים. פרפור חדרים זה לא קצב המאפשר חיים ומחייב טיפול מיידי. לעומת זאת, עם פרפור עליות אפשר לחיות לא רע, וטיפול בו מחייב משנה זהירות עקב סכנת התסחיפים. לכן חולים עם פרפור עליות כרוני מטופלים בקומדין (ואראפארין) המעכב קרישת דם. זה כמובן לא וודאי אבל לפני כשחודש היתה לנו חולה שסבלה מפרפור כרוני והיתה מטופלת בקומדין שהפסיקה לקחת אותו בגלל איזה בדיקת הדמיה שהיא היתה צריכה לעשות. מה שאנחנו מצאנו אצלה אחרי יומיים מרגע שהפסיקה לקחת את הקומדין זה CVA וזה לא המקרה היחיד שאני זוכר.סכנת הסחיפים בפרפור עליות היא כרוני היא גדולה מאוד. קיום פרפור עליות לכשעצמו מגביר את סכנת התסחיף פי 5 ואם בנוסף יש גם מחלה כלילית, אי ספיקה, יל"ד וכד' הסיכון מוכפל ומשולש עוד יותר. הסיכון המיוחס (attributable risk) עולה מ1.5% לבני 50 ל-23.5% לבני 80-89. כלומר פרפור עליות אחראי ל23.5% ממקרי השבץ בקרב אנשים שסובלים מפרפור עליות. *הנתונים הסטטיסטיים הם מתוך: Atrial fibrillation as an independent risk factor for stroke: the Framingham Study Stroke, Vol 22, 983-988,1991

למעלה