שאלה חשובה !!!! לאן נעלמנו?....

שאלה חשובה !!!! לאן נעלמנו?....

איפה תנעות בית"ר שאני מכיר?? אחת התנועות הגדולות בארץ, ולא 15 מעו"זים בלבד... לאן הגענו???.... מה קורה בשנים האלה לתנועה?? מישהו חייב לקחת את התנועה הזאת לידיים!! אני חושב שהמטרה העיקרית של רפאל השנה היא להחזיר את התנועה לקדמותה והלחזיר לפעולה את כל המעו"זים. לדוג': מעו"ז נילי, מעו"ז נתניה, ראשל"צ!!! אלונה, מעלה אדומים... איפה כל האימפריות הגדולות של בית"ר?!? אני יודע שזה לא קל, אבל אפשר לעשות את זה, אפשר למצוא את האנשים המתאימים (דוגמת אור גולני..) ולהריץ את התנועה קדימה!!! אני מוכן לקחת חלק בזה... אני לא צוחק זה ניהיה ממש עצוב, איך שהתנועה הולכת וקטנה, ויש עובודות בשטח- מחנה סוכות... אני מבין שיש פה גם עיניין של ההנהגה העולמית.. (אולי ארצית...) אבל אם ההנהגה מלמעלה לא מספיק טובה אי אפשר להחליפה?!... וכמו שאני רואה בינתיים ראפל עושה כל מאמץ, ועוזר המון כדי שמחוז ברקן יחזור להיות מה שהיה... (וגם לזה יש עובדות בשטח- מחנה סוכות!) חבר'ה, אני לא יודע כמה שנים אתם בבית"ר, וכמה אתם מכירים את התנועה של פעם, אבל אני יכול לספר לכם, וכל הבית"רים מברקן, שחלק מהם הם בני משפחתי- שפעם היינו משהו אחר, תנועה גדולה עם המון כוח, כל מחנה/ כל טיול היה אירוע ענק!! וכל זה לא חייב להיות בגדר חלום, או תקווה- אלא אפשר לממש את זה ולחזור למה שהיינו!!!

MS6

New member
תשובות...

אתה לא היחידי שעצוב לו דרור, השנתיים האחרונות היו קשות מאוד, אפשר לומר שעד הקורסים האחרונים בית"ר עדיין לא הייתה נראית כמו תנועה נורמלית. לפני שנתיים כשסיימתי י"ב תנועת בית"ר הייתה נראית ככה: מעו"ז פתח תקווה, שמועות על איזשהי פעילות בשקד, שאריות לא ברורות באופקים, התארגנות קטנה בקרית ארבע ומספר בוגרים לפני צבא במעו"ז בית שמש בלי איזשהי המשכיות. זו הייתה תנועה מתה. בתקופה ההיא היינו בטוחים שבית"ר אוטוטו נסגרת.. עצוב, אבל חלק מהאנשים החליטו לפני שנתיים-שנתיים וחצי שאם הם עוזבים את בית"ר- בית"ר תחדל להתקיים. ובצורה שיטתית מעו"זים נסגרו בקצב מסחרר, שלושת המעו"זים של ראשון לציון, ומעו"זי נילי וברקן הענקים בשנתיים האחרונות בית"ר עברה תהליך שיקום רציני, מעו"זים החלו להתבסס ולגדול, בית"ר נמצאת עכשיו באיזשהי מגמה חיובית, בכל זאת בשנתיים האחרונות יותר מעו"זים נפתחו מאשר נסגרו.. למעשה חוץ משערי תקווה והרצליה אני לא זוכר עוד מעו"זים שנסגרו בתקופה הזאת. בקורסים האחרונים ממש התרגשתי לשמוע את שירי המוראל הישנים ולראות איך התנועה השתקמה.. והיא השתקמה! בית"ר תמיד הייתה תנועה קטנה. אף פעם לא היינו בסדר גודל של תנועות כמו הנוער העובד, בני עקיבא או הצופים.. אבל אני חושב שעכשיו אנחנו צריכים לעשות את הסוויץ' במחשבה. לחשוב על התפתחות בקנה מידה גדול יותר, הנוער בישראל צריך את בית"ר. האלטרנטיבות הלא דתיות לבית"ר מעוררות גיחוך לדעתי.. אני די אופטימי. אני רואה גרעין ש"ש גדול באופק, אופטימיות אצל ההנהגה.. זה יקח קצת זמן אבל אני מאמין שאנחנו בדרך למשהו מיוחד באמת.

תודה משה...

אני שמח לשמוע את זה. בכל זאת אני חושב שההנהגה לא יכולה לעשות את זה לבד, בואו נעשה מעשה, נפסיק לדבר פה בפורום ופשוט נקים גרעין (מלבד הש"ש שבפתח) ומטרתו להשיג ולהיות חלוצים של מעו"זים חדשים, והחזרת מעו"זים ישנים לתפעול. האם אתה בתור מפקד מעו"ז, ובתור בנאדם שמקושר עם ההנהגה מסוגל להתחיל להזיז את הדבר הזה?... ראה אותי כעוזר שלך!!!

MS6

New member
ת'כלס אני עושה את זה כבר בלי לשים

לב... אני משתדל לעזור במה שאני יכול לגבי אנשים שרוצים להקים מעו"זים, וגם לגבי הקמה מחדש של "תגר", ארגון הסטודנטים של בית"ר.. שאם בעזרת ה' יקום בסופו של דבר זו תהיה חתיכת זריקת מרץ לתנועה (תחשוב על לפחות 60 בוגרים חדשים שמצטרפים לבית"ר!) וגם בהקמת הפורום הנחמד הזה. אני שמח שאתה חושב בצורה כזאת, ואני מסכים איתך שמה שצריך זה פשוט לבוא ולהשקיע. אני כבר מנסה שנתיים להקים עוד מעו"ז בבית שמש, בכלל כל מעו"ז מפותח צריך להתחיל להסתכל סביב ולראות איפה ניתן לעזור. לברקן למשל יש פוטנציאל עצום להתפתחות, להפוך שוב למחוז אמיתי. זאת כמובן ע"י הקמה של מספר מעו"זים מסביב לברקן: בבית אריה, בנילי, בעץ אפרים, בעלי זהב (אם אני לא טועה קיים שם מעו"ז אבל הוא בלי ספק זקוק לסיוע), בצופים, בנופים וכמובן באריאל. יש לבית"ר הרבה פוטנציאל ביישובים הללו.

t i t u s h

New member
תגובה..

דרור.. אתה כל כך צודק בדעה שלך..כי באמת פעם בית"ר הייתה תנועה גדולה ..ערכית, בעלת ערך מוסרי, אוהבת , דואגת, מטפחת..והכל נעלם לו כאילו לא היה..כמה זעכשיו נראה כאילו אנחנו חוזרים למסלול שבו התחילה בית"ר זה לא ככה.. אני זוכרת את התנועה...ואת המדריכיםם כמשהו שהערצתי..נהניתי לבוא לפעולות פעמיים בשבוע.. והיום כשאני מדריכה לאט לאט יורדת לי המוטיבציה כי התנועה לא פועלת מספיק!..ככה שיוצא שהחניכים מתלוננים ומפסיקים לבוא!..חייבים לעשות משהו בנידון וכמו שדרור אומר להתחיל להקים ולפתוח חזרה מעוזים חדשים וישנים- מעו"ז נילי חייב לחזור לפעולה, ראשל"צ ועוד הרבה מעוז"ים ואם זה דורש את החלפת ההנהגה אז כדי שנעשה זאת..כי בעקבות ההנהגה המושחתת שהייתה לפני כמה שנים..המעוז"ים הכי גדולים נפגעו כי הם היו הבית"רים האמייתים!!!!

שחף, ההנהגה העולמית היא אותה הנהגה

עדין... אך ההנהגה הארצית הוחלפה, ולדעתי פועלת כמו שצריך. אנחנו לא צריכים להאשים רק אותם. ובמקום להתעסק בהאשמות מי דירדר את התנועה למקום שהיא הגיעה בשנים האחרונות, עלינו לקום ולעשות מעשה כדי להחזיר אותה לקדמותה... וכמו שחזי אומר: "העתיד בידינו. מה שלא נעשה- לא ייעשה!" קדימה בית"רים! אקטיביזם!!!

t i t u s h

New member
דרור...

לא האשמתי אפילו לרגע את ההנהגה הארצית..ואם זה מה שכתבתי אני מתקנת.. ההנהגה העולמית באמת מושחתת.. והצגתי את העובדות כמו שהן!... ההנהגה הארצית פועלת יפה מאוד..ויש בה אנשים טובים, מקסימים, ובית"רים אמיתיים!... ומה שנכון נכון "העתיד בידינו ומה שלא נעשה - לא ייעשה".. משפט חזק!...תפנימו

MS6

New member
שחף..

קודם כל המלצה קטנה: אני לא רוצה למחוק הודעות אבל יש חוקים ברורים בנוגע לפרסום הודעות שמשמיצות איזשהי הנהגה (הארצית או העולמית) כך שאני מבקש ממך לשמור על החוקים. מה גם שאני מציע לך לא לומר דברים כאלה בכלל... שנתיים שמעתי אלף ואחת דעות בנוגע לכן מושחתים או לא מושחתים ועד היום אף אחד לא הואשם, מה גם שהתירוצים היו מאוד קלושים וריח רע של אגואיזם נדף מהם. אגב אני לא רוצה לפתוח פה דיון בנושא.. אני אמרתי עכשיו את מה שיש לי לומר. הפורום הזה הוקם בשביל להתעסק בעתיד ולא להתעסק בעבר, כי אם יש משהו שהרס את התנועה זה כל מאבקי הכבוד הללו (לא המאבק במושחתים כביכול.. אלא מאבקי הכבוד) אנחנו החניכים (אני לפחות הייתי אז) סבלנו כי בבית"ר היו אנשים שכנראה לא ממש היה איכפת להם מהתנועה, הם ראו בה כנראה כקרש קפיצה לאנשהו.. אנחנו לא צריכים להתעסק בהם משום שהעיסוק בהם גרם אז לקריסה טוטאלית של התנועה. לבנתיים אנחנו צריכים איש איש להתעסק בפיתוח המעו"ז ובפיתוח התנועה, כדי שעוד כמה שנים לא רק שלא נהיה התנועה שהייתה לפני כמה שנים (בינינו היא הייתה אמנם גדולה יותר מעכשיו.. אבל עדיין היא הייתה מאוד קטנה ושולית) אלא להפוך לתנועה גדולה באמת.

t i t u s h

New member
משה..

צודק...זה לא יקרה שנית.. אבל זה דברים שבאמת פגעו בי אישית..(העבר של בית"ר..).. ואמרת את אותם הדברים שאני אמרתי בצורה יותר יפה..ובצדק!.. מצטערת...

משה!!!

אני רוצה שתעזור לי!! מה אני יכול לעשות למשל כדי להחזיר את מעו"ז אריאל לפעול? או מעו"ז נופים/עלי זהב?.... באמת חשוב לי...אבל אני לא יודע איך לעשות את זה...

eliadiv2

New member
תרשה לי לענות לך..

אם אתה רוצה לעשות את זה אז זה אז אתה צריך: א. אישור מההנהגה ב. תמיכה ממהנהגה. ג. למצוא מבנה (ומכויין שהיה מעו"ז באותו מקום בעבר אז יש מבנה) ד. מפקד/ת מעו" זרציני - ויש שם רציניים. דרכים: להתקשר לההנהגה (רכז מחוז / ראש מנכ"ל) לקבל אישור ולעבוד איתם בצווה אם הם יצטרכו, אם כן אז לבקש את השמות של המפקד/ת מעו"ז שהיית לפני שהמעו"ז נסגר, להתקשר למזכירות הישוב / 144 - לבקש את המספר של אותו בנאדם, להתקשר לבנאדם ולבקש אם הוא יוכ להפגש לגבי פתיחה מחדש לש מעו"ז _ _ _ _ _ , יסכים מה טוב. לא יסכים תבקש ממנו שימליץ לך על מישהו טוב שיוכל להיות ורוצה להיות מפקד מעו"ז. ב ה צ ל ח ה

MS6

New member
לא מסכים...

כשרציתי להקים את מעו"ז בית שמש שלחתי מכתב או שניים להנהגה הישנה.. אבל ההנהגה לא ממש פעלה, אז יצרתי עובדות בשטח.. כאלה שגרמו לכך שההנהגה הישנה לא יכלה להתעלם מבית שמש. אני לא אומר שבהכרח ההנהגה העכשווית תעשה אותו הדבר.. אני פשוט אומר שקשה לצפות מהם למצוא אנשים מתאימים באריאל. קודם כל צריך למצוא חבר'ה שמוכנים לקחת על עצמם פרוייקט מסובך כזה ולהביא אותם לטיולים (ולאחר מכן לקורסים) אם ההנהגה תראה שהעניין הזה רציני היא תשמח להעביר אותו הלאה. צריך לעבוד בשלבים: א. מציאת בני נוער שמוכנים לקחת חלק בעניין ב. הבאתם לאירוע תנועתי ג. ההנהגה תכיר את האנשים הללו ותבדוק האם קיים פוטנציאל להקמת מעו"ז ביישוב. בבית שמש התאגדנו, חברי נוער הליכוד לקבוצה של 6 חבר'ה שיצאו לקורס ג' ב2001.. לאחר מכן ההנהגה חיפשה לנו מפקדת מעו"ז ואחרי חודשיים כבר פתחנו את השכבה הצעירה. אבל התהליך עצמו, של הפיכת רעיון למעו"ז קיים, לקח לנו בערך שמונה חודשים. זה תהליך ארוך ומייגע. כמובן שסיוע מהמועצה המקומית או העירייה מאוד הכרחי...

MS6

New member
כולנו כאבנו...

אני, אחיך, כל מי שהיה איתנו בקורסים... תאמיני לי.. ההרגשה הייתה נוראית אבל זה כבר היה.. אז בואו נתעסק במה שיהיה כי אני די אופטימי.

t i t u s h

New member
גם אני../images/Emo13.gif

ואם אני, אתה וכולם אופטימיים...אז אנחנו במצב טוב!!

S v e t k A

New member
דרורוש...

קודם כל שמחתי לראות שנורא חשוב לכם... לא ידעתי שעד כדי כך
בכל מקרה אתה לא צריך ללכת עד למשה כדי לשאול איך פותחים מעו"ז...יש לך אותי פה מעבר לרחוב... אז ככה אם באמת אתה רוצה להתחיל להריץ את זה..ואני בכיף יעזור לך.. קודם כל צריך למצוא בנאדם שיהי מוכן לקחת על עצמו את זה... אחרי שתמצא מישו כזה תחזור אלי...ונמשיך את כל השאר:) וואו מזה שימחתם אותי שחף ודרור... ושלא תעזו שתרד המוטיבציה...נכון זה קשה לפעמים אפילו מאוד... אבל עוד מעט יהיה יותר פשוט...מבטיחה

אורוש יקירתי!!!

חחח ראית? הצלחנו להעביר יום בלי לטלפן אחד לשני!!! עכשיו הבנתי מה היה חסר לי... חחח בכל אופן אני מוכן לחפש את החלוץ באריאל, ואפילו להתחלה אולי אנחנו (סגל מעו"ז ברקן) ננסה להריץ את זה ואז נעביר את הדגל?... וכדאי שנעשה שיחות מוטיבציה עם נופים ועלי זהב... אוהב, דרור.

S v e t k A

New member
תראה....

אתה חייב להתחיל לעבוד שאתה יודע שיש לך רכז... בכיף בהתחלה נעבוד ביחד.. נלווה את התהליך.. אבל לא מתחילים בלי שאתה יודע שיש לך אחרי זה מי שימשיך שיש לך צוות שילווה את המקום ברגע שתלך... כי אחרי זה לא יהיה טעם.. שני מעו"זים חדשים...זה קצת בעיה.. לגבי עלי זהב כן צריך שיחת מוטיבציה..אני ידבר עם חניתה ונראה מה אפשר לעשות כבר.. ולגבי נופים...או למצוא רכז מחוץ או שהמדריכים משנים קודמות יתחילו להפעיל את המעו"Z..

N R u l l e s

New member
קראו למרות שזה ארוך אור בעיקר את...

חבר'ה אני חושבת שאתם קצת רצים מידי בואו קודם כל נבסס את המעו"זים הקיימים ולאחר מכן נקים חדשים מה שכן נעשה קודם זה לחזק את מעו"ז עלי זהב מבחינת הדרכה, סדנאות, בדיקת כמות החניכים...מעו"ז עלי זהב הוא פרוייקט נורא גדול ואם אתם רוצים לקחת אותו עליכם יהיה קשה גם במקביל לעבוד עם הקמת מעו"ז או תפקוד מעו"ז נוסף וזאת משום שמעו"ז עלי זהב מונה כמות ילדים קטנה וכך גם צוות מדריכים רציני...צריך לחשוב על דרך בה אנו נוכל להגיע ללבבותיהם של הילדים בעלי זהב כי כמו ששמתם לב ברקנים יקרים קצת קשה להשתלט עליהם...תל חי לדוגמה...וד"א מבחינת מזכירות תנו לי לטפל בכך (חחחח מזל שיש אבא...) אריאל...אני חושבת שזאת תיהי קצת בעיה יותר רצינית כי אריאל היא עיר שלא בדיוק מכירה בתנועתינו ועל כך נצטרך לעבוד קשה מאוד...אז חבר'ה שוב לאט לאט צעד צעד...כרגע מבחינת אריאל נסו אתם המדריכים להביא חניכים מאריאל לברקן ורק לאחר מכן ננסה לפתוח שם מעו"ז....כרגע לדעתי אם כבר אתם רוצים לצאת בפרוייקט חדש אז הוא יהיה "שיקום המעו"ז בעלי זהב ונופים"... נטע.

למעלה