שאלה חשובה לאודי!

PreDirector

New member
שאלה חשובה לאודי!

וכמובן לשאר החברים שיכולים לענות. עד כמה אפשר באבחון גרפולוגי לרדת לפרטים? אני מתכוון ל"פירוק גנרליזציות" כגון הגדרה של בנאדם כ"חייכן וטוב לב" עד כמה אפשר למשל "לפרק לגורמים" את ההגדרה ולהגיע לפירוט יותר ספציפי. בשורה התחתונה, עד לאיזו רמה של פירוט אני יכול להגיע?
האם אני יכול לקבוע מתי ועד כמה הוא יהיה נחמד? (אגב השאלה תקפה לכל סוג של גנרליזציה)
מראש !

nili6

New member
שאלה טובה.

שגם אני חשבתי עליה בצורה זו או אחרת.

shamon51

New member
דעתי

הי, כדי להגיע לניתוח מעמיק של אופי הכותב צריך הבנה מעמיקה בתורת האישיות. עומק הניתוח כעומק "תורת האישיות" ואבחנותיה א) יש את אודם עם הפוטנציות ב) יש את פרויד עם אנאלי, אורלי, בנלי
ג) יש את יונג עם: מופנם/מוחצן רגיש/חושב אינטואיטיבי ד) יש את אננגרם עם 9 טיפוסים לאודם יש קישור בין סימני הכתב לפוטנציות ליונג יש את הספר של דבורה הראל לאננגרם יש את הספרים של אושה מולן מבחינת עומק התורה ופרוט ההתנהגויות ג+ד הכי עמוקים שמעון

PreDirector

New member
נשמע מאוד הגיוני, אבל

זה יוצר באיזשהו מובן עוד הכללה גורפת. לא כך?

shamon51

New member
הכללה ../images/Emo35.gif

אם תרד לעומק של האננגרם למשל תגלה שיש 729 טיפוסים שונים גם לפי אודם אפשר לצרף מספר פוטנציות אבל הוא לא פרט אייך
בדיוק

nili6

New member
תאר לך לצרף ארבע אימפוטנציות נגיד..

כל הוויאגרות שבעולם לא יעזרו...

nili6

New member
שמעון, במקומך לא הייתי ככה

מסתכנת עם אודי, זילזול כזה באודם...

shamon51

New member
מסתכן ../images/Emo35.gif עם אודי ../images/Emo35.gif

ממש לא, אני חושב שאודם וספריו הם עבודה מדהימה של ירידה לפרטים. אבל תורת הפוטנציות דורשת פרוט ועידון הרבה יותר ממה שהספיק בחייו יתכן ואם היה חי היה מפרט יותר. לדעתי יש מקום שמישהוא (אולי אודי) יאסוף את כל התובנות שיש לו בנושא הפוטנציות והקשר שלהן לסמינים והעידון הנדרש כשיש ערבוב של פוטנציות ויוציא ספר (כבר הצעתי לאודי) שמעון

כעומק ידיעותיך ונסיונך כך עומק

הפירוט שתוכל להגיע אליו - במדת הצורך כמובן, שכן לא תמיד זה נחוץ ולעתים דוקא עודף פירוט גורע מהבהירות, ואתה יכול לשאול בענין זה את.. אודם. זה בעיקר תלוי בהכשרה שתעבור, במורים שיהיו לך, בשקדנות וברצון שלך ללמוד ולהתקדם ובאינטואיציה הגברית שלך שהיא כמעט תמיד עדיפה על.. האינטואיציה הנשית. איך כתבה דפנה, לא משנה איפה נמצאים זה תמיד נדמה רק כשפת הים של אוקיינוס שטרם נחקר. אני תמיד מופתע מחדש איך יעלה על הדעת, למרות כל כך הרבה כתבים שבדקתי, שעדין אני מוצא את עצמי חושב ומתלבט מול הרבה כתבים כאילו שמדובר באיזו חידה סינית וצופן גנטי מסובך. אז מסתבר שזו לא קלישאה, זה באמת מסובך, הן למתחילים והן למתקדמים, ומי שיומר לך אחרת משלה את עצמו ואחרים.

Ramie

New member
אני מאד מסכים עם כל הנאמר

ככל שאני לומד יותר - כך אני מבין כמה מעט אני יודע... ולמרות זאת,לאחר שלוקחים את כל הטיפולוגיות, מערבבים היטב, מוסיפים את הנסיון האישי ואינטואיציה, מתקבל מין סוג של מרק. כעת, כל מה שצריך זה לתאר את המרק. אפשר לתאר רק את הצבע והכמות, אפשר לרדת לפרוט של הטעם והריח, אפשר לתאר את התוכן המפורט ואת המירקם, ואפשר להתייחס גם כמה קשה יהיה לנקות את הסיר בסוף. מה דעתכם? האם הגזמתי בדימוי הזה?

למעלה