שאלה חשובה חשובה

שאלה חשובה חשובה

איך מתבצע גיוס הלקוחות/תקציבים במשרדי פרסום?מכרז?פוליטיקה?לכלוך?הצקות חוזרות ונישנות?קשרים?או מה? דבר שני,מי מבעלי התפקידים מגייס? והאם סופרווייזר מלבד אחריות על צוות תקציבאים,שותף בתהליך הגיוס לקוחות? תודה רבה רבה.

johny_abola

New member
כל מטאטא יורה

גם אם הע. תקציבאית מכירה את מנהל השיווק של חברה מסויימת, זו התחלה. כמובן שיש גם מכרזים, פניות יזומות, פגישות באירועים שמביאים להצעה וכדומה. מבחינת אחריות - בדרך כלל מנהל לקוחות מריץ את הסיפור.

ראשית תודה לך

שנית,שאתה אומר מנהל לקוחות אתה מתכוון לסמנכ"ל לקוחות?ומה עם הסופרוויזר?מהו תפקידו בעניין? והאם פניה יזומה מתבצעת סטייל טלמרקטינג רק ברמה אחרת? סורי על החפירות זה חשוב טילים. תודה גו'ני.

אחי, יש לך רעיון? אמיתי?

תרים טלפון. אפשר לדבר עם כולם. אין אחד שלא מחרבן, ואין אחד שיש לו פטנט אחר בין הרגליים. זכור תמיד, אין לך מה להפסיד- מקסימום תרוויח. רק אל תשכח עוד משהו- תן כבוד וכבד את הזמן שלהם כשהם מסכימים לפגוש אותך. בהצלחה.

תודה רבה ואני מסכים

איתך,הכוונה שלי היא גיוס לקוחות חדשים למשרד אינטראקטיב שאין לנו שום קשר עימם. אני מבצע עבודת מחקר ומגיע ללקוח מוכן עם פרזנטציה?מציג את עצמי ומושך לפגישה?מה?הרי אני לא מוכר לו פוליסה או מנוי לתיאטרון...או שולח מייל עם הפרטים קודם?איך הדבר ישמע ראוי ולא זול כראוי לתקציב פרסום? תודה וסורי על המבול... אורן.

וואו. כל לקוח זה עולם אחר לחלוטין

מחקר זה כמובן הדי אנ איי של כל דבר. תלמד אותו מכל כיוון, תלמד אותו יותר ממה שהוא יודע על עצמו- ואז תמצא את הערך המוסף שאיתו אתה בא אליו, ולך אליו. גיוס לקוחות חדשים כבר לא נשמע טוב...תחשוב לקוח. אחד. ותזכה בו. אחר כך, אתה יודע, מיומנות נרכשת עם הזמן. אישית לא הייתי מציע לאף אחד את שיטת התחכחויות והמינגלינג אלא התמקדות בדבר אחד אמיתי ומשנה עולם, שיוולד כמובן תוך כדי מחקר. אחרי שיש לך אותו יש לך כבר משהו ביד. וכשיש לך משהו ביד אתה לא צריך את גינוני ההיי מותק והביי מותק. אתה גם לא צריך לפגוש אותו כאילו במקרה בגולף בהרצליה אחרי שרוקנת את כיסיך על מנוי שאין לך בו צורך. בקיצור לעבודה. לילה טוב...עייפים.

johny_abola

New member
מנהל, סמנכ"ל, מה זה משנה

כולם היו תקציבאים מתי שהוא...
עזוב, אין כאן פק"ל גיוס לקוחות, זה יכול להיות בצורה הכי פורמלית של מכרז, יכול להיות שמישהו במשרד קרא באייס שטמבור מחפשים משרד פרסום והפנה את זה לתשומת לב המנהלים, וזה יכול להיות בצורה הכי לא פורמלית - דרך קשרים אישיים, פגישות, הכרויות ועוד. ברוב הפעמים יתנו למנהל לקוחות לנהל את התהליך (ושוב, זה לא תנ"ך). סופר מעצם היותו דרג ניהולי זוטר, לא ינהל תהליכים כאלו בדרך כלל (אלא אם כן מדובר בלקוח קטן או שהוא זה שמביא אותו)

שתי תשובות

לשאלה הראשונה: גם, גם, גם וגם. לגבי האחריות: זה משתנה מאוד מארגון לארגון וממשרד למשרד. אם מדובר בארגון ספציפי, ממליץ לעשות קצת עבודת שטח ולברר מי שם מוקדי הכח האמיתיים. אם אין לך דרך לברר - יוסי צודק. תרים טלפון.

למעלה