שאלה חשובה ודחופה....

pinibn

New member
שאלה חשובה ודחופה....

הייתי רוצה לדעת עם ללמוד קפוארה זה מתאים לכל אחד? אני מתלבט אם להירשם ביום ראשון...כי אני לא יודע אם זה מתאים לי....

שלום....

טוב אתה בן 14 לפי מה שהבנתי... ובגיל שלך הכל מתאים..... הצעה: לך תנסה, ואם זה ימשיך למצוא חן בעינך אז תמשיך עם זה. במידה ותראה שזה לא מתאים לך אז תעזוב.... נכון פשוט..????? יניב.

pinibn

New member
ת´אמת אני רושם כרגע מחבר שלי...

וכן אני בן 14 ואמרו לי שקפוארה עושה בעיות ברגליים... זה נכון?!

תשמע...

לכל אומנות יש את הבעיות שלה... ובכל אומנות לחימה יש לך גם פציעות... אני מאמין שמלמדים אתכם בהדרגה ואתה לא הופך מייד לאלוף בקפוארה... משום שמלמדים אתכם בהדרגה לא יהיו לך פציעות מייד, אבל סביר להניח שככל שתתמיד יהיו לך פה ושם פציעות, כמו לכל אומנות לחימה שמי שמתאמן ברצינות חוטף פה ושם פציעות שונות ומשונות.. אבל זה לא אמור למנוע ממך להמשיך ולהתאמן. ד"א גם בכדורגל יש פציעות, וגם בכדור סל וכוו וכו.. אני מקווה שהבנת את מה שאני מנסה להעביר לך.... לך על זה בקיצור.... תנסה.... הכי בטוח שלא תפסיד רק תרווח מהניסיון. יניב

pinibn

New member
כשאמרו לי שזה עושה בעיות אז...

נראה לי שהתכוונו לא לפציעות אלה לבעיות כאילו בעיות לא יודע איך להסביר...

אההה?..?

בעיות זה פציעות.... סתם לא כואב.... בכל מקרה כמו שאמר מנהל הפורום ובאופן מצויין!! תשאל את המתאמנים שם ותגיע להחלטה... אתה כבר גדול מספיק לדעת מה בא לך או לא... יניב

WhiteBear

New member
יש לי כמה דברים לומר.

הראשון זה שתלוי בך ותלוי במדריך שלך. אם אתה לא תיזהר, אתה תיפצע. אם המדריך שלך לא יהיה מוצלח, הוא לא ילמד אותך להיזהר. אני חולק על קרב מגע, למרות שלא ידוע לי על שיטת לחימה שאין בה פציעות כלשהם במהלך האימונים, יש הבדל ברור בין רמות הפציעות בשיטות שונות, או לפחות אצל מורים של שיטות שונות. אני הכרתי תלמידים של שיטות שסיפרו לי על שברים על בסיס חודשי (כשהם היו חלק מהסטטיסטיקה)... אם אתה רוצה לדעת, תדאג לדבר עם תלמידים של שיטות שונות, ותשאל אותם כמה ואיזה כאבים יש בשיטות שלהם. אני הייתי תלמיד של קפואירה בגילך, ולי זה שחק את הברכיים ופרקי הידיים, אבל מה שקרה איתי לא בהכרח מה שיקרה לך... אז אני רק רמז, לא "התשובה"! את התשובה אתה צריך לחפש... אני לא בטוח שאני מצאתי אותה
. טל.

pinibn

New member
אחי יש מצב שתתן לי עוד פרטים...

אני מעדיף באייסיקיו שלא נציף את הפורום, יענו מז´תומקת "שחקת את הברכיים" מנפילה או מנזק מצטבר? 163428285

NetGangsta

New member
אתם ממשיכים להסביר לו על פציעות אבל

הוא לא מתכוון לפציעות! הוא מתכוון שכמו שהרמת משקולות שוחקת את הסחוס ועוצרת את הגדילה וכמו שטניס הורס את הכתף אז ככה קפוארה פוגע ברגליים. קודם כל, אני לא שמעתי שום דבר על פגיעה ברגליים במיוחד בקפוארה, פגיעה ברגליים יכולה להיות בכל ספורט. אני שמעתי רק על פגיעה בגב, מרוב האימונים על הקשתת הגב ("גשר"), הגב מתעקם אחורה. אבל אני לא מאמן קפוארה ולא רופא, עדיף שתשאל אנשים שמבינים עניין.

zakomea

New member
קפואירה...

זה מעולה
נוכן יש פציעות זה קורה בדרך כלל למי ש"מתאבד", למשל המורה הקודם שלי שבר את הגב.... וחבר שלי קרע את השריר ברגל מפליקלק, ועוד ועוד.... קיצר לך תנסה, תהנה תמשיך, לא תהנה אל תמשיך.... אני נהנה

pinibn

New member
חחחחחח....תודה!

עם הפציעות שהזכרת אני שוקל שנית, חחח סתם...היום יש שיעור ראשון, אני ילך, יראה ויחליט, דווקא נראה לי אחלה דבר, אולי קצת קשה
אבל כמו שאמרתם פה, שווה לנסות... כשאני יחזור אולי אני ירשום פה איך היה....

zakomea

New member
לגבי הקושי...

זה נכון מאוד שזו אומנות מאוד קשה מבחינת סיבולת, אתה חייב להיות בכושר כדי לשמור על הקצב של קבוצה מתקדמת (גם לי קשה מאוד) אבל בסוף זה משתלם

pinibn

New member
חזרתי ב8 וחצי משיעור הקפוארה.......

הראשון שלי וממש נהנתי ואני ממשיך סתם רציתי להגיד לכם, דרך אגב אני בן 14 זה גיל טוב להתחיל?

ניקי 540

New member
אתה מק.גת?

כי אם כן היינו באותו שיעור אגב מישהו בפורום מכיר את קבוצת הבאדה?

למעלה