שאלה חשובה ודחופה!

מני אה

New member
שאלה חשובה ודחופה!

1.כשמציינים שם של ארגון כמו האיחוד האירופי. צריך לכתוב 'האיחוד האירופי' או "האיחוד האירופי"? 2. אם יש ל' או ה' לפני איפה יהיו הגרש/יים לפני או אחרי האות, למשל ל"מדינת ישראל" יש צבא חזק. או "למדינת ישראל" יש צבא חזק. תודה!

יאקים

New member
השאלה הזאת נדונה כאן, בפורום, מס'

פעמים, ואני מניח שמנהלת הפורום או מישהו זריז אחר יצליח להפנות אותך לקישור המתאים. בקצרה, יש להבחין בין גרש וגרשיים (וכו', עו"ד) לבין מרכאות אחדות ('בטלן', בעיקר בתוך קטע המופיע בין מרכאות כפולות) ומרכאות כפולות. ציטוט של דברים בשם אומרם או שמות של שירים, ספרים, מחזות ועוד... אתה שואל על מרכאות, ולא על גרשיים, לכן הכלל הוא אם אותיות השימוש אינן שייכות למושג עצמו הן יבואו לפניו: ל"חור בלבנה", סרטו של אורי זוהר הייתה הצלחה גדולה. ואגב, בדוגמתך (מדינת ישראל) לא צריכות להופיע מרכאות.

מני אה

New member
[]

למה לא? ואם היה: ל"איחוד האירופי" יש צבא חזק? או למשל מדינות אירופה חתמו על "אמנת מסטריך" מתי משתמשים ב ' (כלומר 1)? נניח: 'יאקים' עזר לי? לא משנה לי בכלל אם זה גרש אומ מרכאה, אני כותב עבודה [לא בבלשנות]

יאקים

New member
ערב טוב, מני

אם כבר אתה דובר עברית ומשתמש במושג/ מונח כלשהו, מה אכפת לך להעדיף את זה הנכון? ולשאלתך, ראה את המשפט הבא: הבוחן פנה אל הנבחן: "זלמן, מה ידוע לך על 'אמנת מסטריך' שעליה התכוננת למבחן?" מקווה שסייעתי לך במשהו. ערב כיפי לך.

מני אה

New member
כבר לילה, אבל תודה.

למה פתאום יש גרש בכל צד של אמנת מסטריך? שמות כמו שם הסרט חור בלבנה וכמו היורופול - הסכמת שהם עם '' '' ולא ' '

יאקים

New member
נראה שלא שמת לב כל כך להסבר שלי.

"אמנת מסטריך" בבואה בתוך טקסט שפותח במרכאות (לא גרשיים!) כפולות ונסגר במרכאות כפולות - מושג זה ייכתב במרכאות יחידות, אחדות - 'אמנת מסטריך'. ליל מנוחה לך, מני.

sailor

New member
האם אני היחיד שמקבל נקע בעין

מקריאת "מסטריך" במקום מאסטריכט? (Maastricht , התנועה aa היא תנועת a ארוכה ומתמשכת).

יאקים

New member
יפה ששמת לבך לכך. מרוב שאלותיו

של מני וחזרתו על מסטריך, לא נתתי דעתי על כך שהוא שגה... אבל בינינו, גם מסטריכט זה בסדר.

sailor

New member
מסטריכט מעוות את המקור

למעשה מבטאים מאאיסטריכט עם הטעמה על ה-aa וכבר ראיתי בעברית מאיסטריכט.

יאקים

New member
מלח, לא אתווכח עמך, אם נוח לך יותר ומדויק

יותר בעיניך הכתיב מאסטריכט.

sailor

New member
זאת לא שאלה של נוחות

אלה נאמנות סבירה לצורה המקורית. בארופה, בה כותבים לרוב בכתיב לטיני, לא משנים את הכתיב גם אם לא מבטאים בדיוק כמו תושבי ארצות השפלה.

יאקים

New member
לא רציתי להתווכח עמך, מלח, אך שלא

בטובתי ושלא ברצוני אתה גורר אותי לוויכוח.... האם תכתוב בעברית מינשן (שם העיר מינכן, כפי שאנו מבטאים אותה בעברית), כנ"ל לגבי מוסקבה, לונדון ומה עם פארי(ס)? אתה מזכיר לי את טיולי בוויילס לפני כעשר שנים, כאשר הגעתי לעיר בשם לארן. אתה יודע, לדוגמה, כמה אותיות היו בשם הזה שכלל לא נהגו? 14 -15 אותיות! מה תגיד כעת? ליל מנוחה. נמשיך, אם תתעקש על כך, מחר....

sailor

New member
יש שמות שיש מסורת כתיבה שלהם

וכדי שרוב הקוראים יבינו שומרים עליה. למאסטריכט אין מסורת כזו ארוכה וברוב המופעים בעיתונות תמצא את הכתיב שהבאתי (מה שאולי כבר יוצר מסורת). לפני האמנה המפורסמת שמעו עליה רק מטילים החורגים מהנתיב השחוק,

יאקים

New member
מלח, אכן אתה צודק לגבי מסורת

הכתיבה הנקוטה והמקובלת, אך לגבי מסטריכט אין חשיבות בעיניין בין באל"ף ובין בלעדיה. ליל מנוחה לך.

sailor

New member
אתה ממש מפתיע בעקשותך

כאשר יש אפשרות לכתוב קרוב יותר להגיה הנכונה והרוב נוהגים כך, למה לכתוב אחרת? אני לא מבין את זה. ולמרות שאתה לא אוהב את זה, מאסטריכט מופיעה בגוגל כמעט פי 6 מאשר מסטריכט.

מני אה

New member
אזהרה! הצופה עלול לקבל נקע בעין:

ושנחאי פי 3 משנגחאי. זו סתם הסכמה ישראלית.

sailor

New member
תעתיק מסינית זו צרה כאובה

בעבר השתמשו בעולם בתעתיק וייד-ג'יילס כשרוב המשתמשים לא הכירו את כלליו וכך למשל תעתקו את שם הבירה של הקומאינטנג צ'ונקינק או צ'ונקינג בלי לדעת ש-Q בתעתיק זה נשמע קרוב ל-צ'. כיום עברו לתעתיק פין יין במידה דומה של אי הבנת כלליו ואף מתעתק לא חיפש פתרון ל-נ' המרחפת המסומנת NG. גרוע עוד יותר תעתיק מויטנאמית בה השם Nguyễn למשל נכתב בעברית נגויין במקום, לפי צלילו ?יין* * - אין לי פתרון טוב ל-נ' המרחפת שבקושי נשמעת בתחילת השם כמו גם בשם Nha Trang המבוטא ?יה צ'א? * בקרוב.

קוצו של יו"ד

לא שמעתי הולנדים מבטאים "מאיסטריכט", ולמעשה גם את ה-aa הם מבטאים די קצר יחסית: להאזנה. אמנם בדיאלקט המקומי של העיר ושל לימבורג (הפרובינציה הדרומית שמאסטריכט היא בירתה) כותבים Mestreech אבל אינני יודע כיצד בדיוק מבטאים זאת.

sailor

New member
זה לא שיקוף מדויק של צורת הביטוי

אבל זו הדרך בה אני יכול לתאר את מה ששמעתי, מיותר מהולנדי אחד.

מני אה

New member
חבר אם מזה אתה מקבל נקע בעין-מצבך חמור

אבל טוב ששמת לב, תיקנתי עכשיו

למעלה