שאלה חשובה דחופה!

ritito

New member
שאלה חשובה דחופה!

מזל שיש כזה פורום כי נתקעתי. אני צריכה להכין שלט בגודל 30/70. הבנתי כבר שאני צריכה לערב בית דפוס, עם דפוס דיגיטלי בעניין. אבל יש לי שאלות נורא דחופות ובהולות: 1. אם אני רוצה להדפיס תמונה. מה איכות התמונה הרצויה? (הורדתי תמונה אבל היא באיכות נ-ו-ר-אית!) איך למצוא תמונה שתראה טוב בגודל הדפסה כזה. איזה פורמט הכי נכון?, האם לסרוק, לצלם? 2. טווחי מחירים. כמה כל הסיפור אמור לעלות? למה אני צריכה להתכונן? בתודה מראש סטודנטית לא של גרפיקה

hanii

New member
כמה תשובות

1. האיכות הרצויה היא בין 150 ל-300 dpi. פורמט רצוי הוא jpg. ניתן לצלם או לסרוק את התמונה. 2. טווחי מחירים... לא רשמת אם את מדפיסה בשחור לבן או בצבע. תפני לגרפאור 87 בטלפון - 6094444-03, נשמח לעזור לך

uri_a

New member
הכל טוב ויפה.. אבל למה JPG ../images/Emo35.gif

JPG הוא פורמט דחיסה שתמיד, אבל תמיד מוריד באיכות הקובץ... לשמירה על האיכות יש לשמור באחד מהפורמטים הבאים - EPS\TIFF\PSD/ בכל מקרה, סוף עבודה בשאלה תחילה.. מצאי את המקום בו תדפיסי, קבלי מהם נתונים - גודל, רזולוציה ופורמט (כל אחד עובד קצת אחרת), ואז תתחילי בעבודה.. הבירור הראשוני הזה יחסוך המון עוגמת נפש, ויעשה את החיים הרבה יותר קלים ויפים

hanii

New member
קובץ jpg

קובץ jpg אינו מוריד משמעותית מאיכות ההדפסה, הרבה יותר קל ונוח להדפסה. כמובן שאפשר לשמור גם בפורמט אחר. אני ממליצה על jpg. בהצלחה!!!!

yossi_maoz

New member
זה תלוי ברמת הדחיסה...

קובץ דחוס מאוד = ירידת איכות ניכרת. קובץ לא דחוס מדי = ירידה פחות מורגשת אם בכלל.

delcom

New member
חוץ מזה שקובץ jpg מאבד מהאיכות שלו

בכל פעם ששומרים אותו מחדש (!). אבל אם צריכים לשלוח לבית דפוס במייל, ומכווצים עד, נניח כיווץ 8 אז זה לא נורא - כי בבית דפוס לא צריכים לפתוח את הקובץ ולשמור שוב, וכך הוא לא יאבד הרבה מהאיכות.

למעלה