שאלה חשובה ביותר!!!

eladlad1

New member
שאלה חשובה ביותר!!!

השתחררתי ביוני האחרון!!! עבדתי עד לא מזמן, ועכשיו אני לא עובד בגלל שהותי הרבה ביואל גבע. בשנה האחרונה בצבא עבדתי ושילמתי ביטוח לאומי, משום שלא היה לי אישור עבודה, והמשכתי לשלם ביטוח לאומי עד חודש ספטמבר האחרון. מה קורה איתי עכשיו? האם אני צריך לשלם? האם יקנסו אותי על זה שלא שילמתי? אשמח לשמוע תשובות והצעות. תודה רבה!

Jan22

New member
אם לא עבדת עד עכשיו

ולא היה מעסיק שיקזז לך מהמשכורת (ברוטו) את דמי הביטוח הלאומי ,אז כמו כל בנאדם במדינת ישראל ,אתה צריך לשלם ביטוח לאומי.בין אם אתה עובד ובין אם אתה מובטל - אתה צריך לשלם! לא תשלם פשוט תצבור ותצבור ,עד שזה יתחיל לבוא בכפולות ..

eladlad1

New member
את זה אני מבין

אבל אני חייל משוחרר. אין חוקים שחלים גבי לגבי ביטוח לאומי ?

get well

New member
צריך ועוד איך לשלם אם לא

זה יבוא לך בקנות ועיקולים שלא תדע. לי אישית היה חוב 3000 ש"ח עם ריבית לביטו לאומי אבל אם תבכה להם קצת הם מורידים את הריביות. לא הבנתי למה שילמת ביטוח לאומי שהיית בצבא??

eladlad1

New member
משום ש....

לא היה לי אישור עבודה והייתי כמו עובד רגיל

Maxecity

New member
אם אין לך אישור עבודה

אתה לא אמור לעבוד בכלל, ואם אתה כן עובד אז שחור הצבא משלם לך ביטוח לאומי! שילמת כפול..

eladlad1

New member
לא הצלחתי לימצוא עבודה...

שמשלמת בשחור לשעות שהיו נוחות לי לעבודה בזמן הצבא... גם זה יצא לי לחודש 7 - 10 שקלים לחודש לביטוח לאומי, ככה שזה לא היה כל כך נורא. דרך האתר אינטרנט של ביטוח לאומי אפשר ליראות כמה אני צריך לשלם? או שיש גם אפשרות לשלם דרך האתר.. ?

למעלה