שאלה חשובה ביותר!

warlockd

New member
שאלה חשובה ביותר!

אז ככה, בימים אלו אני מצפה לתשובה סופית לגבי קבלתי למסלול פיענוח תצ``א בחיל המודיעין. ביחידת האיתור של החיל אמרו לי שתשובה על קבלה סופית תימסר רק מס` שבועות לפני מועד פתיחת הטר``צ שזה ה-30 ליולי. עכשיו אני התקשרתי ליחידת האיתור ושאלתי לגבי קבלתי לטר``צ, אז אמרו לי שעדיין לא התקבלתי, אז שאלתי אם מישהו אחר התקבל למסלול, וענו לי שכן אבל אני עוד לא. שאלה 1: יכול להיות שלא אתקבל למסלול למרות שעברתי בהצלחה את כל המבחנים ורעיונות, ואם כן אז מאיזו סיבה? שאלה 2: במקרה ולא אתקבל למסלול אז מה יקרה לי? כי הרי כל מי שהולך למבחנים למודיעין חסום לשאר המבחנים למיטב ידיעתי.

Iron-Maiden

New member
על פי מקורות מוסמכים:

תשובה לשתי השאלות שלך: 1. המבחנים של מודיעין זה לא לעבוד או לא לעבור.. אפשר לעבור על ציון 70, ואפשר לעבור על ציון 90. מובן מאליו שבסינון הסופי הם יעדיפו לקחת את אלה שעברו על התוצאות הטובות ביותר (וכנ``ל גם בראיון ובשאר סוגי המבדקים). 2. אם לא תתקבל ויש לך פרופיל קרבי (72+) אז אתה הולך לקרבי, ביום הגיוס שקבעו לך בבקו``ם. יש כמובן סיכוי שבבקו``ם יחליטו לשים אותך דווקא בתפקיד לא קרבי - נגיד בחיל הקשר, אבל לא בשום דבר שידרוש מבדקים מיוחדים (כפי שעשית במודיעין). --- ובאשר לסיכויי הקבלה שלך למודיעין, לפי מה שהבנתי ממך, אם יש כאלה שעברו ואתה עדיין לא, אז הסיכוי שלך להתקבל, על-פי מיטב הבנתי את מערכת האיתור, לא גבוהים במיוחד.

Moran84

New member
שאלה דומה

אני עולה ל- יב, ומחרותיים יש לי את הראיון לתצ``א.. אם אני לא אתקבל נגיד כמו זה מהשאלה מעלי... אז היעוד שלי הוא להיות פקידה? ועוד שאלה, מה לדעתכם כדאי טר``צ או רגיל? אני לא יודעת מה עדיף? ואם מישהו יודע, אם אני עברתי את המבחנים לתצ``א זה אומר שיש לי קבא גבוה ויש לי אפשרות לבקש להיות בתפקיד שקשור למחשבים?

sky_girl

New member
אם את נופלת באחד השלביםב מודיעין...

אז ממשיכים למיין אותך כרגיל. עד כמה שהבנתי למודיעין יש אפשרות ראשונה לאתר את המלשבים, כל אלה שלא עוברים את המבחנים למודיעין (או בכלל לא מאתרים אותם למודיעין) מקבלים לביתם שאלון העדפות בו הם מתבקשים לדרג את המקצועות שבשאלון. בשאלון הזה יכולים להיות מוצעים תפקידים די מעניינים (כאלה שדורשים קד``צ ומבחנים מוקדמים). בכל מקרה, אם מישהי לא עברה את המבחנים (או הראיונות) של מודיעין אאין פירוש הדבר שהיא הולכת להיות פקידה.

שירי@@

New member
מודיעין... H-)

אז ככה : א``א לומר מה יותר עדיף - טר``צ או רגיל - אלו 2 דברים שונים לגמרי. בטר``צ אתה אזרח בעצם - לא מתאים לך אתה עוזב ומתחיל את שרשרת החיול לפי תאריך שיקבעו לך. - אבל אם אתה מעוניין להמשיך - אז הכל יותר נעים תנאים של בית מלון, אוירה טובה, הכל כיף. לעומת זה - מסלול רגיל - אתה על מדים - חייל/ת לכל דבר. זה אומר: מטבחים/שמירות/מסדרים/וכו`... אבל יש את כל הכיף של האוירה - זה אוירה אחרת לגמרי.

למעלה