שאלה חשובה ביותר!

natalyp

New member
שאלה חשובה ביותר!

קיבלתי מנילה, אבל אין שם אפשרות של עתודה בכלל, זה בכלל לא אפשרות של המנילה (של אף אחד). אז מה אני אמורה לעשות? סתם לשלוח כל מיני דברים שבכלל לא מעניינים אותי או לא לשלוח בכלל??????

bodas18

New member
אוי... המחזור הטרי והתמים...

היי נטלי. העתודה היא לא מסלול שתמצאי במנילה. העתודה כמו מסלולים אחרים (בעיקר של חמ"ן = מודיעין) היא מסלול למאותרים מראש. משמעות הדבר שאם תמצאי מתאימה מבחינת לשכת הגיוס ישלחו אלייך הטפסים בדואר. אם תרם קיבלת טפסים כאלו ו/או לא זומנת לכנס עתודה, את מוזמנת ליצור קשר טלפוני עם לשכת הגיוס ולבקש את הטפסים. את המנילה את חייבת למלא בלי קשר לעתודה. המנילה זה לא אופציה... זהו כלי שמאפשר לצבא לבחון את עדיפויותייך ולנסות במידת הרצון והצורך להתאים את רצונות הצבא לרצונותייך. אם הקב"א (קבוצת האיכות - משתנה שמתקבל מהצו הראשון) שלך גבוה ייתכן ותקבלי אחלה תפקידים מהמנילה, כמו מאבחנת טיסה או דברים אחרים שהם לרוחך. אם תמצאי מתאימה ע"י איתור מודיעין תקבלי גם מהם באופן נפרד זימון למסלולים במודיעין. אז שוב: חובה למלא את המנילה (אחרת הצבא יעשה בך מה שהוא רוצה). בהצלחה!

natalyp

New member
תשובה....

הייתי בכנס עתודה והכל, אבל הבעייה היא שאני לא רוצה שישבצו אותי למשהו כלשהו בכלל, אני נעולה על עתודה!

bodas18

New member
זה נחמד וטוב...

אבל תשכחי מזה! זה נחמד שאת נעולה על עתודה וזה מה שאת רוצה לעשות... אבל יש כלל ברזל שצריך להנחות אותך תמיד בעת המיונים לצבא: אף פעם אל תסגרי דלתות! תמיד תשאירי לעצמך את אפשרות המילוט! . ואם פתאום יחליטו בקינן-שפי שלא עברת את המבחנים?... ואם פתאום יהיה בדיוק עוד בנאדם אחד עם 0.13 נקודות בסכם מעלייך והוא יתקבל ואת לא... ואם פתאום תרשמי עדיפות שנייה שסתם כתבת אותה כדי לצאת ידי חובה ובסוף העתודה תיתן לך את העדיפות השנייה שאת לא רוצה (כמו שקרה לי, ועכשיו אני במלחמה עיקשת מול מדור עתודה...)? יש כל-כך הרבה סיבות ונסיבות שעלולות לזרוק אותך (באופן פאסיבי או אקטיבי) מהעתודה. תעשי לעצמך טובה ותמלאי את המנילה, תלכי לזימונים שיזמנו אותך אליהם ותיבחני. בסופו של דבר אם תתקבלי ל-2 מסלולים או ל- 100 מסלולים, זכות הבחירה הסופית היא שלך!!! אם נניח תתקבלי למאמנת טיסה, מאבחנת פסיכוטכנית ועתודה, יתקשרו אלייך ממדור עתודה ויבקשו ממך לבחור. ומה שתבחרי זה מה שתקבלי. אז למה לדפוק את עצמך???... תחשבי על זה כי זה ממש חשוב. זה העתיד שלך...

arifell

New member
תיקון קל

מדור עתודה לא חייב לאתר אותך,אם את רוצה, את יכולה לגשת למשרד שלהם בלשכת הגיוס ולהירשם

למעלה