שאלה חשובה ביותר

אופל23

New member
שאלה חשובה ביותר

שלום לכולם, אשמח לעזרתם הקטנה.. יש לי שאלה.. נניח כי יש לי צו עיקוב יציאה מהארץ(עוד לא בדקתי אבל עקב חובות שיש לי כנראה שיש לי צו שכזה) השאלה היא האם אני יכולה לצאת מהארץ עם הדרכון הארופאי שלי למרות שיש לי צו עיקוב יציאה מהארץ או לא? למי שיודע אשמח לתשובתכם המהירה כי אני צריכה לטוס עוד כמה ימים ואם יש לי צו אני צריכה לבטל את הכרטיס כמה שיותר מהר.. תודה מראש ולילה טוב לכולם

TrigATUSA

New member
לא ייתנו לך לצאת עם הדרכון האירופאי

הם יסתכלו עליו ייראו שאין לך חותמת כניסה ישאלו אותך אם את אזרחית ישראלית ובזה יסתיים העניין אם תטעני שאת לא, תצטרכי לתת להם הסבר מאוד משכנע איך הצלחת להיכנס לישראל בלי חותמת בדרכון ובזה יסתיים העניין

אופל23

New member
כן חשבתי כך

ויש לי עוד שאלה קטנה ברשותך.... ביררתי זאת ואין לי צו עיקוב יציאה מהארץ האם אני יכולה לבחור אם איזה דרכון אני יוצאת מהארץ? האם זה משנה משהו? יש לי דרכון ישראלי וארופאי ואני מעדיפה לצאת עם הארופאי כי אני נוסעת לאזור שלא כדי שידעו שאני ישראלית..

גוזליה

New member
ראשית כל, צו עיכוב, לא עיקוב.

ושנית, החוק דורש שתשתמשי בדרכון של המדינה ממנה את יוצאת אם את אזרחית שלה (קרי: אם יש לך דרכון ישראלי ודרכון רומני ואת טסה מישראל לרומניה, ביציאה מישראל עליך להחתים את הדרכון הישראלי, ובכניסה לרומניה עליך להחתים את הדרכון הרומני).

אופל23

New member
עוד שאלה קטנה ואחרונה בהחלט

האם שני הדרכונים חייבים להיות בעלי אותו שם משפחה. זאת אומרת שבאתי לארץ שינו את השם משפחה שלי לחסד-אל וככה אני רשומה בדרכון הישראלי עם השם משפחה הזה ובדרכון הבלגי אני רשומה כבונטיק. האם זה משנה משהו?<

גוזליה

New member
לא כלכך הבנתי מה בדיוק את שואלת.

"משנה"- למי? מה השם על כרטיס הטיסה? אם השם על כרטיס הטיסה שונה מהשם שאת מציגה בדרכון, יכול להיות שישאלו אותך שאלות. אם את מנסה לצאת מבלגיה עם דרכון עליו כתוב "גברת בונטיק" וכרטיס טיסה שעליו כתוב "גברת חסד אל"- אני מאמינה שיש סיכוי לא קטן שישאלו אותך לפשר הדבר ויבקשו איזשהו מסמך המוכיח החלפת שם.

אופל23

New member
אסביר שוב

שעליתי לארץ ההורים שלי שינו את השם משפחה שלנו מ"בונטיק" ל "חסד-אל" על כרטיס הטיסה שלי רשום גברת חסד-אל על הדרכון בישראלי שלי רשום גברת חסד-אל ועל הדרכון בארופאי שלי רשום גברת בונטיק. השאלה היא האם אני יכולה לצאת מישראל עם הדרכון בישראלי שלי על השם חסד-אל (שזה ברור) וכאשר אני באה להיכנס לאיטליה אז להיכנס עם הדרכון בארופאי על השם בונטיק שלי ושאני יוצאת מאיטליה להציג את הדרכון הארופאי ושאני נכנסת חזרה לישראל להציג את הדרכון הישראלי שלי. אני חושבת שבקיצור השאלה שלי היא האם הדרכון הישראלי והארופאי חייבים להיות רשומים אחד על אחד אותו הדבר או שאם יש לי מסמך שמראה כי שיניתי את השם משפחה שלי יתנו לי להיכנס עם הדרכון הארופאי שלי למדינה ארופאית אנשים אמרו לי כי יש חוק במדינה כי אסור שיהיו עלי שני דרכונים,הישראלי צריך להיות אלי והארופאי צריך להיות במזוודה- זה נשמע לי נורא לא הגיוני. כי הרי אני אזרחית ארופאית ואם אני מעוניינת לעשות שם טיול למשך 6 חודשים אז זה די ברור שאניצריכה להיכנס למדינה ארופאית עם דרכון ארופאי לא?

גוזליה

New member
אבל עניתי לך על זה../images/Emo13.gif

אם תגיעי לנמל תעופה מסויים כשבידיך כרטיס טיסה על שם חסד אל ודרכון על שם בונטיק ותרצי לטוס לארץ יעשו לך בעיות, סביר להניח. לא יעשו לך בעיות ביציאה מהארץ, לא יעשו לך בעיות (סביר להניח) בכניסה למדינה האירופאית (כי מירב הסיכויים שלא תתבקשי להציג כרטיס טיסה כי תכנסי עם דרכון אירופאי), אבל כשתרצי לטוס חזרה לארץ, יש סיכוי שתתקלי בבעיות. אין לזה קשר למתי וכמה את רוצה לטייל, ואיפה. ובלי קשר לנ"ל- רצוי שתכנסי לאירופה עם הדרכון האירופאי שלך, ומעבר לכך אין שום סיבה לשים אותו במזוודה. אין שום חוק האוסר על ישראלים להיות בעלי יותר מדרכון(אזרחות) אחד.

למעלה