שאלה חשובה בהיגיון....

אלעד9898

New member
שאלה חשובה בהיגיון....

עדנה:הבוקר הופיעו בפתח ביתי חייזרים,אף שאינני עובדת מדינה ערגה:לא ייתכן ! אני היחידה בעולם שצבע שערה ירוק בקבוק ! מה אינו משתמע מהדו שיח שלעיל? 1. בדרך כלל מופיעם חיזריים רק בפתחים של עובדי מדינה 2. חייזרים מופיעם אצל אנשים, שאינם עובדי מדינה, רק אם צבע שערם ירוק בקבוק. 3. מקובל לחשוב שחיזריים מופעים רק בבתיהם של אנשים, שצבע שערם ירוק בקבוק. 4. חיזריים מופיעים גם בבתיהם של אנשים , שאינם עובדי מדינה וצבע שערם אינו ירוק בקבוק. לדעתי התשובה היא 4 אבל בספר כתוב 2 מישהו יכול להגיד לי במה טעיתי או אם הספר טעה.....

olgazi

New member
אני

חושבת שהתשובה היא 4 אולי באמת יש טעות בספר. מאיפה זה?

Chris Redfield

New member
נסיון

שואלים מה "לא משתמע" . בתשובה 4 כתוב שלפעמים מופיעים חזירים אצל אנשים שצבע שערם לא ירוק ואינם עובדי מדינה זה בדיוק מה שאנו מבינים מהדו שיח:עדנה לא עובדת מדינה וצבעה לא ירוק וכן הופיעו בפתח ביתה חייזרים. - משמע זו איזה יכולה להיות התשובה כי ההנחה שבתשובה נכונה. עכשיו לגבי למה תשובה 2 היא הנכונה, אין לי שמץ

hodown

New member
לפי דעתי אתה צודק.

מדו השיח משתמעים הדברים הבאים: -בדרך כלל מופיעים חייזרים רק בפתחים של עובדי מדינה. לכן ניתן להסיק שחייזרים יכולים להופיע אצל אנשים שאינם עובדי מדינה [להגיד בד"כ זה כמו להגיד מקובל לחשוב ש...] -מקובל לחשוב שחייזרים מופיעים רק בבתיהם של אנשים שצבע שערם ירוק בקבוק. לכן ניתן להסיק שהדבר ייתכן אך לא נכון ככלל או כחוק. - חיזרים מופיעים גם בביתיהם של אנשים שאינם עובדי מדינה וצבע שיערם אינו ירוק בקבוק. הדבר משתמע מכיוון שהוא קרה. החייזרים הופיעו אצל עדנה שאינה עובדת מדינה וכמו כן הם אינם הופיעו אצל ערגה, שצבע שיערה ירוק בקבוק. זהו אינו דבר שמקובל לחשוב אלא חוק, משהו שקרה. לכן ניתן להסיק שתשובה 2 היא זו שאינה משתמעת. לא מצוין בדו השיח אם ערגה הינה עובדת מדינה או לא לכן לא ניתן להסיק שכל מי שיש לו שיער ירוק בקבוק ואינו עובד מדינה דווקא לביתו יגיעו החייזרים. מקווה שעזרתי :) לקח לי זמן לחשוב על זה.

אולי היא התכוונה

4 חיזרים מופיעים אצל כלל האוכלוסיה גם מי שלא עובד מדינה ואינו צבוע בירוק. חיזרים מופיעים אצל אנשי מדינה ואנשים שצבועים בירוק

רויטל16

New member
אני חושבת ש

התשובה 3. חסר שם הקטע של העובדי מדינה ובלי זה זה לא נכון. לא מקובל לחשוב שהחייזרים מופיעים *רק* אצל אנשים שצבע שערם ירוק בקבוק... תשובה 4 נכונה כי זה מה שיצא בסופו של דבר- עדנה היא לא עובדת מדינה וצבע שיערה אינו ירוק בקבוק, והופ הופיעו אצלה חייזרים.. תשובה 2 נכונה אם מתייחסים בעיקר לדברי ערגה ומתעלמים מזה שבסופו של דבר הופיעו החייזרים אצל עדנה.. ותשובה 1 גם נכונה.. שאלה מעצבנת. תשובות 2 ו-4 די סותרות את עצמן, אבל גם תשובה 3 נכונה [או שלא? אני טועה?]...

קרודיו

New member
התשובה היא אכן 4

תשובה 4 זה אכן ההמיקרה שקרה אז זה לא משתמע מהדו שיח של השניים הספר לדעתי טועה איזה ספר זה?

למעלה