שאלה חשובה בבקשה

תות1970

New member
שאלה חשובה בבקשה

הייתי בסופ"ש בדרום בטיול עם חברים וכנראה שלא שתיתימספיק ומיותר לציין שהדרום חם במיוחד בתקופה זו, וכנראה שהתייבשתי קצת. אתמול התחלתי להרגיש לא טוב, כאבי ראש חזקים, בחילות, הרגשה של חוסר יציבות והרגשה של דופק מהיר, (104 ו-108)גם במנוחה וגם במשך היום, חברה בעבודה אמרה לי שיש כדורים שקונית בבית מרקחת בלי מרשם רופא והם מחזירים אצת המלחים לגוף, משהו שתוסס בכוס מים, מישהו מכיר? והאם ניתן להסתפק בשתייה מרובה, למרות שההרגשה אחרי שתיה לא ככ משתפרת ואפילו גורמת לתחושת בטן לא נעימה כמו לפני הקאה (סליחה על הפירוט...) משהו יודע מה ניתן לעשות ע"מ לשפר את ההרגשה ? אני לא אנטי רופאים אבל היסטרית כשמדובר בזריקות ועירויים

נממ...

לא הייתי ממליץ על הכדורים עדיין. תשתי הרבה מים {עדייף לא קרים} ותאכלי אוכל מלוח. [גם סוכר לא יזיק]...אם יהיו לך גיהוקים זה בסדר, ואם יש לך בחילות ומיגרנות פני לרופא! אני מאמין שזה יעבור לך מהר, זה לא נשמע מדי מאים. בהצלחה!

Post War Dream

New member
הבנתי על מה אתה מדבר

יש אבקה שספורטאים של מאמץ לזמן ארוך מערבבים עם מים ושותים שמחזירה אלקטרוליטים (מינרלים שהגוף צריך) לגוף. יש ספורטאים ששותים פשוט הרטמן או סליין עם חומרים ממתיקים שבדוקים כמתאימים איתם. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא

תות1970

New member
עדכון

אז מי שהיה כאן אתמול בערב וקרא את ההודעה הקודמת יודע במה מדובר בקיצור לכדורים האלה שחיפשתי את שמם קוראים ציבה, והם מתמוססים בכוס מים, וזו תשובה שקיבלתי היום מאחד הרופאים אחרי שהספקתי לבקר במיון. אז ככה בבוקר הרגשתי לא טוב והתעלפתי בעבודה ומכיוון שבמקום יש חובשים ורופאים, זכיתי לעירוי ראשון ושני (לאחר בכי ותחינות חוזרות ונשנות לבטל את רוע הגזרה) ולאחר מכן פונתי לבי"ח שם גם זכיתי ל3 כן 3 עירויים נוספים, (לא נראה הרבה מדי? וגם סדרת בדיקות דם סוכר 57 והמוגלובין 9.6 ), האם כל זה נגרם בגלל חוסר שתייה מספקת או שיש דברים שקיימים כך בדר"כ כי אני בדרכ כמו שציינתי שונאת בדיקות ולכן לא יודעת מה הנתונים הנורמליים אצלי. הרופא גם כתב שתן לסטיק +++ מה זה אומר, מישהו יודע? בקיצור עכשיו הגעתי הביתה למרות שהרופא המליץ על אשפוז להשגחה (לא הגזים קצת?) אבל הבטחתי שאנוח ואשתה הרבה , ולכן עכשיו אנו כותבת כאן אז תודה לכולכם ותשובות יתקבלו בתודה

amitp

New member
קצת סדר

כדבר ראשון אני מבין שצריך להזכיר לחלק מחברי הפורום שאין לתת יעוץ רפואי בפורום! לאף אחד מבין הכותבים בפורום אין רשיון לעסוק ברפואה (או שאני לא יודע על מישהו?) ולאף אחד כאן אין את הסמכות לייעץ האם לקחת או לא לקחת כדורים. ןעכשיו לעניין המקרה הספציפי - קודם כל אני שמח לשמוע שבסיכומו של דבר את מרגישה טוב יותר. במזל כל הסיפור נגמר כפי שנגמר ולא גרוע יותר (למשל, אם היית מתעלפת במהלך נהיגה חו"ח). לגבי כמות עירויי הנוזלים - מה שקובע הוא לא מספר השקיות אלא כמה נוזל יש בכל אחת ויש כל מיני סוגים, לרבות קטנות מאוד שמשתמשים בהן לא כדי לערות נוזלים אלא כדי למהול תרופות. בכל אופן כמות הנוזלים הנדרשת לעירוי נקבעת על פי מצב החולה. לגבי הבדיקות - בבדיקת שתן נמדדים מספר ערכים ולא ציינת איזה ערך אצלך זכה לכבוד לקבל "+++" כך שקשה לי להתייחס. בכל אופן מה שזה לא יהיה קרוב לוודאי שניתן להסביר זאת עקב התייבשות. לגבי בדיקות הדם לא ברור אם הן בוצעו לפני מתן נוזלים או אחרי וכמה מה שעשוי לשנות את הערכים קצת. רמת הסוכר בדם נמוכה מעט, עשוי להגרם למשל עקב רעב, פעילות גופנית. ההמוגלובין שלך נמוך = אנמיה (עם זאת צריך לאשר את זה בבדיקת דם שלא בעת מחלה חריפה), מחלה נפוצה בעיקר בקרב נשים. האם את צמחונית/טבעונית/בדיאטה/בהריון? האם את נוטלת תוספת ברזל? (יש כמובן סיבות רבות נוספות, לבירור רופא המשפחה). סביר להניח כי שילוב של כל האמור לעיל (רמת סוכר נמוכה, אנמיה, התייבשות) הוא שהביא בסיכומו של דבר להתעלפות. לגבי איך ממשיכים מכאן - קודם כל נחים ושותים הרבה (אבל גם לא מזניחים את נושא האוכל). אם מחר תרגישי טוב יותר אפשר כנראה יהיה לחזור לעבודה בזהירות. אם לא - פונים לרופא בקופ"ח (אני מקווה שהבנת שעם בריאות לא משחקים..). כך או כך, כשתרגישי טוב, פני לרופא המשפחה עם מכתב השחרור מהמיון על מנת להמשיך מעקב ובין היתר לבצע ספירת דם חוזרת. רק בריאות.

תות1970

New member
תשובה

קודם כל תודה על תשובתכם המהירה והמרגיעה. אני יודעת שאסור לתת יעוץ רפואי מעל דפי הפורום. לגבי כמות הנוזלים, השקיות היו בגול הסטנדרטי הגדול (לדעתי 1 ליטר) ולכן התפלאתי מאוחר יותר על הכמות ולכן שאלתי אם זה לא הרבה כי ממה שאני זוכרת בזמן שהייתי קשורה לתחום הרפואי כמע"ר/כמדריכה) 1 מקסימום שתי שקיות סידרו את המצב במקרים שבהם טיפלנו בעבר (10 שנים). ליד הערך שקיבל +++ היה רשום אצטון חיובי חזק?, בדיקות הדם בוצעו בזמן ההגעה לבי"ח וגם אחר כחמש שעות הסוכר עלה מ57 ל71 אבל ההמוגלובין נשאר אותו הדבר 9.6. הרופא גם הסביר על כדורי ברזל/ זריקות וזו אחת הסיבות שבגללן העדפתי לוותר על השהייה בביח , (לא אחרי שחתמתי על טופס שמסיר מהם כל אחריות) אז המון תודה על התשובה והמשך יום נעים.

תות1970

New member
תשובה ושאלה

קודם כל תודה על תשובתך המהירה והמרגיעה. אני יודעת שאסור לתת יעוץ רפואי מעל דפי הפורום. לגבי כמות הנוזלים, השקיות היו בגודל הסטנדרטי הגדול (לדעתי 1 ליטר) ולכן התפלאתי מאוחר יותר על הכמות ושאלתי אם זה לא הרבה כי ממה שאני זוכרת בזמן שהייתי קשורה לתחום הרפואי כמע"ר/כמדריכה) 1 מקסימום שתי שקיות סידרו את המצב במקרים שבהם טיפלנו בעבר (10 שנים). הערך שקיבל +++ היה רשום אצטון חיובי חזק?, בדיקות הדם בוצעו בזמן ההגעה לבי"ח וגם כחמש שעות אחרי, הסוכר עלה מ57 ל71 אבל ההמוגלובין נשאר אותו הדבר 9.6. הרופא גם הסביר על כדורי ברזל/ זריקות וזו אחת הסיבות שבגללן העדפתי לוותר על השהייה בבי"ח , (לא אחרי שחתמתי על טופס שמסיר מהם כל אחריות) בכל מקרה ההרגשה עכשיו היא די מוזרה מין תחושה לא ברורה (וכאבי ראש שעדיין מציקים מדי פעם (אולי בגלל ההמוגלובין? דרך אגב לא ברור לי בכלל איך ההמוגלובין שלי נמוך כי לפני שלושה שבועות תרמתי דם במד"א והרי בודקים לפני כן, האם תתכן ירידה כזו בהמוגלובין תוך 3 שבועות? בכל מקרה המון תודה

למעלה