שאלה חשובה..אדריכלות

mirac123

New member
שאלה חשובה..אדריכלות

אהלן! מישהו יכול לתת דוגמאות למשימות ולשאלות שנשאלו במבחני קבלה לאדריכלות ? (לא משנה באיזה מוסד) או דוגמאות לתרגילי בית? שאלות שנשאלו בראיון אישי? (סתם לדוגמה- מישהי אמרה לי ששאלו אותה מה המבנה שהיא הכי מתחברת אליו במקום מגוריה) - ?!!? ועוד דבר.... ראיתי שנכתב באתר של בצלאל שצריך להביא למבחנים החומרים שיש להביא לבחינה: כלי כתיבה, שרטוט, בניה ודברים נוספים לפי ראות עיניי- מישהו יכול לפרט מה למשל בכלי בניה ושרטוט? ומה עוד אוכל להביא שיוכל להיות שימושי? אשמח לרעיונות ותשובות... תודה רבה!!!!!

בואי ונחשוב מה הם מנסים לבדוק בראיון.

ראשית, באמת כדאי שתשאלי בפורום אדריכלות. מעבר לכך, בואי ונחשוב מה הם מנסים להשיג בדרישות שלהם. בשביל מה, למשל, הם רוצים שתביאי כלי שרטוט? הרי הראיון מתבצע על ידי אנשים שכלי שרטוט הם דבר זמין להם מאוד. המראיין יכול להביא איתו כלי שרטוט או אפילו לקבל אותך לראיון בחדר שכבר יש בו כלים כאלה. ובכל זאת יש להם סיבה לבקש ממך שתביאי כלי שרטוט. אני מנחש שהם לא מנסים לבדוק אם את יכולה לרוץ ולקנות כלים חדשים שעושים רושם מאוד מקצועי. אילו דברים נוספים את יכולה להביא לפי ראות עינייך? מה הם רוצים לבדוק במשימה הזו? הם בטוח לא רוצים לבדוק אם את יכולה לסחוב שקי מלט. מה הם כן מנסים לבדוק?

mirac123

New member
חבל שזה היחס כאן

אני לא מבינה למה לענות תשובה צינית שכזאת? זה עושה לך הרגשה יותר טובה? חשבתי שהפורום פה יוכל להיות מקום לחלוק ידע, נסיון וזה המקום לשאול שאלות כאלו ענית לי כאילו אתה עכשיו הבוחן שלי במבחנים האלה, אז תודה, לא היה צורך לענות! סה"כ שאלתי כדי לקבל תשובה מאנשים שכבר עברו את זה ולשמוע מהם אולי יתן לי רעיונות נוספים אז תודה בכל אופן

סליחה. באמת ניסיתי לעזור ולא להיות ציני.

אוכל לספר לך מה שואלים בראיון קבלה למעבדה בתואר שני מחקרי. שואלים שם שאלות משלושה סוגים וחשוב לזכור מה כוונת מי ששואל כדי לא ליפול למלכודות. לכן ניסיתי לכוון אותך באותו אופן כדי שלא תתני תשובות לא ענייניות בראיון שלך. בראיון קבלה למעבדה בתואר שני מחקרי, מראיין טוב ירצה לבדוק אם יש לך ידע בסיסי, אם את מבינה איך עורכים ניסוי ואם את יודעת להבדיל בין מה שאת יודעת לבין מה שאינך יודעת. מראיין כזה ישאל אותך בכוונה שאלות שאין לך סיכוי לענות עליהם כדי לוודא שאת יכולה לומר ביושר ''לא יודעת''. בכזה ראיון יפול מי שלא יצא מהראש של התיכון וחושב שהוא חייב להוכיח שהוא יודע הכל על הכל. אני מניח שבראיון קבלה ללימודי אדריכלות לא מנסים לברר אם את ברמה של אדריכל מקצועי מכל בחינה ובחינה. בואי נחשוב מה הם כן עשויים לברר שם. יצירתיות? ביקורתיות? מעט ידע בסיסי? כישרון? יכולת להבדיל בין עיקר לטפל? אישית, לא הייתי בראיון כזה אבל בטוח שלא הייתי מגיע לשם עם כלי שרטוט חדשים ישר מהחנות. אולי הייתי מביא לשם את כלי השרטוט החובבניים שלי שאיתם אני משרטט להנאתי בשעות הפנאי. אולי הייתי מביא גם שרטוט חובבני של משהו שחשבתי עליו לבד, לא משום שהוא פאר היצירה אלא כדי להוכיח שאדרכלות מעניינת אותי בשעות הפנאי. הייתי בא גם עם ספרון של תמונות של בניינים של פרנק לוייד רייט. הרבה אדרכלים מאוד מעריכים אותו והייתי רוצה שהמראיין יחשוב שאני מעיין בספרים כאלה להנאתי ושאני חולק את טעמם של אדרכלים מקצועיים. בכל מקרה, לא הייתי מביא עמי יותר מדי דברים אלא הייתי מגיע עם תיק קל ונוח ולא עם תרמיל אדיר ודחוס.

אדריכלות פרסמתי סקירת מקצוע על אדריכלות נוף, אני יודע שהמבחן שלהם נעשה בטושים ובודק ראייה מרחבית, אולי זה יוכל לעזור.

למעלה