שאלה חשובהה!

tomron

New member
שאלה חשובהה!

שלום! אני עושה עבודת חקר על התפתחות הרוק. מי השפיע איך כמה ולמה!!! אני רוצה להתמקד בכמה להקות ואני לא יודע איזה להקות לבחור בבקשה תענו לי עדיף אחת מכל עשור או משהו בסיגנון. אני צריך איזה שש שבע להקות או אמנים! תודה מראש תומר

SMILE 4 NOTHING

New member
אני ממש לא חושבת ש...

שאפשר להתמקד על כמה להקות... כי יש כל כך הרבה סגנונות ברוק! ואם אתה עושה עבודה על ההתפתחות ברוק,אתה צריך ההיפך מלהתמקד,לא ככה? אתה יכול אולי להרחיב על כמה ממש חשובות שהשפיעו על התפתחות הרוק,ובזה אני חושבת שאוכל קצת לתרום- JETHRO TULL BOB DYLAN GUNS N ROSES THE DOORS LED ZEPPELIN BLACK SABBATH QUEEN BEATLES (אם אתה מגדיר אותם כרוק) אמנם יש כמה שהם לא ממש מוכרות לקהל הרחב,אבל הם בהחלט השפיעו על התפתחות הרוק! יש עוד...אבל מקווה שעזרתי. ובהצלחההההההההה!!!!!! אה,ואיזה כיף לך שאתה עושה על זה עבודה...

tomT

New member
אז ככה

האמן המשפיע ביותר על הרוק הוא צ´אק ברי ששילב בשנות ה50 את הבלוז, בלוגראס, ועוד כמה דברים ויצר את הרוק נ´רול. שנות ה60 - אוי זה קשה: הביטלס - כמובן קרים - הפכה את הבלוז-רוק לשולט בסוף ה60 וב70. הנדריקס - אבי הרוק המודרני. לד זפלין(שאפשר לשייך לשנות ה70) והפכו למודל לחיקוי(גם בשבילי) והניחו את הבסיס לרוק כבד(יחד עם בלאק סאבאת´) שנות ה70 - פינק פלויד, כל מילה מיותרת. הרוק המתקדם שלט באותה תקופה אבל השפעתו לא היתה גדולה כמו שאר האמנים שציינתי. שנות השמונים - מטאילקה המשיכה את דרכם של להקות בריטיות של סוף שנות ה70 כמו מאשין הד והעלו את המטאל דרגה. הרשימה הזו מאוד משוחדת ובדרך כלל מייצגת את דעתי וטעמי האישי... לא לקחת קשה בבקשה - אפילו השפעה זה עניין של טעם.

../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif8-

זה באמת לא נכון כל כך לעשות עבודה על הרוק בצורה הזו אבל אם את רוצה איזה אמן מכל עשור אז ככה: שנות ה-50: צ´אק ברי הוא באמת זה שהכי עיצב את הרוק, וגם אלוויס שאמנם מבחינה אמנותית הוא לא השפיע כ"כ על הרוק אבל הוא היה אליל הרוק הראשון והיה הרבה יותר פופולרי בתקופה הזו והוא אמן הרוק הידוע ביותר משנות החמישים. שנות ה-60: מן הסתם הביטלס ולא אף אחד אחר, אני מאמין שאת יודעת למה שנות ה-70: כל אחד יגיד משהו אחר. היו אז הרבה סגנונות של רוק שהיו מאוד פופולריים, ובכל סיגנון יש אמנים אחרים שהשפיעו יותר ואין איזה אחד מסוים שהוא הרבה יותר מכולם. ברוק המתקדם crimson king הכי השפיעו איך שאני יודע הם בעיקרון היו אלה שהתחילו את הסיגנון. ברוק הכבד בלק סבאת´ ולד זפלין היו אלה שפיתחו אותו והם הכי חשובים בו. בפאנק שבא אחרי הרוק המתקדם הסקס פיסטולז היו הכי בולטים. גם פינק פלויד הם להקה מאוד חשובה שהייתה בשנות ה- וגם קווין70. שנות ה-80: פה אני בכלל לא בטוח. הרוק אז לא היה משהו ולא היו אז אמנים ממש חשובים שמאוד השפיעו עליו, אבל אם בכל זאת אז אולי U2 שנות ה-90: גם פה אני לא בטוח אולי גנס אנ´ רוזס או מטאליקה או אירוסמית´

epitaph

New member
אוקיי...

בקשר ל-King Crimson (וזה קינג קירמזון ולא קרימזון קינג !!!),אפשר לומר עליהם הרבה דברים,אבל לומר שהם התחילו את הסגנון זה ממש לא נכון מאחר וקניג קרימזון הוקמה בשנת 68 (והאלבום הראשון שלהם יצא רק ב10 באוקטובר 69) ואילו הרוק המתקדם התחיל בשנת 67 יש שיאמרו עם יציאת האלבום "סרג´נט פפר" של הביטלס שיצא ביוני 67 (שיש כאלה שמגדירים אותו כאלבום הפרוגרסיבי הראשון) או שיש כאלה שיאמרו עם יציאת האלבום Piper At The Gates Of Dawn של Pink Floyd שיצא באוגוסט 67. ובקשר למטאליקה,נראה לי שאם כבר הם השפיעו אז זה בשנות ה80 מאחר והאלבומים הראשונים שלהם היו אלה שהשפיעו,בשנות ה90 הם הדרדרו די דראסטית...

Chot

New member
אל תשכחו את הכושים

זה הכל בזכותם ובהשפעת הבלוז והגוספל! רוברט ג´ונסון של תחילת המאה הקודמת.

למעלה