דעתי היא ש -
שם טוב קשה מאוד לבנות וקל מאוד להרוס. אם שם טוב נבנה, אז יש לכך בסיס מאוד חזק. תלמה ילין הוכיח את עצמו מעל ומעבר בייצור של כוכבי על במוסיקה. אני יכול להגיד לך על איתן איצקוביץ', וצור בן זאב, וירון בכר, ואילן סאלם, ועוד הון שהיו שם בתחילת הדרך, והיום יוצאים משם מוסיקאים שלא ייאמנו - האחים מושאייב, וחגי הקונטרבסיסט ששכחתי לרגע את שמו, ואת ניב תואר (עולה לכיתה י"א ומנגן עכשיו עם פבלו רוזנברג, עם נגנים כמו רוני עיברין, גדי בן אלישע, אלון אברמוביץ'), ועוד אלף ואחת נגנים מטורפים שיוצאים משם כל הזמן. אורן בן אבי, ואוהב בן אבי, וגיא מסיקה. יש עוד כמה שבדרך, כמו שי מאסטרו, ועוד סקסופוניסט ששמעתי שהוא מטורף, שמנגן עם עמית גולן בין היתר. כמובן שיצאו משם אבישי כהן ואלי דג'יברי (שניגן בשישיית הרבי הנקוק עד לא מזמן - הרבי הנקוק זה אחד מגדולי פסנתרני הג'אז בהסטוריה), והם התחילו את הקריירה המוסיקלית שלהם כבר בגיל 16, בדומה לניב תואר. ההלחה של תלמה ילין אינה מוטלת בספק. אפשר לספור עוד אלפי שמות. כך או כך, האנשים שיוצאים מתלמה ילין הם הטובים שבטובים, והרבה יותר קל להם להשתלב בתעשיית המוסיקה לאחר מכן, גם בגלל המוניטין של בית הספר. למה לא ללמוד שם? יש הרבה שונאים לתלמה ילין, לא מעט מקנאה וכעס, וגם לא מעט מאמת. אני לא יודע, כי איני לומד שם. נבחנתי, ולא התקבלתי, ואני שמח על כך - ותיכף אפרט למה. ראשית - הסיבה היותר פרקטית: אני נבחנתי לשם על תקן פסנתרן קלאסי (בינוני ומטה, לא הייתה להם סיבה לקבל אותי). במידה והייתי מתקבל, איני יודע אם הייתי יכול לעבור בין מגמת הקלאסי לג'אז, שכן יש שם חלוקה ספציפית למגמות של קלאסי וג'אז. במגמה שאליה אני נכנסתי, גם בתור פסנתרן קלאסי, לא הייתה החלוקה הזאת, וחודש לאחר שנכנסתי כבר יכולתי ללכת וללמוד לימודי ג'אז, וגם הצ'אנסים שניתנו לי היו הרבה יותר גדולים ממה שאני מניח היה בתלמה ילין, כך שהתפתחתי בצורה מטאורית, ואני יודע שבתלמה לא הייתי מתפתח כך, משום אותה סיטואציה ספציפית מאוד. הסיבה השניה שלה יגידו לך שזה לא טוב ללמוד בתלמה, היא שיש שם אנשים תחרותיים, סנובים וכד'. אני לא יודע אם להאמין לזה. בכל כלל יש יוצא מן הכלל, ואני מאמין שהכלל שם הוא של אנשים מצויינים, גם מהבחינה החברתית. אין לי ספק שמי שייכנס לשם ייהנה. יש אנשים שיצאו משם פגועים, כי לא יכלו להתמודד עם התחרותיות שם, אבל אני לא יודע, כי אני לא חלק משם. אני מאמין שמדובר במערכת קצת לחוצה, שאפילו אולי יש שם רמיסות, אבל איפה אין כשמדובר בהצלחה? זה לא אמור להיות שיקול. מהנסיון שלי, האנשים שם ממש נחמדים וטובים. לדעתי יש מיעוט של סנובים, אבל איפה אין? כפי שאמרתי, בכל כלל יש יוצא מן הכלל, ואין להכליל על תלמה ילין הכללה שכזו. מעבר לכך, תלמה ילין הוא בית ספר לאמנויות נטו, שזה פלוס ענק. הלוואי שאני הייתי נמצא בבית ספר לאומנויות נטו ולא בבית ספר שיש בו מגמת מוסיקה. האווירה היא שונה לגמרי - אווירה של אמנים, ולא יכול להיות יותר טוב מזה. וכמובן, שהלימודים התיאורטיים שם הם ברמה הכי גבוהה שאפשר למצוא בארץ, בכל תחום. אני חושב שהידע שלי במוסיקה, עד כמה שהוא רחב, נופל בהרבה מאנשים שלומדים בתלמה ילין, וזה מאוד חבל לי. לפי דעתי, שורה תחתונה - אם התקבלת לתלמה ילין, לכי על זה. שווה את הנסיעות ושווה את ההשקעה. התמורה שמקבלים היא חסרת תקדים. בהצלחה.

שי