שאלה חשובהֱֱֱֱ

לבי

New member
שאלה חשובהֱֱֱֱ../images/Emo4.gif

ישנה שאלה שהופנתה אליי מ: SHUTGUN הוא שאל כמה ימים סוס יכול לישרוד ללא אוכל ושתייה....? התשובה שלי הייתה שלושה ימים אך אינני בטוחה ולכןן החלטתי לשאול אתכם... הוא מתכנן לצאת לטיול בצפון עם הסוס שלו...והוא רוצה לדעת עם הסוס שלו יסתדר עם האוכל ששיש לו בטבע... אני עניתי שכן..אך כמובן אינני בטוחה... אשמח אם תענו לו.... תודה!! ליבי

shotgun

New member
חחחחח...קודם כל..

אין לי סוס! הלוואי והיה לי! דבר שני זה סתם היה תהיה.. ומה המרחק שסוס ממוצע יכול לעבור בדהירה מבלי להפסיק?

אבו-דני

New member
תחרויות סיבולת

-- שבהם הסוסים הערבים (איך לא) הכי טובים הרכיבה המאומצת היא ל 80 קמ´...זה אינו בגלופ אלא בקאונטר

אבו-דני

New member
סוסים בטבע הם חיה שניצודה ולכן

--- יש לסוס סם הנמצא במעלה הצוואר שמיד אם תחילתה של דהירה מהירה מוזרק לשרירים למנוע כאבים, כאבי שרירים עקב מאמץ רב. לא רק הסוס כל חיה שניצודה בעלת מנגנון כזה להצלת חייה בעת צרה. הסוסים המבוייתים אינם בעלי כושר כפי שהם בטבע יען שם הם בדמיינים כל הזמן טורף ופוצחים בדהירה..ככה הם שומרים על כושר ... לעומתם המבוייתים אינם זזים באותה המידה וכושרם הפיזי אינו דומה בזרת אבל באותה נשימה סוס ערבי בעל כושר טוב יכול לדהור גם ארבע ק´מ ללא בעיה וסימבאד יכול לעשות קאונטר נאמר משהו כמו 3-3.5 ק´מ בקלות רבה.. לא לשכוח שפעם הסוס היה כלי הרכב העיקרי ואז הם גמאו מרחקים גדולים יום יום לסיכום סוסים בעלי סיבולת הם רק!!!! הערבים שהם הטובים בעולם

taz512

New member
על תשכח

אבו דני על תשכח את הקוואטרים שהיו עושים מסעות ארוכים מאוד באמריקה בשרות של הפוני אקספרס. הקוואטר הוא גם סוס עם סיבולת לב ריאה אדירה. טאז השד והתיקונים

taz512

New member
תשובה...

או קיי דבר ראשון אל תנסה את הדברים האלה כי באמת חבל על הסוס. בקשר לאוכל\שתיה. מבחינת שתיה אתה יכול כעיקרון להסתפק בנוזלים שיש בנחלים ואגמים קטנים.אבל מבחינת אוכל... בגלל שאתה רוכב על הסוס הסוס מוציא הרבה יותר אנרגיה ובגלל זה הוא צריך לקבל אוכל יותר טוב. אבל הוא יכול להסתדר עם תשחרר אותו בלילה במקום שבוא יש אוכל טוב באמת. יהנו בכמות. עכשיו בקשר לריצה אני לא יודע מרחק מדויק כי זה קשור לגזע, מהירו, משקל רוכב, כושר של הסוס וכו´ וכו´ וכו´. ודבר כזה לא כדי לבדוק מסיבה מאוד פשוטה. סוס ירוץ עד שהוא ימות הוא ירוץ ירוץ ירוץ עד שהוא יעצור יפול וימות. אז בבקשה אנשים לא לנסות. טאז השד והתשובות

taz512

New member
אומנם זה לא הרבה אבל זה עדיין משקל.

טאז שתמיד רוצה לעזור

לבי

New member
תודה רבה ל......./images/Emo51.gif

ומנהל פורום שלנו ולטאז!!!!!!! ליבי

למעלה