שאלה חשבוה.

Same Jeans

New member
שאלה חשבוה.

מקווה שהגעתי למקום הנכון.. לא הצלחתי למצוא על זה מידע. מה זה קרע בטחול ו שבר בריאה.. מה זה אומר? מה הטיפול בזה? עד כמה זה מסוכן..? בילדה בת 2 וחצי..

0 אור 0

New member
זה לא ממש רפואה משלימה אלא רפואת טראומה

בעקרון מצב של קרע בטחול ושבר באיזור הריאה - מניחה שמדובר בצלע שניקבה או בסכנת ניקוב של הריאה - זה מצב שמסכן חיים, אבל מן הסתם הילדה עברה את הטיפול הדרוש לקיבוע כדי לאפשר החלמה ונמצאת בהשגחה רפואית. החלק הטוב הוא שבגיל הזה יש יכולת החלמה גבוהה, ועוד זמן מה תשכחו מכל ה"חויה" מאחלת לילדה החלמה מהירה והמון בריאות.

Same Jeans

New member
תודה..

לא יודעת, אני מתנדבת במד"א.. ופשוט היה לנו מקרה של ת.ד.. והרופאים היום הודיעו לנו שלילדה יש שבר בריאה ואני וחברה שלי אוכלות את הלב לשלומה. עד כמה קשה להחלים מזה? זה עניין של טיפול ארוך?הרבה ניתוחים?

0 אור 0

New member
הריאה לא יכולה להשבר

הריאות הן אוסף של שלפוחיות קטנות שמתמלאות ומתרוקנות באוויר. אין שם שום דבר שביר. מה שיכול להיות זה למשל צלע שנשברה וחדרה לריאה או שיש חשש שתחדור לריאה. נתקלתי במצב של ילד שהיה לו קרע רציני בטחול + ריסוק של עוד כמה איברים והניתוח שלו ארך כמה שעות טובות (אני לא עוסקת ברפואה רגילה - פשוט ישבתי עם ההורים שלו והחזקתי להם את היד כל הלילה עד שהמנתח יצא ואמר שהכל בסדר) בדרך כלל מדובר בניתוח אחד שבו מאחים כלי דם שנקרעו ומקבעים קצוות של עצמות כך שלא יסכנו איברים חיוניים , ואחר כך נותנים לכוחות ההחלמה של הגוף לעבור. בגיל הזה מהירות ההחלמה יכולה להפתיע לטובה. אני מציעה לך שתדברי עם החובש / פרמדיק שאחראי עליך ותשתפי אותו . מניחה שיש דרך שהוא יכול לברר את שלומה של הילדה, וכמובן שהוא גם מומחה ממני ברפואת טראומה ויכול להסביר לך הכל בפירוט רב.

yamit23

New member
בהמשך לתשובה של אור

קרע של הטחול הוא פגיעה שכיחה בתאונות דרכים וטראומות שונות. זה אמנם גוזר טיפול תרופתי קבוע, אך אפשר לחיות עם זה. לגבי הפגיעה הריאתית - אפשר להתאושש, השאלה היא מה היתה בדיוק הפגיעה (כאמור, יותר הגיוני שהיה "שבר בצלע" או "חור בריאה". מבחינת המקום לשאוטל, כאן בפרדס יש פורום "צוותי חירום". הרבה (מאוד) מהכותבים בפורום הם אנשי מד"א. את יותר ממוזמנת לבוא, לשאול ולשתף מחוויותיך במשמרות, ויהיו גם רבים שישמחו לעזור ולענות על שאלות שמתעוררות. כתובת הפורום: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=311 להתראות

למעלה