סגירה לגמרי אולי לא,
אבל גולש יחיד יכול גם יכול לגרום לפורום להתרוקן אט-אט מיושביו, ולהפוך אותו לפורום צחיח. וכבר היו דברים מעולם, ויותר מפעם אחת. אני לא חושב שקיומו של פורום "חדשות המדע" הוא הדבר הכי חשוב בעולם, אבל אם הפורום מספיק חשוב לאנשים בשביל לפתוח שרשורי "הפורום לאן?", אז זו דעתי ביחס להתנהלות הפורום. ולגבי שרשורים שבהם יש תגובות: זה נכון. מילת המפתח פה היא "אם". הפורום הזה הוא פורום חדשותי ולא קהילתי. מטבע הדברים לא נפתחים פה ארבעה שרשורים ביום, ויש הודעות שמקבלות תגובה או שתיים במקרה הטוב. פירושו של דבר הוא שהודעות עצבריות יכולות להישאר בעמוד הראשון של הפורום ימים ארוכים - ואני יכול להבטיח לך שאם לא מגיבים להודעה אחת שלו, הוא לא טורח לשרשר אליה את ההודעה הבאה, אלא מפרסם את ה"מאמר" החדש שלו בהודעה נפרדת. (כך שלמעשה, באורח קצת פרדוקסלי, שרשור עצברי עם תגובות אליו דווקא מקטין אפקטיבית את מספר השרשורים) ולגבי עוזרים: כשפורום מתחיל להיות במה לשטויות, אתה תגלה שאנשים שאוהבים שטויות נמשכים אליו ונשארים בו, וזה יוצר לולאת משוב חיובי שבו מספר המשתתפים הנורמליים יורד, ומספר השטותניקים עולה. וחוזר חלילה. ושוב, היו דברים מעולם. ולבסוף: אני לא יודע מה פירוש "התנשאויות ריקות מתוכן", אבל אולי עדיף שאני לא אדע. אני, לפחות, משתדל שבהודעות שלי יהיה תוכן - מסוג כזה או אחר.