שאלה , חיפוש מקור

חדת קרן

New member
שאלה , חיפוש מקור

ישנה תיאוריה הגורסת ששינויים היסטוריים , כלומר, מהפיכות גוררים אחריהם מהפיכות נוספות גם בתחומי חשיבה . כמו המהפיכה הצרפתית שהביאה אחריה לשינויים בתפיסות המעדיות (פיזיקה ניוטונית) מלחמת העולם הראשונה : תורת הקוונטים . .. יש מישהו שיכול להצביע מי טען את הטענה הזו ? מישהו שמע על זה ? או הייתה התגלות הזויה בחלומי ?? תודה על כל סוג של תגובה . אני זקוקה למקור נואשות ....

masorti

New member
בהתחשב בעובדה...

שניוטון כתב את ספרו ב- 1687, ואילו המהפכה הצרפתית התרחשה ב-1789 - לא נראה לי שהמהפכה הצרפתית גררה את המצאת הפיזיקה הניוטונית.

חדת קרן

New member
או קיי .. אבל מהפיכה לא מתרחשת

מהיום למחר אלא היא תולדה של נסיבות מצטברות .. הייתה באיזור איזו מהפיכה ? לא הייתה זו תקופה של מהפיכות רבות באופן כללי בהגות תקופה זו נקראה "תקופת הנאורות " ?...אתה איש ההיסטוריה שבינינו בגלל זה אני שואלת אותך ..:) גם מלחמות העולם לא נוצרו יש מאיין .. רוחות החלו לנשוב הרבה קודם האם אינך סבור שעידן אי הודאות הוא זה שהוליד את העיקרון ? זה נכון שיש כמאה שנה הבדל .. אבל בכל זאת מישהו טען את זה .. אני יודעת.. תודה

אם כבר יש מקום לטענה הפוכה

כלומר לשינויים בפילוספיה ובפיסיקה הייתה השפעה על דרך המחשבה של האנשים, שהובילה בין השאר למהפכה הצרפתית וגם זו נראית לי טענה קלושה. הטענה לפיה דברים קשורים אחד לשני ושינוי בתחום אחד מוביל לשינויים בתחומים אחרים נראית לי ברור מאליה ולא ממש זקוקה להוכחה.

חדת קרן...זה לא חד-חד ערכי...

...אבל מהפכה יוצרת אימות... באימות נידרשת הכרעה...הכרעה דורשת יכולת...יכולת דורשת פתרונות...חלק מהפתרונות באים מהמדע... שנירתם לטובת הניצחון... מה לעשות שמלחמות מאיצות את התעשיה שמפתחת אמצעים...ללא תשתית מדעית תאורטית-אקדמאית...התעשיה לא זזה היטב...

אין טענה מופרת מכדי שפילוסוף כלשהו

לא יעלינה. (קיקרו) בכל מקרה, ספרו של ניוטון נכתב שנה לפני "המהפכה המהוללת" באנגליה. סתם, אם כבר ממקמים דברים על ציר הזמן

masorti

New member
אני הייתי מנסח זאת אחרת...

המהפכה המהוללת באנגליה התרחשה שנה אחרי שניוטון כתב את ספרו המונומנטלי. ענין של סדר עדיפויות. (=:

חדת קרן

New member
תשובותיכם נודפות ריח של גיחוך ...?

או שזה רק אפי הטטרן שחש בכך . אם כך זה כנראה לא הפורום הנכון לשאול את השאלה הזו . מי שחושב שתהליכים הסטוריים מתרחשים מעצמם לטעמי טועה . אני לא חושבת שהיטלר התעניין בתורת הקוונטים . למרות שהיא צצה לאויר העולם עוד לפני מלחמת העולם הראשונה . אבל אני בטוחה הקרקע שיצרה את איינשטיין היא אותה קרקע שיצרה את הצורר . ושניהם פעלו באותה אטמוספירה כאשר (לא להתנפל ) גאונותם התפתחה בכיוונים שונים . אני מתנצלת בפני מי שאיזכור שני השמות יחד מעלה את חמתו . טוב תודה על ההתייחסות בכל מקרה .

לא ריח של גיחוך ואל תהיי כל כך

רגישה. אף אחד לא אמר שדברים מתרחשים מעצמם, אבל ברור שאם בכלל, אז הפיזיקה הניוטונית החישה את הבשלת המהפכה, ולא התהליכים שהביאו למהפכה הביאו לפיזיקה הניוטונית - אי אפשר לומר שהמחר הביא את היום, אפילו שמקור שניהם הוא באתמול.

schizm

New member
הנה דוגמא

מאבקו של מרטין לותר נגד הכנסייה הקתולית, ופיצול והיווצרות הנצרות הפרוטסטנטית גרמה לאנשים לחשוב עבור עצמם ולא לתת לכמריים דוברי לטינית לחשוב עבורם, וכך נוצר מהפך וטענות שבתקופה שרק קתוליות הייתה קיימת כמו שכדה''א הוא זה שמקיף את השמש ולא להפך, שהכנסייה הקתולית הפריחה על מנת שאנשים לא יחשבו את עצמם חכמים יותר מן הכנסייה הקתולית, התחילו להתקבל... בעקבות כך פיזקאיים ואסטרונומיים לא פחדו להציג את דעותיהם..

למעלה