שאלה חיונית

plastoc

New member
שאלה חיונית

שלום.. כבר ממזמן ניסיתי להתעניין בכל הנושא הזה של חלומות צלולים אך לשווא,כל שאלה ששאלתי או מחשבה שהעליתי לאנשים "שהבינו" בזה לא קיבלה מענה נורמלי... אתמול נכנסתי פעם ראשונה לפורום הזה והופנתי לאתר של אלון וקראתי שם הכל אז קודם כל כייף לדעת שיש את מי לשאול ולקבל תשובות תודה לכם והשאלה... ידוע שיש קשר בין עישון סמים קלים(גראס) לבין הזיכרון ובמיוחד לחלומות כלומר אומרים שאדם שמעשן את החומרים האלו אינו יכול לזכור חלומות (אני שואל כי אומרים גם שאדם שעישן גוינט יכול בשנייה לקפוץ מקומה 6 כי הוא חושב שהוא עף) השאלה שלי היא אם ישנה אפשרות שכמו שאדם רגיל אינו זוכר את החלומות שלו ויכול לעסוק בחלימת חלומות צלולים כך יכול גם אדם שאינו יכול לזכור את החלומות שלו בגלל עישון גם אם אין תשובה מפורטת אבל מישהו כאן יודע על מישהו שהצליח לשלב בין השניים זה יעזור לי לדעת שאפשר להצליח הייתי רוצה לקבל תשובה רצינית שלא תדבר על נושא העישון לעצמו אלא על ההקשר הזה בלבד תודה רבה מראש לכולם

Bluescale

New member
יש קשר די ישיר לכל

נושא עישון סמים קלים לבין זיכרון חלומות בפרט ושינה בכלל. החומר אשר מופרש במוח שנקרא סרטונין אחראי להרבה תהליכים בשינה עצמה כמו שיתוק שינה, הרגעה והרדמה + הזיות אשר מעוררות חלום. החומר הזה נספח ברמות מסוימת ע"פ שלבי ומחזורי השינה של האדם + כמובן תפקודו של האדם. החומר שמופרש עקב שימוש בסם THC קל כמו גראס או כל חלק מהצמח שממנו נעשה הגראס (canabis ) שנקרא גם חשיש , מריחואנה, וכו'... משפיע על ספיחת הסרטונין וגם על כמות הסרטונין המופרשת. את האמת בג'וינט אין מספיק THC (כ7.5%) כך שלגרום להזיה שהאדם קופץ מקומה 6 כי הוא חושב שהוא סופרמן זה בלתי אפשרי עם כזה חומר אבל על הזיכרון הוא כן יכול להשפיע (זיכרון חלומות) כי החלומות נעשים יותר חלשים, יש יותר שיתוקי שינ מאשר זיכרון חלומות, זה יכול לשבש לגמרי את ספיחת הסרטונין עד לכדי רמה כרונית ושימוש בתרופות כדי להירדם/להירגע כי הסרטונין פשוט לא נספח יותר. אני לא בטוח עד כמ ניתן לעזור בטכניקות שיפור זיכרון חלומות לאדם שמבחינה כימית לא זוכר את החלומות שלו אבל תמיד שווה לנסות. מנסיון אישי (לא בסמים אלא עם אנשים שהשתמשו וניסו לחקור את עולם החלומות) כן ניתן להגיע לפחות לרמה בסיסית של זיכרון אבל מעבר לזה, אני ממש לא יודע. מקווה שזה עזר, פבל.

plastoc

New member
תודה

עזרת לי מאוד אני אשקול להפסיק לעשן לפניי השינה נראה לי שהחוויה שווה את זה כמו כלום

1אריאדנה

New member
מה גורם לך לחשוב שאדם שעישן ג'וינט

יכול לקפוץ מקומה 6 ולחשוב שהוא עף?
אלא אם כן יש לו תוכניות להתאבד בעתיד הקרוב, אין שום סיבה שהוא יעשה כזה דבר. מה שכן, יש סיבה לזה שקוראים לסמים קלים סמים קלים. לאדם שמכור למשהו יהיה קשה מאוד לתפקד, ולזכור חלומות נכנס להגדרה הזו. מעבר לזה, גראס פוגע בזיכרון, אבל אני לא בטוחה שאפשר לקשר את זה לזיכרון של חלומות דווקא. בכל מקרה, אדם שמעשן פעם בשבועיים שונה מאוד מאדם שמעשן כל יום.

Bluescale

New member
ישנם אנשים שחייבים לעשן

כחלק מטיפול רפואי אבל נכון הTHC פוגע בזיכרון בגלל כל מה שהזכרתי בהודעה שזה גם מן הסתם פוגע בזכרון חלומות (הרי גם החלום נרשם באותו בנק זיכרונות של המוח) וכן, ה THC יכול לגרום להזיות כבדות, בחלק מהסמים ה"קלים" יש כבר יותר מ 65% THC כשבעבר היה רק 5% ג-ג. warning side-effects might accure with that dose of THC

למעלה