שאלה/חידה בג'אווה GUI

voguemaster

New member
שאלה/חידה בג'אווה GUI

אוקיי יש לי אתגר קטן בשבילכם
. נניח ואנחנו רוצים ליצור חלון ובו הפקדים הבאים: 1. תווית שמכילה את הטקסט הבא: label1. 2. פקד combobox שנמצא בצד ימין שלה. 3. מתחת לתווית המקורית תווית שמכילה: label2. 4. פקד combobox נוסף שנמצא בצד ימין של התווית של 3. מותר להשתמש בכל LAYOUT או שירשור שלהם עם התנאים הבאים: 1. התוויות מיושרת לשמאל, ה-comboboxes לימין. 2. אם החלון מוגדל הרווח הנוסף נכנס בין התויות ל-comboboxes. 3. יש גודל מינימלי לכל החבילה הזו כך שיהיה אפשר לקרוא את הטקסטים שבפנים. 4. חייב להיות רווח מינימלי כלשהו בין תויות ל-comboboxes. 5. חייב להיות רווח מינימלי בין השורות. 6. אם מגדילים את החלון בכיוון אנכי אסור לפקדים לשנות את העובי שלהם (גובה). מעניין אותי איזה פתרונות יעלו כאן היות ו-GUI EDITOR לא מבצע את המשימה כהלכה ויש LAYOUTים שפשוט יחרפנו את הגודל של הפקדים במצב הזה. אני מצרף תצלום מסך שמראה את ההבדלים: מוקף באדום - מה שקורה כשמשתמשים ב-BoxLayout שלא כהלכה, ה-textfields גדלים בצורה מעצבנת. מוקף בירוק - לא תלוי בגודל החלון.

voguemaster

New member
לא ממש, הוא כבר כתוב ../images/Emo13.gif

אני סתם סקרן לדעת אם אנשים יודעים איך ליצור GUI ג'אווי כמו שצריך (להשתמש ב-GUI EDITOR לא נחשב וגם לא מספיק גמיש).

DadleFish

New member
בזמנו, לפני 4 שנים, כשיצא לי לעשות

GUI כזה ב-JAVA, השתמשתי ב-LAYOUT הזה עם הכיוונים (N/S/W/E). כשמתרגלים אליו אפשר לעשות איתו הכל.

voguemaster

New member
ברור

רק שפתאום מגלים שב-GUI מורכב ה-LAYOUTים המגניבים האלה משנים לך את הגודל של הפקדים בצורה שלא חשבת שאפשרית (כמו בדוגמא שהבאתי).

למעלה