שאלה חוקתית

itzikon5352106

New member
עבר או לא עבר את הקו?

חצי גמר גביע הליברטדורס משחק הגומלין בין סנטה פה מקולומביה לאולימפיה מפרגוואי.במשחק הראשון בפרגוואי ניצחה אולימפיה 0-2.

בגומלין הגיע רגע של מחלוקת.בדקה ה-75 וילדר מדינה מסנטה פה בעט מקרוב כדור שפגע בשחקן יריב עלה למשקוף ירד אל קו השער והשוער היריב הדף אותו ממש על הקו והשופט אישר את השער.בהילוך החוזר קשה להחליט אם הכדור עבר או לא עבר וזה בהחלט רגע של שבריר שנייה שבה השופט מחליט אם עבר או לא עבר.

לצפייה בקטע: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I2t10Ln32nw#at=64

בכל מקרה השער אושר אבל סנטה פה ניצחה רק 0-1 והודחה והגמר יפגיש את אולימפיה נגד אתלטיקו מניירו שבה משחק רונאלדיניו.בגביע הליברטדורס משחק הגמר משוחק בשיטת בית וחוץ בשונה מליגת האלופות שכולנו מכירים.

אז מה אתם אומרים,עבר את הקו או לא עבר את הקו?

ronko

New member
להערכתי....

להערכתי הגסה אין פה שער. לא נראה לי שהכדור עבר במלוא היקפו אבל קשה מאוד לראות מהזווית הזאת.

רונקו

Puskas

New member
לדעתי לא עבר וההסבר שלי מסובך חחח

קשה לראות מהזווית הזו איפה באוויר הכדור היה כאשר השוער נגע בו ולכן החלטתי לבדוק משהו אחר,
אחרי שהשוער יישר את היד והעיף את הכדור הוא נחת חזרה על הדשא עם יד מקופלת,
כאשר היד הייתה מקופלת היא כמעט נגעה בקו השער, משמע שכאשר הייתה ישרה, היא הייתה כמה סנטימטרים קדימה ולפי הראייה שלי, זה אומר שהיא הייתה על קו השער או על חצי ממנו לפחות ולכן אם שם הייתה כף היד אז שם היה הכדור ולכן אין שער.

לגוראן מילנקו זה קרה, הפועל חיפה נגד בית שאן

המשחק היה בבית שאן.
נראה לי משהו כמו 99-00.
קצת לפני שבית שאן ירדו ונעלמו מהמפה(אולי אפילו באותה עונה)

הפועל חיפה הובילה לקראת הסיום, ומילנקו הוחלף...הוא ירד בהליכה איטית לכיוון המוחלף...ושחקן של בית שאן רץ אליו בצעקות שירד יותר מהר.
מילנקו התעצבן ודחף את השחקן של בית שאן, השופט הוציא לו אדום על המקום והחילוף לא התבצע.

אגב אני מוכרח להודות שהאדום הזה היה אחד ההזויים.
זאת הייתה דחיפה קלה מאוד, יותר לכיוון צהוב על התחזות לשחקן הנדחף.
בכל מקרה גג צהוב לדוחף.

הפועל חיפה נדפקה קשות מהאירוע הזה, אבל אם אני זוכר נכון ניצחה בסופו של דבר...

רז 1978

New member
אולי זה קרה בעונת 1998-99

אין מצב שבעולם שזה קרה בעונת 1999-00 כי בעונה זאת בית שאן כבר הייתה כבר בליגה הלאומית. עונתה האחרונה של בית שאן בליגה הראשונה הייתה בעונת 1998-99

למעלה