שאלה חוקתית

ronko

New member
שאלה חוקתית

http://youtu.be/PZK-AneJwIg?t=3m52s
שחקן שמקבל כרטיס אדום בזמן חילוף, האם החילוף מתבצע?
למיטב ידיעתי, כל עוד השחקן על המגרש, הוא השחקן החוקי. אם הוא מקבל אדום בזמן חילוף והוא טרם ירד מהדשא, החילוף בטל.
האמנם?

רונקו

itzikon5352106

New member
ברור שהחילוף בטל

אם השחקן היה מורחק לאחר שירד מהמגרש אז ברור שלא יבטלו את החילוף אבל כל עוד הוא לא יצא מחוץ לתחומי המגרש הוא עדיין חלק מהמשחק

Puskas

New member
בדקת את זה?

כי דווקא לי נשמע יותר הגיוני שאם החילוף הוכרז כבר אז מי שיוצא כבר אינו חלק מהמשחק ולכן אם הוא מורחק אז הוא פשוט לא יכול לשבת על הספסל.

הסתבכתם? בפיפ"א

אם אתה מחליף שחקן ומחכה שהכדור ייצא החוצה והוא מקבל אדום- אין חילוף.

itzikon5352106

New member
אבל הוא עדיין במגרש

נניח שאני כדורגלן והמאמן שלי רוצה להוציא אותי וכבר יש שלט והכל מורם ובדרך החוצה אני זורק איזו קללה לעבר שחקן יריב והשופט/קוון שומע אותי ורגע לפני שאני מתחלף השופט שולף לי אדום אז מה אני יורחק והחילוף יתבצע?? לא נשמע הגיוני בכלל!

אולי אתה מתכוון שאם אני אהיה מוחלף ואני ארד מהמגרש בעצבים ובדרך לספסל אני אתעמת עם איזה אוהד יריב והשופט ירחיק אותי אז הוא ישלח אותי לחדר ההלבשה

pgprince

New member
למישהו יש נתונים - עד כמה טוטו ייפגע אם ליגות

ישראליות יוצאו ממנו?

ifa1111

New member
אפילו לטוטו אין

רק השערות... מה שבטוח הטוטו יכול להסתדר בלי הליגות שלנו, הליגות בישראל לא יכולות להתקיים באותה צורה בלעדיו.

מי שמהמר באופן קבוע ימשיך להמר ולא משנה מה. גם אם ההימורים יוחלפו לליגת אסייתית בבדמינגטון. במיוחד כשכיום רב האוכלוסיה עוקבת ובקיאה בנעשה באירופה. היום מידת ההבנה של אדם בליגה הספרדית או הגרמנית לא פעם אינה פחותה מתפיסת הבנתו לגבי ליגת העל. לכן אין סיבה שאם יצטרך להמר על מלאגה נגד סביליה ירגיש פחות בטוח מאשר להמר על הפועל ראשון לציון נגד הפועל פ"ת.

אבל לטוטו יש מונופול

אם יוציאו ממנו ליגות ישראליות אז מן הסתם ייפתחו השערים לאתרי ההימורים הבכירים (כיום ישראלי לא יכול להמר באתרים אטרקטיביים יותר, בשום דרך), ואז הוא באמת יינזק.

דווקא יש מי שיכול לתת לליגה שלנו את אותו הסכם חסות ואפילו עדיף- ארגון הימורים אחר.

pgprince

New member
מבחינת מספרים אני שמעתי נתון של כ-150 מיל' שח

בשנה הכנסות לטוטו מכדורגל הישראלי שזה בערך 10% מהכנסה שנתית כוללת שלהם.

במידה וזה נכון, איבוד הכנסה כזאת תהיה מכה לא ממש כואבת לטוטו, אם כי המוניטין שלהם עלול להיפגע.

pgprince

New member
ועוד, אם טוטו היה חברה ציבורית/פרטית

איבוד הכנסה כזאת בשנה כן היה מהווה מכה די רצינית , אבל הם נראה לי מוגדרים כמלכ"ר אז לא ממש אכפת לפישביין כמה הם מרוויחים...

רז 1978

New member
אין לי תשובה בשבילך

אבל לדעתי מהלך שכזה עלול לגרום לעלייה בהימורים הבלתי חוקיים שכן אלו האוהבים להמר על משחקי הליגות הישראליות יהיו כאלו שילכו להמר שם בהימורים הבלתי חוקיים (הלוואי ואני טועה אבל יהיו כאלו לצערי)

afc2

New member
אתמול הקשבתי לשיחה בין רון קופמן לעמוס לוזון

קופמן אמר ללוזון שלדעתו הטוטו בכל מקרה עושה קופה לא קטנה משאר הליגות ושיש בידיו סטטיסטיקות שמוכיחות שהכדורגל הישראלי מהווה טיפה בים מבחינת רמות ההימורים.

אלא שעמוס לוזון אמר משהו חכם הרבה יותר שקופמן לא בדק בכלל - מה רמת ההשפעה והקשר בין מי שמהמר על כדורגל ישראלי ובין אם לא.

זאת אומרת, לדעת עמוס לוזון אם מבטלים את ההימורים של הכדורגל הישראלי לא יגיעו מהמרים ואז כל שאר ההימורים שהם "תוספת" לא יהיו קיימים והטוטו יפגע מזה.

זה לא איום - זה מאוד הגיוני.

קופמן לא החזיר לו כנהוג לו, אלא אמר בנימוס שיכול להיות שהוא צודק ושהוא יבדוק את זה ויחזיר תשובה. כנראה שכאן עמוס לוזון צודק

GerMan4

New member
קוף?????? נימוס???????????

לפתע אני מרגיש כמו במכונת זמן ענקית

afc2

New member
כן מאוד מוזר עוד יותר שהוא מודה שהוא לא צודק

אבל אין ספק שמשנה לשנה גדל הנתח של אלו שמהמרים בטוטו ושאינם מהמרים כלל על כדורגל ישראלי.

כמובן שאתה חייב שיווק טוב הרבה יותר אגרסיבי, אבל בתכלס כיום המצב הוא שמי שמהמר עושה את זה בראש ובראשונה מתוך כוונה להמר על משחקים פה בארץ בכדורגל וכל השאר זה "נלווים".

בזה אתה מסכים עם לוזון?

רז 1978

New member
זכור לי מקרה מהעבר

משחק ליגה לאומית (ליגה ראשונה) מעונת 1993/94 שבו צפרירים חולון עמדה לבצע חילוף
לשחקן שהיה אמור לצאת מהמגרש קראו קונסטנטין מרקו ושהוא ראה את השלט עם המספר שלו הקורא לו לצאת מהמגרש הוא התרגז, פשט את חולצתו, זרק אותה על הדשא ודרך עליה כאות כעס על החילוף.(בגלל שמדובר היה בחילוף מוקדם מאד עוד בטרם הסתיימה המחצית הראשונה) שופט המשחק שראה את המעשה הוציא לו כרטיס אדום על סעיף התנהגות בלתי ספורטיבית והשחקן שהיה אמור להיכנס למשחק כשחקן מחליף חזר לספסל ולא יכול היה להיכנס לשחק

לכן התשובה היא לא!!!

Puskas

New member
אחלה שחקן מרקו היה

זכור לי שהוא שחק בעוד קבוצה בארץ.

itzikon5352106

New member
אני לא זוכר אותו

את השם שלו שמעתי כמה פעמים ועכשיו בגלל שרז הזכיר אותו אז עשיתי עליו חיפוש בגוגל.

רז 1978

New member
למעשה הוא נזרק מצפרירים חולון

בעקבות ההתנהגות שלו מהמשחק שהזכרתי והוא עבר להפועל ת"א באותה עונה

למעלה