שאלה חדשה - 1200 לפנה"ס

שאלה חדשה - 1200 לפנה"ס

אנשים - הזמן הוא 1200 לפנה"ס (לא בטוח בתאריך העברי) ובלבנט ובאנטוליה מסתובבים עמים אשר חוקרים קוראים להם "גויי הים" (רשימה בהמשך). מי הם?, מה עשו? להם הם חשובים? האם כולנו טעינו והם לא עשו דבר? האם אנחנו צאצאים של גויים הים? האם אלו הם עולים חדשים אשר משרתים בחיל הים? מאיר

gkaz

New member
עד כמה שאני יודע ...

מלימודי תנ"ך - גויי הים הם העמים שמוצם מאזור תורכיה,יוון והאיים במזרח הים בתיכון. הפלשתים נקראו "גויי הים" הם מבחינה אלגורית צאצאיו של יפת, אב עמי אירופה

טוף, באנטוליה הסתובבו אז

גם, אם לא בעיקר, הסקיתים והחתים. למיטב הבנתי, גויי הים הם מן הסתם מתיישבים מכרתים ושאר איי הים האגאי. לא סביר שתרבות מתקדמת כמו כרתים לא הוציאה מתוכה מהגרים ומתיישבים, ואלה הם מן הסתם "גויי הים", שגם הפלשתים מן הסתם נמנים עליהם.

גויי הים - עדויות

ראשית, כאמור "גויי הים" הוא שם כללי לעמים רבים אשר הגרו קצת לפני 1200 לפנה"ס אשר הגרו לאזור מזרח הים התיכון. באותה תקופה הייתה התמוטטות פוליטיות רבות באזור וחוקרים חושבים כי שתי התופעות הללו היו קשורות. יש עדות של 2 מסעות מצריים מאותה התקופה הראשונה היא מקרנק של המלך מרנפטח בשנתו החמישית (1220 או 1209)נגד קואליציה לובית במהלך מערבה וביחד עם קואליציה זו היו אנשים צפוניים אשר באו מכל הארצות ומן הארצות של הים. העמים הרשומים: סרדנ, ח´קוש,טרש, שקרוש, רוקו (אני לא בטוח בניקוד) כנראה שאלו היו כולם חיילים שכירים (אין ציון של משפחות). בסביבות שנת 1176 לפנה"ס במסעו של רעמסס III במסעו בשנתו השמינית במסע כנגד עמים המתקדמים דרומה מסוריה לאורך הים ואלו הי טג´קר, פרסת, ושש, דננ - לא ברור מי הם העמים הללו, אך הקרב כנראה התרחש באזור לבנון. המשך על גויי הים ועוד עובדות לא מעניינות בהמשך... מאיר

מעניין **מאד**. שלא תעיז לקבל את

הרושם שלא. תמשיך לתת מידע.

בעיות בהספקת אינפורמציה

אנשים, אני יוצא למילואים לכן אני אשוב ואפרט על גויי הים בעוד זמן מה... מאיר

למעלה