שאלה חברתית

trixi

New member
שאלה חברתית

האינטרנט - כלי קסום!! אבל היום - כבר לא מספיק שיהיה לך מחשב וחיבור לאינטרנט - יש המון תוספים שמחירם לא מבוטל....צורבים מדפסות נגנים מצלמות והכל טס ומתחדש במהירות - איפה הגבול?

י.ש.

New member
האינטרנט גם כעיני הוא כלי קסום

והוא מתחדש ןמשתנה ללא הרף. המחשב עצמו עולה כמה אלפי שקל והתוספים כמעט ללא גבול. דיסקים רבי נפח, דיסקים אופטיים, מדפסות, סורקים, נגני DVD, מצלמות רשת, מצלמות דיגיטליות, מערכות שמע, מצלמות וידאו, אוזניות ועוד אפשרויות רבות מאד. כל אחד לפי יכולתו ולפי צרכיו. גם בקיבוצים המחשבים הפרטיים והאינטרנט בביית משלולמים על ידי החברים. אין לצפות שהמדינה תיקנה לנו מחשבים ותחבר אותנו לאינטרנט בחינם. לדעתי השקעה מתמדת במחשב ובאינטרנט צריכה להיות בסדר עדיפות גבוה בכל ביית ובכל מוסד או עסק. חוסר היכולת לשמור על רמת מיחשוב ושימוש באינטרנט ברמה גבוהה יגרמו לכך שהפער הדיגיטלי יתרחב.

trixi

New member
../images/Emo188.gifאז בעצם - פער דיגיטלי זה מושג

נרדף עתידני ל 'פער חברתי'????

לקשמי

New member
אצלי

אין מדפסת ואין צורב וגם לא מצלמה. יש לי רק מחשב וחיבור לאינטרנט מהיר. בינתיים זה מספיק לי, בשביל הצרכים שלי. הגבול הוא איפה שאתה מרגיש שמה שיש לך מספיק בשביל מה שאתה צריך, בשביל השימושים שאתה עושה באינטרנט. הבעיה מתחילה כאשר אנשים רוכשים את כל ה"נספחים" האלה רק בגלל "שלכולם יש אותם".

ghost7

New member
צודקת מאד

אז אצלי יש צורב (אחד השמושים החשובים במחשב- מעלה תקליטים ישנים לדיסקים). והוספתי לשם כך- גם כרטיס קול מתאים. ויש גם את שאר התוספים ההקפיים. מדפסת (סיכות, שמשה גם את המחשב הישן- 486). אבל המחשב עצמו- פ.3 . לשמושים אלה- הוא מספיק.

trixi

New member
טוב, ההתחבטות שלי היא בגלל ש

אני כן מחפשת נגן לקניה, ו...התלבטתי אם זה בגלל ש'לכולם יש' או בגלל שאני באמת יכולה להפיק ממנו תועלת (הנאה, פונקצוינליות, חסכון במכשירים אחרים וכד')...אני עדיין מחפשת ועדיין מתחבטת...
אני מאמינה שהמושג "פער דיגיטלי" (ממש מצא חן בעיני) יתפוס את מקום הכבוד שלו בקרוב מאד בלשון היומיומית, וכרגע החלטתי להעלות אותו כנושא בפורום...מקווה שזו לא תהיה 'גניבה ספרותית'....

UvalS

New member
../images/Emo45.gif

היום הכל מתפתח מהר - צריך לדעת מה טוב ומה כדאי לקנות (ומתי) - מה כדאי לא כי לכולם יש, אלא כדאי כי הוא יעיל ואוכל להשתמש בו לעיתים קרובות בצורה טובה. ראיתי למשל את ההודעה של trixi - לרוב האנשים שסביבי יש כרגע נגן (נגן MP3). אין לי מושג מאיפה המכשיר הזה הגיע פתאום. אישית לא ראיתי צורך לכזה דבר - ולמרות כולם, לא קניתי את המכשיר, מהסיבה שאני לא רואה איך זה יכול להועיל לי, ומתי בכלל אני אשתמש בזה. *זה בנוגע להודעה הספציפית..

hagar8

New member
תגובה ליובל

קראתי את הדיון הפילוסופי שלכם, ומצד אחד מאוד הזדהיתי עם יובל, כי באמת נורא קשה לעקוב אחרי ה"אופנות" המתחלפות כמו מצלמות דיגיטליות , נגני MP3 ועוד ועוד, אבל אפשר להסתכל על זה גם בתור משהו שסה"כ עושה את החיים הרבה יותר קלים. למשל נגני MP3- היום , במקום לקנות דיסקמן ולסחוב איתך מיליון דיסקים, הרבה יותר פשוט וקל לקנות נגן ולצרוב את כל השירים שאתה אוהב שם (וזאת בהנחה שאתה אוהב מוזיקה)- אני חושבת שככל שהטכנולוגיה מתקדמת החיים הופכים לטיפה יותר קלים עבורינו. נגני MP3 זאת המצאה גאונית. במיוחד שעכשיו סמסונג המציאו גם נגנים עם משחקים, עם מסכים שאפשר לראות בהם סרטים, עם אפשרות הקלטה ועוד ועוד...

trixi

New member
הי לכם ../images/Emo140.gif

יובל - אתה בטח מכיר את הסטיקר (שהפך אימרה??) שאומר משהו בסגנון של : 'לא תדע עד שלא תהיה שם ו - לא תהיה שם עד שלא תדע' (משהו כזה...) בקיצור - אני חושבת שזה כמו האינטרנט - עד שלא התנסינו בו - לא ידענו מה יש בו - אחרי שהתנסינו בו הבנו ש"אי אפשר בלעדיו..." זה בערך הנושא שניסתי להעלות במילים אחרות קודם לכן כשאלה חברתית. אני חושבת שזה נכון גם לקידמה הטכנולוגית...

e-magine

New member
כל אחד (והבנק שלו)

קובע את הגבול. בשביל לגלוש באינטרנט מה שצריך הוא מחשב סביר (בטח לא הכי חדש או הכי חזק) וחיבור לאינטרנט בפס רחב. נכון, לישומים מסויימים צריך גם מצלמת רשת מיקרופון ואוזניה אבל את קונה אותם מתחת ל 100 ש"ח. בשביל אינטרנט לא צריך מדפסת, סורק, צורב ונגן. את הדברים האלה צריך יותר לעבודה לימודים ובידור.

שלום, חדשה כאן ../images/Emo13.gif

שאלה טובה. לי נראה שהגבול עובר באיזון העדין שבין: צרכים ורצונות, תקציב, ידע וסקרנות, והנאה...

trixi

New member
הי שרון

קודם כל אהבתי את הציטוט של נלסון מנדלה!!! בנוגע לאיזון - הוא עדין מאד עם כל הפרמטרים האלה, והשאלה המרכזית : האם אנחנו רוצים את הדברים כדי ש'גם לנו יהיה' ואז אנחנו צריכים אותם (או להיפך - אנחנו צריכים אותו ואח"כ רוצים אותם) - זה כבר הגיע לרמת התפלמסות אבל...לא הצלחתי להמנע. יום נפלא

המממ...

זה מתחיל מרעיון שיש לשווק אותו, ולגרום לאנשים להאמין שהם צריכים משהו שהם לא חשבו קודם שהם צריכים. ז"א ליצור את הצורך. אני מניחה שחלק מהראשונים שרוכשים קודם רוצים ואז מגלים את הצורך. עבור מעטים אחרים זה עונה על צורך ואז הם גם רוצים. כאשר זה מגיע למסה מספיק גדולה של אנשים שיש להם כי הם רצו וגילו שהם צריכים או להפך, זה כבר הופך למשהו שצריך אותו כי "אי אפשר בלי"...

צלליתה

New member
אני מבינה את המושג פער דיגיטלי

לא רק כמתיחס ליכולת לרכוש את המוצרים, אלא בעיקר כיכולת להשתמש בהם. אני תופסת את עצמי כמי שעושה שימוש רב ונכון במחשב ובאינטרנט, יחד עם זאת הציוד שיש לי הוא סביר בלבד, ולא מעבר.

e-magine

New member
אני מסכים איתך

כפי שכתבתי כאן. הפער הוא בין מי שיש לו גישה ומי שאין לו. אני מסכים שהפער הוא לא עניין של בעלות על אמצעים. יחד עם זאת, אני חושב שבד"כ מי שיש לו את האמצעים הטכנולוגיים, יש לו ממילא יותר גישה ממי שהגישה שלו היא רק דרך ציוד של המעביד (שם יש או אמורה להיות הגבלת שימוש לצורכי העבודה ולזמן מסויים) או דרך בית ספר או מוסד לימודים אחר או דרך מחשב ציבורי אחר. בוודאי אני מסכים איתך שציוד סביר (ציוד ברמת כניסה, ציוד מלפני שנתיים שלוש) מאפשר גישה לעולם הדיגיטלי.

למעלה