שאלה חברה .

spongebob1

New member
שאלה חברה .

טוב . יש לי שאלה אני רוצה ללכת לעתודה אבל יש לי שאלה שדיי מעצבנת אותי . אומרים שאתה יוצא מהעתודה בגיל 27 . סבבה אני מבין שאתה נמצא במסגרת צבא אבל עדיו שאתה בשירות קבע התנאים כל כך חרא ( חוץ מהמשכורת אני מקוה ) או שזה סך הכל כמו ללכת לעבודה מסוימת רק במדים ? אני פשוט לא כך מבין כי חלק אומרים שלהידפק בצבא עד גיל 27 זה מבאס ( זה באמת מבאס ) אבל מצד שני זה סך הכל אתה עובד במסגרת צבאית וחיי את חייך כרגיל . הסבר ? D: ?

goidelg

New member
יש גם מצב שתהיה בכלל בימ"ל

ואז אפילו תהיה בלי מדים.

דרור4

New member
הסיכויים יותר טובים מהלוטו

אבל עדיין לא הייתי מהמר על ימ"ל. למרות שאני מכיר אנשים שהגיעו לשם מה. חשמל, מפיזיקה, מה. מכונות, אפילו מאווירונאוטיקה.

אתה נשמע בחור רציני

להיות בצבא עד גיל 28 זו באסה רצינית. זה ממש לא כמו ללכת לעבודה כי יש לך: שמירות, מטווחים, שבועות אבטחה שוטפת או הגנת ישובים בשטחים, הרצאות, נאומים וטקסים בשמש. שלא לדבר על התנתקויות למיניהן. ללבוש מדים, כומתה, דיסקית. לפחד משוטר צבאי שצעיר ממך ב 5 שנים שמא יתן לך דו"ח. להיות במקום "העבודה" בלי אפשרות להחליף אותו מיוזמתך... וזאת רק רשימה בשליפה מהירה.

DanilaMaster

New member
שטיחון עם כל הכבוד...

אם כבר אתה מציין חסרונות בקבע אתה לא יכול שלא להתייחס לחלופה המקבילה באזרחי. גם בחברות אזרחיות זה לא תמיד כיף. אמנם אין שמירות ומטווחים אבל יש מספיק דברים אחרים. פה אתה מפחד משוטר צבאי באזרחי אתה מפחד מהמנהל מחלקה שלך. ובכלל הגישה שזה לא כיף לדעתי לא הכי נכונה. צריך לזכור שהחיים לא תמיד כיפיים...! בנוסף, לדעתי יתרון משמעותי של הקבע הוא שאתה יכול בוודאות לדעת שיש לך משכורת לא רעה ו"עבודה" למשך תקופה מסויימת וקבועה.

spongebob1

New member
בדיוק

אם אני שלם עם המקצוע שאני לוקח . וגם חלק אמרו לי שזה לא בטוח שתשרת עד גיל 27 . המטרה שלי לקבל תואר במקצוע שאני שלם איתו מאוד ואז אולי לפנות למשהו שאני רוצה באמת . ההחלטה שלי ללכת לעתודה תלויה הרבה בשיקולים כלכלים מאשר חברתיים אפשר להגיד . אז לא הכל חרא כמו שזה נראה אה :)?

spongebob1

New member
אולי בשבילך .

תראו כמובן החלום שלי הוא לא להיות מהנדס ברפאל או באלביט או בהייטק או במה שזה לא יהיה ולהיות מהנדס עם משכורת שמנה במיוחד .. >_> היתי יותר רוצה להיות בלהקת מטאל מצליחה או להיות ארכיאולוג או היסטוריון . . אבל בהתחשב שהסיכוי שיהיה לי להקת מטאל או דברים כאלה ואחרים הוא אחד למיליון ובהתחש בשאחרי הצבא לא יהיה לי כסף לשלם על הלימודים כלשהם כאשר המשפחה שלי חייה מתחת לקו העוני ההורים שלי לא יכולים לעזור לי ובהתחשב שיש לי שכל ( אני מקוה ) . ומצאתי לעצמי מגמה סימפטית שזה נראה לי דיי סביר . אני חושב למה לא ? ואני בטוח בעצמי .

Hamall

New member
בטח שבשבילי...

כל מה שאני כותב הוא דעתי בלבד. בכל מקרה, בהצלחה. מקווה שלא תצטרך יום אחד להבין שטעית.

spongebob1

New member
והסכם הוא ...

לפי הטכניון הסכם שלי 86 . הוא מספיק לי להיתקבל גם למדעי המחשב אם אני ארצה ברגע האחרון

smallgreenlight

New member
אז יש לי כמה הערות

1. "וגם חלק אמרו לי שזה לא בטוח שתשרת עד גיל 27 . " כיום אין שום פרוצדורה חוקית שתאפשר לך, מיוזמתך, לשבור את החוזה ולהשתחרר מקבע. כך שרוב הסיכויים שתשרת עד גיל 27. 2. "המטרה שלי לקבל תואר במקצוע שאני שלם איתו מאוד ואז אולי לפנות למשהו שאני רוצה באמת . " אני מבולבל - אתה רוצה ללמוד אוירונאוטיקה ותהיה שלם עם המקצוע הזה, אבל בפועל אתה רוצה משהו אחר? מתי אתה מתכוון ללמוד את המשהו אחר הזה , שאתה באמת רוצה? 3. "ההחלטה שלי ללכת לעתודה תלויה הרבה בשיקולים כלכלים מאשר חברתיים אפשר להגיד . " גם בהתחשבת שאוירונאוטיקה זה לא חשמל או מדמ"ח מבחינת משכורות, הסיבה הכלכלית נראית לי תמוהה. בתסריט הכי פסימי, משכורתך באזרחות תהיה לפחות לא מתחת לשכרך בקבע. האם מענק שכ"ל הוא זה שקסם לך ובשבילו אתה מוכן להסתכן בהקרבת התפתחותך המקצועית במשך 6 שנים?

spongebob1

New member
תשובה :)

אני מכיר אישית בן אדם ששירת במסגרת עתודה עד גיל 25 ( אולי המקרה שלו זה פרטי אני לא יודע ) . תראה בוא ניהיה ריאלים אני רוצה להיות סולן בלהקת מטאל ? מה הסיכוי שזה יקרה ? אני רוצה להיות היסטוריון איפה יהיה לי עבודה ? (יהיה אולי אבל הסיכוי אתה יודע .. ) בקשר למשכורת של מי שמתעסק באווירונווטיקה וחלל המשכורת שלו שמנה במיוחד כאשר הוא יוצא עם תואר +ניסיון מהצבא. זה ני יודע בוואדאות כי אני ראיתי אנשים עושים את זה :) ענין המשכורת פה ממש לא רלוונטי כי ברגע שיש לך תואר וניסיון המשכורת שלך תיהיה טובה בכל מקרה ( אני מאמין אלה אם כן נדפקת ) זה אותו דבר שאפשר להגיד שאתה יכול להידפק עם מדעי המחשב ומשכורת לא משהו . (תלוי מה זה משכורת טובה בשבילך :) אולי בשבילי זה משהו אחר . ) בשבילי משכורת טובה זה לקבל מעל 10 אלף ( אולי אני מכוון גבוה מדי ? לא יודע אבל אני מנסה להיסתמך על עובדות ואנשים שעשו את הדברים האלה . "האם מענק שכ"ל הוא זה שקסם לך ובשבילו אתה מוכן להסתכן בהקרבת התפתחותך המקצועית במשך 6 שנים? " במקרה הכי פאסימי - כן כי אחרת לא תיהיה ל יאפשרות ללמוד בכלל . ( אלה םא כן אני יקבל מלגה או יעבוד כדי להרוויח כסף ללימודים לא יודע - האם שווה לבזבז על זה זמן ? ) והזכרת פה מילים הקרבת התפתחותך . אני לא מאמין בזה שאם אני יהיה בקבע בצבא ויעבוד בצבא החיים שלי יהיו סגורים וממוקדים רק בצבא . ( עוד פע םבהסתמך על אנשים אחרים שעברו את זה ) . עדין אני יוכל להמשיך לנסות להגשים את החלום האמיתי שלי . :) . ודבר אחרון . אולי אתה פשוט לא יודע או מבין ( חס וחלילה לא מאשים אותך ) איך זה כאשר אתה יודע המון דברים אצלך תלוים בכסף . אני כעובד מגיל 14 יודע את זה ואני פשוט מקוה לעשות את החיים שלי פשוטים יותר. ( זה לא שאני לקוח את אווירונווטיקה וחלל רק בגלל שיקולים של : אני רוצה עתודה&$@&%$& - אני שלם עם המקצוע אני דיי מחבב אותו . )

לא יודע מה איתך

כשעבדתי לפני הצבא לא פחדתי מאף אחד. וגם לחשוש/להתחשב/לרצות למצוא חן בעיני מנהל המחלקה שונה מלפחד מילד בן 20 כשאתה כבר איש. אם אתה לא מעריך את עצמך עד כדי כך שאתה לא בטוח ביכולתך להרוויח משכורת לא רעה ולהחזיק עבודה כמה שנים אז אני מרחם עליך. מעבר למה שאני מרחם בעקבות השירשור הקודם.

spongebob1

New member
תשובה :)

דבר ראשון אין לי מושג על מה אתה מדבר בקשר " לפחד ממשהו " למה שאני אפחד לקבל דוח או משה שזה לא יהיה ? :| דבר שני למה אני לא בטוח בעצמי בלהרוויח משכורת לא רעה ? לא הבנתי כל כך ל-מה אתה מתכון אבל בכל מקרה אני כן בטוח בעצמי , אבל אני פשוט ריאלי .

התגובה הייתה לדנילהמסטר

אבל בכל מקרה כדאי שתתחיל לפחד משוטרים צבאיים. אם אתה פוחד (ראיתי בהודעה אחרת) שלא תממן את הלימודים אז שתדע שלחיילים קרביים פיקדון +מענק+עבודה מועדפת מכסה לדעתי תואר מלא או כמעט. חוץ מזה יש הרבה סטודנטים שעובדים, הם לא מתים מזה. אז המענק הזה לא צריך להוות שיקול.

למעלה