שאלה - זרם חשמלי

audia32

New member
שאלה - זרם חשמלי

נתון: C ,R,E E זה סימון של כאילו המתח סיגמה..כי אין לי מושג איך לרשום תו זה במקלדת.. השאלה בקובץ המצורף. יש לציין שבסעיף הבא, באותו תרגיל, מבקשים מה המטענים כשכל המפסקים סגורים ובתשובות רשום שזה אותה תשובה כמו בסעיף הנוכחי שפרסמתי פה..ואני רושם זאת כדי שאולי זה יוכל לעזור למי שיתקשה בפתרון לסעיף שפרסמתי..ככה יבוא לו דרך אחרת אולי להסתכל על זה ולהבין מה קורה שם.. אני ניסיתי הרי דרך העובדה שמתח על קבל נקבע על פי הנגדים שמחוברים אליו במקביל כי אם נמצא את המתח על אותם נגדים, אפשר להגיד שהמתח עליהם זה אותו מתח על הקבל כי הוא במקביל לאותם נגדים. אבל לא מצליח לי..ניסיתי על ידי לעשות שקול של הנגדים R123 וקיבול שקול של C123 ואז לקבל מזה את המתח והמתח הזה כפול הקיבול השקול זה המטען שם והרי מטען הכללי שווה למטענים הנמצאים בטור..אז זו הייתה כבר אמורה להיות התשובה אבל בתשובות רשום משהו אחר אז אין לי מושג...עזרה!!

פתרון מילולי:

1. החלף כל ענף שבו יש מפסק פתוח בנתק {כלומר הסר את הענף לגמרי}. 2. החלף כל ענף שיש בו מפסק סגור בקצר. 3. החלף כל קבל בנתק {לאחר מספיק זמן כל הקבלים נטענו כל אחד למתח שלו ואין זרימה דרכה - לכן הם שקולים לנתק במצב סטטי}. במצב זה חשב את המתח בין שני ההדקים של כל קבל {למרות שהם נותקו - ההדקים שלהם עדיין קיימים..}. במצב המתואר בשאלה, ובהתאם למה שרשמתי לך לעיל, מתקבל מעגל ללא קבלים, רק עם נגדים ומקור מתח. כל הנגדים במרכז שקולים לנגד אחד שערכו 2R... ולכן המתח על פניהם {סכום על כל המתחים בשורה העליונה, או המתח על הנגד בשורה התחתונה} הוא 2E/3 .. זה גם המתח על הקבל מספר 4, ולכן המטען שלו הוא 2CE/3. לגבי שלושת הקבלים 1,2,3 - ערכם זהה והם מחוברים בטור זה לזה, והמתח הכולל על שלושתם הוא כמו על 4, לכן על כל אחד מהם נופל מתח שהוא שליש מזה - כלומר 2E/9... ולכן המטען על כל אחד מהם הוא 2CE/9. בשאלה זו, גם אם תסגור או תפתח את המפסקים האחרים - לא תקבל שינוי בתוצאות, מכיון שהמעגל שתקבל לאחר שימוש בכללים לעיל יהא זהה... אם לעומת זאת תפתח גם את המפסק 1 - המעגל ישתנה {ברר בעצמך מדוע} וכך גם התוצאות.

audia32

New member
thanks

אמממ הבנתי אותך אבל מה שעשיתי בסוף זה פשוט הפרדתי את זה ל3 משוואות עם 3 נעלמים שהם הזרמים הקיימים במערכת וברגע שמצאתי את הזרמים ללא בעיה מצאתי את המתחים ומשם את המטענים..תודה על ההסבר זה עזר לי מאוד להבין מספר דברים שלא ידעתי. תודה:)

למעלה