שאלה - זקוקה לעזרה

אמאעדי33

New member
שאלה - זקוקה לעזרה

שלום לבנות המקסימות של הפורום ! אני חשודה כחולת אנדו' אך עדיין לא מאובחנת. לעיתים קרובות מאוד יש לי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין. האם יתכן שיש לי אפנדיציט ? או שבטוח זה בגלל האנדו ? המצב הזה נמשך כבר הרבה זמן ובכל פעם שהלכתי לרופא עם התלונה הזאת הוא שלל אפנדיציט אך אני קצת דואגת כי הכאבים בלתי נסבלים וגם מלווים בבחילות. מה לעשות ? שוב ללכת לרופא ? פעם אחת אושפזתי בגלל כאבים דומים והיה חשד לאפנדיציט. מה הייתן עושות במקומי ? המון בריאות לכולן !

בהחלט יכול להיות מהאנדו

האם עשית US וגינלי? האם יש ציסטה בשחלה? האם פנית עם התלונות לגניקולוג?

אנדי 22

New member
היי ../images/Emo141.gif

היי! כאבי הטן התחתונה זה אחד המאפיינים של אנדו, אבל זה לא לגמרי בטוח עד שבודקים לעומק, איך אובחנת כחשודה לאנדו? בעקבות הכאבים ? בדיקות שעשית? ואני חושבת שאם זה מאוד מציק לך אז על תוותרי תדרשי בדיקה מעמיקה לשלול פנדציט , מקווה שתרגישי טוב אנדי.

מנסה לענות ../images/Emo140.gif

בתקופה שלפני האבחון שלי הייתי מגיעה פעם בחודש למיון עם כאבי תופת וחשד לאפנדציט עוברת את כל שבעת מדורי הגיהנום שמעבירים בכל מיון סטנדרטי כולל כל הבדיקות ובסוף נשלחת עם אופטלגין הבייתה....היום כשאני מאובחנת ועל אף שאין לי שום מוקד בצד הימני ואני לא סובלת מציסטות, טפו טפו, אני יודעת שזה מאנדו'. אז יכול להיות שזה אנדו' אבל אני לא רופאה.... תרגישי טוב

ליאל ד

New member
מאעדי33

שלום לך, טרם האבחנה שלי כאנדואית- הייתי בדיוק באותו מצב כמוך. הכאב היה בבטן ימנית תחתונה, לפעמים היה יותר חזק ולפעמים חלש/עמום, וכל הזמן פחדתי שמדובר בדלקת תוספתן.. רופא משפחה אמר שאין דלקת תוספתן שנמשכת כל כך הרבה זמן שכן הוא מתנקב ופוגע באיברים ושלח אותי לגניקולוג. גניקולוג לא ראה כלום והחזיר אותי לרופא משפחה.. משחק הפינג-פונג הזה נמשך כ-3 חודשים. כל פעם עברתי אולט' וגינלי וגם אולטר' בטן - אבל לא נמצא כלום. נשלחתי לכירורג שפשוט המליץ על בדיקת סי-טי. ורק בבדיקת סי-טי ראו ציסטה בגודל 2.5 ס"מ מאחורי הרחם - אני לא יודעת אם הגניקולוג שלי היו לא מוצלח במיוחד שלא ראה אותה, או שהציסטה היתה במיקום מיוחד שרק ראו בסי-טי - אבל העובדה שבסופו של דבר נמצא מקור לכאבים. ממליצה לך לדרוש בידקת MRI או CT. שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב!

זואילי

New member
אמאעדי

לשאלתך מה הייתי עושה במקומך - אני הייתי הולכת למיון... למרות שבעת מדורי הגיהנום עליהם סיפרה ארץ דמיוני. רק בגלל שאת אומרת שיש כאב בלתי נסבל.
חוץ מזה, מה את עושה עם החשד לאנדו? מדוע אינך בודקת לעומק? עדיף לדעת כמה שיותר מוקדם, כי אם זה אנדו אז הזמן שהמחלה פעילה ולא מטופלת בשום אופן - רק יכולה להביא להחמרה וחבל. מנסיון. ואנקדוטה - יש פה בינינו כאלה בלי אפנדציט או כיס מרה, ועדיין רופאים וכו' יעלו את החשד הזה, גם אם האיבר כבר מזמן לא שם... תבדקי את נושא האנדו כדי שיהיה לך כיוון. אין כאבים סתם. גם מנסיון.

אמאעדי33

New member
תודה לכן

אני בבירור בתל השומר. אני עם CA-125 של 216. ויש לי המלצה ללפרסקופיה. אך לפני זה יש לי בדיקה אנדוסקופית שהגסטרו נתן לי כי יש לי גם CA 19-9 גבוה
אוףףףףף...די נמאס לי !!! אני כרגע לא יכולה לגשת למיון כי הבעל בעבודה ואין מי שיהיה עם הילדים (הרי במיון זה לוקח שעות), אז נראה... ושוב תודה על התשובות ! מקווה שזה לא אפנדיציט...

galim29

New member
ללכת למיון אם הכאבים קשים../images/Emo24.gif

גם אצלי חשבו שזה אפנדיציט ואפילו רצו לכרות אותו באחת הפעמים. המקום מבלבל. אצלי זה בהחלט היה האנדו.. וזה מוקד שנמצא אצלי תמידית ומזכיר את נוכחותו יום יום אבל אחרי הניתוח לפחות אין לי את הכאבי תופת וכמויות משככי הכאבים שבלעתי. את חייבת לבדוק את זה לעומק ואם צריך ללכת למיון נשים אז עדיף ללכת לתל השומר ולהגיד שאת עם חשד לאנדומטריוזיס.כאבים ברמה כזאת מחייבים טיפול אקוטי ומייד. כדאי שתפני לבירור מעמיק ורצוי במקום שמבין.

למעלה