שאלה - זמני הנקה

ashlaya

New member
שאלה - זמני הנקה

האם צריך להקפיד על זמני הנקה קבועים? כוונתי היא למשל עכשיו עדי ישן כבר 4 שעות אחרי בכי של שעות בבוקר בגלל גזים הוא היה אמור לאכול כבר בשעה 14:00 ואני מתלבטת האם צריך להעיר אותו לאוכל או לחקות שהוא ידרוש? חוצמזה ההמתנה הזאת...יש לי כאב חזק בחזה...כי הוא עמוס חלב כנראה..

לאה_מ

New member
לא.

למעט תינוקות בני יומם, שנולדו במשקל נמוך, או שיש איזו בעיה מיוחדת של ירידה במשקל, אין צורך להעיר תינוק לאוכל. במקרה של גודש, את יכולה לסחוט מעט חלב לכיור (או לבקבוק, ואז תוכלי לשמור) כדי להקל על הגודש. מי שזכתה בתינוק שישן הרבה, כדאי לה לנצל את הזמן הפנוי למנוחה, לקריאה, ולעיסוק בדברים אחרים שגורמים לה הנאה (ולא לדאוג מכך שהם ישנים).

אופס..ענית לי על חלק ממה ששאלתי

למעלה..אז איך אפשר להפוך את הפער ביום ללילה?

לאה_מ

New member
את מתכוונת איך אפשר לגרום להם שיעשו

את ההפסקה הארוכה יותר בלילה? מכיוון שאורי כמעט בן שנה וחצי ועדיין קם בלילה, אני לא ממש אוטוריטה בנושא
, אבל מי שזה מתאים לו יכול לשמור על הפרדה בין יום ללילה (ביום אור, חלונות ווילונות פתוחים, רועש יחסית וכו´ - בלילה חושך, שקט, וילונות סגורים...). התינוקות לומדים במשך הזמן שיש הבדל והשעון הביולוגי שלהם מתכוון מעצמו. אבל בגלל זה המציאו את חופשת הלידה - כדי שגם אם ההפסקה הארוכה היא ביום, עדיין תוכלי לנצל אותה כדי לישון...

ענתש

New member
אשליה - לגבי הגודש...

גם לי זה היה כשנגה התחילה לאכול כל 4 שעות במקום 3... מקלחת חמה ו"לסחוט" קצת חלב מהציצי תחת הזר של המים החמים עוזר... חוץ מזה - עדי ישן עמוק ? כי את נגה, כשהיא ישנה מאד עמוק (אחרי טיול ארוך בחוץ למשל) אני יכולה לחבר לציצי בשינה. לא מפריע לה - גם ישנה וגם אוכלת (עשיתי את זה מעט מאד, כי ממש כאב לי, אבל זה עבד). ונראה לי שעל אותו עקרון - אם ממש ממש כואב אפשר לשאוב מעט ולאחסן את התוצרת כמובן... תרגישי טוב !

tonti

New member
אשליתי! תהני מזה!!

הלוואי עלי! ואני לא מתלוננת חס וחלילה, אבל המקסימום אצלנו זה שינה של 3 שעות וגם זה נדיר. אם הוא ישן - כנראה שהוא צריך את זה (וסבתותינו אומרות שבשינה הם גדלים... לא יודעת אם זה נכון) אבל קחי בחשבון שאחרי שהוא יתעורר הוא ירצה כמה ארוחות צפופות יותר כדי להשלים את הפער, אם כי לא בטוח. אז תני לו כמה שהוא רוצה. לגבי העומס בחלב, אני לא יודעת כי לא כל כך קרה לי... אבל המומחיות פה ענו לך לסחוט ביד (ואין לי מושג איך עושים את זה). חוץ מזה אני גאה בך שהולך לך טוב!!!!!!!!! בהצלחה!

ashlaya

New member
זה לא בדיוק

עדי ישן הרבה אחרי שהוא עובר שעות רבות של בכי מהגזים אז זה לא חוכמה...

זה נכון. בכי "מרוכז" מאד מעייף.

אצלינו התקפות הגזים היו בשעות הערב והבכי היה אז. ובאמת השעות המרווחות יותר, של כמה שעות שינה היו בלילה. אבל זה קרה רק סביב גיל חודשיים וחצי. עד אז הוא היה ישן הכי הרבה 3 שעות. אין סיבה להעיר תינוק שישן, כי אכן גודלים בשינה. השינה חשובה לא פחות מהאוכל. תני לו לישון. תינוק רעב לא יפסח על אוכל!!!

שאלו יהיו הצרות של כולנו ../images/Emo6.gif

טוב... נו יש גם כאלו... אני בהתחלה כל כך חיכיתי שאיתמר "יפתח" פערים... אני בעד לזרום עם התינוק לכאן או לכאן... אם אין בעיה של משקל או סיבה "רופאית" לא הייתי "חוסכת" ולא "דוחפת" מהציצי... לנו הייתה בעיה הפוכה אבל זה די הסתדר... אני עדיין מחכה שפערים בלילות, אמנם כבר היו לנו שינות של 5-6 שעות והם נעלמו
מחכים שיחזרו...

למעלה