שאלה זוגית. . .

שלוק29

New member
שאלה זוגית. . .

תגידו מה דעתכם במציאת בן/בת זוג לחיים. . . האם אדם שמחפש את החצי השני שלו צריך לחפש התאמה מושלמת. . כאילו שהאופי והדעות, תחומי ההתענינות וכו` יהיו דומים ומותאמים בדיוק? (ואז נראה לי שזה מרגיש כאילו מראה, כאילו זה בעצם אני אז מה יש פה בעצם?) או אולי עדיף לחפש את הקצה האחר, הנגטיב של עצמי, בכדי שיהיה מה ללמוד אחד מהשני ולחדש אחד לשני, יותר כמו פזל שכאילו ביחד זה יהיה "השלם"??? יאההוו... איזה כבד האיש הזה. . . . מאיפה מגיעים לי השאלות האלה על הבוקר. . . .

JudyWn

New member
"מה בא קודם, הביצה או התרנגולת"../images/Emo35.gif

זה בערך אותו סוג של שאלה...
יש 2 תאוריות מרכזיות בזוגיות: 1. הפכים נמשכים - אנשים נמשכים למי שמשלים אותם וניגודי להם. אם אתה אוהב חורף תימשך לטיפוס שאוהבת קיץ, למשל. 2. משלימים נמשכים - אנשים נמשכים למי שדומה להם. אם אתה אוהב חורף יהיה לך הכי כיף עם מישהי שאוהבת חורף גמכן. מה התשובה הנכונה
טובי המומחים עדיין עובדים על זה
מהנסיון שלי - בדרך כלל הייתי עם אנשים שדומים לי יותר מאשר שונים ממני (בוא נגיד דומים לי ב 80%).

שלוק29

New member
אני גם . . .

מסתדר או יותר נכון מתחבר יותר טוב למי שדומה לי... אבל יותר נכון להבנות יחד דוקה בשוני אחד מהשני ובעשיה החדשה הזאת כאילו כל אחד הגיע ממקום אחר עד להיום אבל מהיום בונים ביחד משהוא חדש מהחומרים שהביאו שני הקטבים שבחרו להתגבר על כל השוני ולבנות משהוא חדש עם הדבק הזה שאלוקים נתן לנו "דבק האהבה". . . . לא יודע.

איש אחד חיפש את האישה המושלמת.

חיפש במשך שנים רבות,עבר כפרים,הרים,עיירות ולא מצא.כשהגיע לגיל 70 פגש אותו חברו ששאל:מצאת את האשה המושלמת? כן,ענה האיש.אם כן למה לא התחתנתם? שאל החבר.>

אני כתבתי את זה אתמול למישהו בפורום

אחר. אנחנו לא צריכים לחפש מישהו שהוא קופי שלנו. אנחנו גם לא צריכים בן/בת זוג שהם קופי שלנו. כי בשביל זה אני אני ואת את. אנחנו צריכים לחפש מישהו שמשלים אותנו. כמו פזל, כל חלק לא דומה לשני, אבל משלים אחד את השני. בהצלחה.

שלוק29

New member
חשבתי על זה. . .

אבל נראה לי שאני חושב בדיוק הפוך... תראי למשל את החברים שלי הם כמוני, כאילו בגלל זה יש לנו נושאים משותפים ודיבור קרוב וכו` ואם הם היו שונים אז היו רק ויכוחים כל הזמן. וחוץ מזה אני לא חושב שאני "חצי" וצריך משהיא שתשלים אותי. . . אני צריך אחת שתהיה שם בשבילי ולא כזאת שתכנס לי לוריד. . .

../images/Emo62.gifגילוי דעת

אני תמיד טוען שגברים ונשים הם יצורים שונים (הם באמת שונים, לא רק במראה אלא גם בנפש). ואז נשאלת השאלה איך הם יכולים להסתדר אם הם כל כך שונים? בדרך כלל אנשים משיבים שהם משלימים אחד את השני ואז הם יכולים להסתדר. אבל התשובה הנכונה היא שהם מסוגלים להסתדר ולהשלים אחד את השני רק אם הם עוקבים ומקיימים אחר הוראות היצרן (תורה).

s h a n y 2

New member
באהבה../images/Emo23.gif

הדברים הרבה יותר כיפיים כשלא הכל דומה בן הזוג,שהם משלימים אחד את השני ובנתיים נהנים מהגילויי האופי של הצד השני.. נגיד לדוגמא להיות מופתעים כשהוא עושה משהו שחשבנו שדווקא יהיה אחרת... אם כולם היו דומים לנו היה דיי משעמם אתם לא חושבים?!

למעלה