שאלה וקיטור

איזרט

New member
שאלה וקיטור

1. מה זה בדיוק משחק סטריאוטיפי? 2. השבוע הייתה מסיבת חנוכה הראשונה שלה בגן (היא בת שנה ותשע). כל הילדים שרו, רקדו והשתתפו, ורק היא בכתה ולא הסכימה לרדת מאמא. יכול להיות שהשפיעה גם העובדה שהמקום שבו נערכה המסיבה היה מועדון שהייתה בו תאורה רועשת, כולל מהרצפה (מרצפות מאירות), והיא מפחדת מרצפה שמחזירה אור (ולא מסכימה לדרוך עליה) - אז בטח שמרצפה שיש בה ממש מנורות... אוף! ואני פינטזתי איך היא תשתתף כמו כולם בחגיגה... בגן הם טוענים שהיא משתתפת בפעילויות, אבל במפגשים עם ההורים עוד לא נתקלתי בזה...

yonitbrk

New member
אוכל רק לאמר לך שלא נורא

אל תשכחי שכל הדברים שיחקו "לרעתה": מקום שונה, לא בגן, רצפה מוארת, שהיא חוששת מפניה, רעש והמולה, הרבה אנשים ולא רק הילדים והצוות אליו היא רגילה. בקיצור - למה שתשתתף? גם אצלנו עומר עד גיל 4 לא השתתף, והיום אני מבינה ממה חשש, מה גם שלמעשה, השתתפות מעשית ולא רק פיזית, כלומר בנוכחותו במקום, החל רק לפני שנה. גם עם טל היו המון בעיות בנושא, עד שהפסיקו לערוך את המסיבות מחוץ לגן, והתעקשו על נוכחות הורה אחד. כך שלאט לאט הסתגל, ובסוף שנה שעברה כבר השתתף בלי בעיות במסיבת סיום של בית הספר, בה נכחו קרוב ל- 200 אורחים.

meyravbh1

New member
אולי זה ירגיע אותך לדעת,שיש המון

ילדים "נורמאלים",שנצמדים לאמא במסיבות.לא ניראה לי קשור ללקות דווקא.מה שכן,זה אכן מבעס לגמרי,ולא משנה ממה זה נובע.

mayarel

New member
היא עוד קטנטונת

יש דברים שאת תלמדי להתאים יותר אליה ויש דברים שהיא תלמד להיות מותאמת לסביבה. אני זוכרת את מסיבות הכן של רותם. גם נצמד אלי ולא רצה להשתתף מלבד איזה שיר או שנים אהובים במיוחד. אוקי. הוא באמת לא היה היחיד שלא רצה וגם לא הכרחתי. הגעתי מצויידת מהבית עם הדובי שלו וסוכריה על מקל כדי שלפחות לא יבכה וככה השתתף מהצד אבל הסתכל והיה רגוע. זה באמת דבר שנראה לי יותר חבל להורים מאשר לילד
זה כמו בפורים לראות את הילדים שפוחדים מהתחפושות וההורים מתבאסים.. באמת הגיל משנה פה.

נונינה1

New member
1? ו-2

1. אולי את מתכוונת למשחק סימבולי ? 2. גם הבת הקטנה שלי שאינה בספטרום לא מוכנה לרקוד לשיר או לשתף פעולה בשום פעילות שבה משתתפים ההורים. כך שזה לא סימן לכלום - מבחינת הספקטרום. יש ילדים שהם פרפורמרים ויש כלאו שלא מוכנים "לעלות על הבמה". אגב גם הילדה שלי מאוד משתפת פעולה כשהפעילות היא רק לילדים בתוך הגן.

נאוה ר

New member
איזרט שלום!

על שאלה 2 ענו לך הרבה אז אני יענה רק על אחת. משחק סטריאוטיפי - זה משחק לא מגוון שחוזר על עצמו. אם תכתבי באיזה הקשר זה נאמר אני אוכל לקשר בין ההגדרה למה שנאמר ולהיות יותר מדוייקת.

איזרט

New member
ההקשר

הוא שהרופא ההתפתחותי שאל לגבי איך היא משחקת בבית - ולדעתי היא משחקת יפה, במובן שהיא משחקת במשחקים בהתאם לכללים, ורק פה ושם עושה דברים משונים כמו למיין את המגדל כוסות לפי צבעים במקום לבנות מגדל או לרצף את הרצפה עם הספרים שלה וכשהיא הייתה יותר קטנה היא גם ניסתה להוציא חלקים מכל מיני דברים או תמונות מתוך הספרים - אבל היא מסיעה מכוניות ולא רק מסובבת את הגלגלים שלהם, למשל. אולי תוכלי לתת לי דוגמאות למשחק סטריאוטיפי (על סיבוב גלגלים, כאמור, שמעתי - והיא אף פעם לא הראתה נטייה מיוחדת לסובב דברים - רק את עצמה)?

איזרט

New member
תודה לכולן

על העידוד! אני מקווה שאכן לפחות בגן היא משתתפת בפעילות. האמת שבאופן כללי לוקח לה הרבה פעמים זמן "להתחמם" כשהיא מגיעה למקום חדש עם אנשים, ורק כשהיא מרגישה מספיק בטוחה היא מתחילה להשתלב במרחב (גם אם לא ממש בחברה) - ואולי הפעם גם לא היה לה מספיק זמן חימום (הגענו גם קצת באיחור).

למעלה